Arjen de Boer en Bert Haandrikman tijdens het SKS Skûtsjesilen in Friesland.

Een kijkje achter de schermen bij het Skûtsjesilen (en doe mee aan de quiz)

Nog tot en met vrijdag 18 augustus 2023 doet Omroep MAX verslag van het SKS Kampioenschap Skûtsjesilen. Bert Haandrikman volgt dagelijks de gebeurtenissen op de Friese meren en spreekt met bekende en minder bekende Nederlanders. Tijd voor een kijkje achter de schermen én test uw kennis van de Friese taal in onze quiz! 

 SKS Kampioenschap Skûtsjesilen

Het Skûtsjesilen is elke dag op een andere locatie. 14 schippers strijden tijdens het SKS Kampioenschap Skûtsjesilen om het zilveren skûtsje dat op vrijdag 18 augustus aan de finish bij Sneek wordt uitgereikt. Het MAX Skûtsje Journaal komt dan ook elke dag vanuit een andere plaats. Bert Haandrikman gaat langs op die locaties en ontvangt deskundigen en bekende – en minder bekende Nederlanders.

Kijkje achter de schermen

De samenvattingen van de 11 wedstrijden van het Skûtsjesilen worden aangeleverd door Omrop Fryslân. Zij varen 2 weken lang mee met een speciaal uitzendschip. Tijd voor een kijkje achter de schermen, bij zowel Bert Haandrikman, als bij Arjen de Boer van de regionale omroep. En let goed op de Friese woorden die voorbijkomen in de video, dan kunt u daarna meedoen aan de quiz!

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Test uw kennis van de Friese taal

MAX Skûtsje Journaal, van zaterdag 5 tot en met vrijdag 18 augustus 2023 (m.u.v. zondagen), rond 17.25 uur bij MAX op NPO 1. 

Geef een reactie