Phishing

Digitips over computermuizen, zoeken met Google en phishing

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige digitips over het gebruik van digitale mogelijkheden. Deze maand gaan we in op het verschil tussen computermuizen, hoe u gericht zoekt met Google en hoe u nepmails (phishing) herkent.

De verschillende computermuizen

Een muis is onontbeerlijk voor wie fijn op de computer wil werken. Computermuizen zijn er in vele soorten en maten: van eenvoudige tweeknopsmuis tot aan een ergonomische trackbal of een lasermuis voor linkshandigen. In deze digitip gaan we daar verder op in.

Gericht zoeken met Google

Met de juiste zoektermen en hulptekens wordt de kans om te vinden wat u zoekt een stuk groter. We leggen uit hoe u de zoekmachine Google optimaal kunt gebruiken om gericht te zoeken.

Nepmails (phishing) herkennen

Twijfelt u of een e-mail phishing is? Soms is alleen een blik op de url al genoeg om te weten dat u beter niet op een link kunt klikken. We leggen uit waar u allemaal op kunt letten.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over sites om zorgverzekeringen te vergelijken, wel of niet overstappen naar Windows 11 of het versturen van een Tikkie? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie