zorgverzekeringen

Digitip: 3 sites om zorgverzekeringen te vergelijken

Iedereen kan eens per jaar van zorgverzekeraar wisselen. Kijk daarom elk jaar goed naar het aanbod van de zorgverzekeraars. We zetten 3 sites om zorgverzekeringen te vergelijken naast elkaar.

Een nieuw aanbod

Vergelijk niet alleen de prijzen van verzekeringen, maar ook de voorwaarden. De dekking van de basisverzekering is wettelijk vastgelegd en dus bij elke aanbieder hetzelfde. Maar de dekking van de aanvullende verzekering varieert per maatschappij. De polissen zijn online goed met elkaar te vergelijken via zogenaamde vergelijkingssites. Daarvan zijn er veel verschillende. Wij raden aan om de vergelijking bij een aantal sites te doen en de uitkomsten naast elkaar te zetten. Op basis daarvan kunt u dan een keuze maken.

overstappen
Lees ook: Overstappen van zorgverzekering? Hier moet u op letten

Goed om vooraf te weten

Wilt u overstappen en gebruikt u een aanvullende verzekering voor een ziekte of chronisch medicijngebruik? Informeer dan bij de verzekeraar van uw keuze of overstappen met behoud van uw huidige vergoedingen wel kan. Verzekeraars zijn verplicht iedereen voor de basisverzekering te accepteren. Maar voor aanvullende verzekeringen mogen ze mensen weigeren. Controleer bij de verzekeraar van uw keuze ook of die contracten heeft met uw favoriete zorgverleners. Denk aan uw apotheker of fysiotherapeut. Een nieuwe verzekeraar zegt de oude verzekering voor u op. Opzeggen moet vóór 1 januari. Begin op tijd met vergelijken.

Independer

Independer vergelijkt allerlei soorten verzekeringen met elkaar. Vul eerst enkele basisgegevens in, bepaal vervolgens de hoogte van uw eigen risico en geef aan of u een aanvullende verzekering nodig hebt, bijvoorbeeld voor fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen. U ziet overzichtelijk wat er vanuit de basisverzekering al wordt vergoed. Bepaal eventueel met een keuzehulp of u een aanvullende verzekering nodig heeft.

Poliswijzer

De vergelijkingssite Poliswijzer is wat soberder van opzet dan Independer. Ook hier begint de zoektocht met het invullen van persoonsgegevens, zoals uw geboortedatum en postcode. De 1e resultaten zijn nog niet de meest geschikte. In de linkerkolom moet u namelijk nog een aantal dingen instellen. Bijvoorbeeld welke aanvullende dekkingen u wilt. Het aanbod aan verzekeringen verandert mee aan de rechterkant van de pagina.

Consumentenbond

Ook de Consumentenbond heeft een vergelijkingssite voor zorgverzekeringen. Op de website vult u uw persoonlijke gegevens in. Geef vervolgens in verschillende categorieën uw wensen voor de dekking op. Tot slot verschijnen de resultaten in een overzichtelijk menu. In het linkermenu kunt u nog voorwaarden aanpassen. Het overzicht met verzekeraars past zich meteen aan.

(Bron: SeniorWeb)

Let op: gezien de voortdurende veranderingen in de digitale wereld kan de informatie in bovenstaande Digitip met de tijd verouderd zijn.

Geef een reactie