grote bestanden

Digitips over het versturen van grote bestanden via zip-bestand, WeTransfer, Airdrop en meer

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige digitips over het gebruik van digitale mogelijkheden. Grote bestanden versturen, zoals foto’s, lukt niet altijd via het mailprogramma. Deze maand vertellen we u over verschillende manieren om dergelijke grote bestanden toch te verzenden.

Grote bestanden verzenden

Veel e-mailprogramma’s hanteren een grens aan de grootte van bijlages. Gebruikers mogen dan per keer maar 5 of 10 MB versturen. Ze moeten een andere oplossing zoeken om alsnog de bestanden te versturen. Voor het versturen van grote bestanden zijn verschillende mogelijkheden, die we in deze digitip op een rij zetten.

Zip-bestanden maken en openen

Door bestanden naar een zip-bestand te comprimeren, kunt u de bestandsgrootte verkleinen en zo toch meerdere grote bestanden versturen. De bestandsgrootte van zo’n gecomprimeerd bestand is kleiner dan alle losse bestanden samen. Het zip-bestand neemt dus minder opslagruimte in en u hebt ook alle losse bestanden samengevoegd tot 1 bestand. Dit is makkelijk als u bijvoorbeeld meerdere foto’s per e-mail wilt versturen.

Bestanden versturen via WeTransfer

Via de gratis webdienst WeTransfer kunt u grote bestanden eenvoudig naar anderen versturen. Bestanden tot 2 GB kunt u in 1 keer versturen. Zo kunt u 2 GB aan documenten, foto’s, video’s, presentaties en andere bestanden delen. Het maakt niet uit of het 1 heel groot bestand is of vele kleine, als het maar onder de 2 GB blijft.

Bestanden delen via AirDrop op iPhone, iPad of Mac

Met behulp van AirDrop wisselt u snel en gemakkelijk bestanden, zoals foto’s en video’s, draadloos uit tussen Apple-apparaten iPhone, iPad of Mac. Het voordeel is dat de bestanden in originele grootte worden gedeeld. Degene met wie u de bestanden deelt moet wel in de buurt zijn.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over het luisteren naar podcasts, de berichtenapp Signal als alternatief voor WhatsApp en geluiden van de computer uitzetten? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie