bestand

Digitips over het leegmaken van de prullenbak en verwijderde bestanden terugvinden

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze maand vertellen we hoe u de prullenbak leegmaakt in Windows, hoe u automatisch de prullenmand leegt van een Mac en hoe u een verwijderd bestand terugvindt.

Prullenbak Windows leegmaken

Het is handig om de Prullenbak van Windows geregeld leeg te maken. Dat geeft meer vrije ruimte op de harde schijf. In deze Digitip vertellen we hoe u dat kunt doen.

De Prullenmand van de Mac automatisch legen

Op de Mac kunt u verwijderde onderdelen in de Prullenmand automatisch na 30 dagen wissen. Dat is wel zo makkelijk en het bespaart ruimte. Zo doet u dat.

Verwijderde bestanden terugvinden

Het overkomt iedereen weleens: per ongeluk een bestand verwijderen. Gelukkig behoedt de Prullenbak (of Prullenmand op de Mac) u in de meeste gevallen voor problemen. We leggen uit hoe u ze terugvindt.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over de regelafstand in Word aanpassen, of een officiële oplader echt nodig is voor de tablet en smartphone of over het bureaublad opruimen in Windows? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie