tineke de podcast

De TinekePodcast #12: gesprek met Happy Hooker Xaviera Hollander

In het 2e seizoen van De TinekePodcast van MAX dj-Tineke de Nooij geeft Tineke wederom een kijkje in haar leven. De podcast zit vol verhalen en anekdotes waarin Tineke vertelt over wat haar bezighoudt: haar familie, haar katten, de dingen waar ze zich over verbaast en verwondert, de actualiteiten, herinneringen aan oud-collega’s, en maatschappelijke thema’s.

Aflevering 12: gesprek met Happy Hooker Xaviera Hollander

Een aantal jaren geleden, toen Tineke in Zuid-Afrika was, werd ze ineens gebeld en een vrouwenstem zei: Goedenavond, ik ben Xaviera Hollander en ik heb jouw nummer gekregen van Susan en die zei tegen mij ‘Als je nou eens naar de westkust gaat, daar woont Tineke de Nooij en die organiseert regelmatig concerten op de boerderij van vrienden en dat is heel leuk om bij te zijn.’ Dus Xaviera vroeg Tineke of ze kon langskomen.

Xaviera kwam met haar man Philip op de boerderij logeren. Het hele dorp stond op z’n kop. Alle grijze mannen wisten zich nog het boek van de happy hooker uit de jaren 70 te herinneren. Xaviera maakte een verpletterende indruk.

Via internet heeft Tineke nog af en toe contact met Xaviera. Ze woont met Philip in Amsterdam en daar hebben ze een bed & breakfast. Philip runt deze en Xaviera schrijft. In 1971 werd ze wereldberoemd met haar boek The Happy Hooker over haar werk als prostitué, waar miljoenen exemplaren van werden verkocht en 35 jaar lang had ze een veelgelezen seksadviesrubriek in het maandblad Penthouse. Ze is nu 78, vindt zichzelf veel te dik, maar ze is nog even mooi en zit nog boordevol plannen.

Nieuwe afleveringen zijn elke week op MAX Vandaag, in de NPO Radio 5-app en via de bekende streamingsdiensten te beluisteren. Op laatstgenoemde kunt u zich ook abonneren op deze podcast.

Geef een reactie