henkiedag

Duitse Henkie-dag bij TinekeShow

Vrijdag 25 oktober 2019 is het Duitse Henkie-dag bij Tineke de Nooij in TinekeShow. Een uitzending die volledig in het teken staat van verschillende soorten Duitse muziek. De studio verandert die dag in een heuse Deutsche Stube waar publiek van harte welkom is. In de studio komt onder meer Otto Lagerfett langs. De uitzending is van 12.00 tot 14.00 uur live te volgen op NPO Radio 5. 

Henk Mouwe en Manuëla Kemp

De Henkie-dag is vernoemd naar presentator Henk Mouwe, die gek is op Duitse muziek. Uiteraard is hij er deze keer ook weer bij, samen met Manuëla Kemp. Kemp is de bedenker van de term Henkie voor een Duitse plaat. Henk Mouwe en Manuëla Kemp zijn tijdens de Duitse Henkie-dag op de 25e de sidekicks van Tineke de Nooij, die de uitzending presenteert.

Livemuziek

Livemuziek  mag tijdens de Duitse Henkie-dag natuurlijk niet ontbreken. Onder meer Otto Lagerfett komt zingen. Hij is misschien wel de grootste schlagerkoning van dit moment. Al vanaf 1997 staat hij in de hitlijsten in Duitsland en heeft hij een groot aantal gouden platen op zijn naam staan. Verder treedt de Nederlandse Helene Fischer, Natasja Poels, op. Ook de Supertolle Slager Schwestern zijn aanwezig om hun jodelkunsten te vertonen.

Luister ook naar de Duitse Henkie-dag

Natuurlijk draait het tijdens de Duitse Henkie-dag vooral om de muziek, maar de lange tafels met Duitse hapjes en drankjes voor het toegestroomde publiek mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

De hele Duitse Henkie-dag is de 25e tussen 12.00 en 14.00 uur te beluisteren op NPO Radio 5.

Geef een reactie