Zwitserland in Beweging

Denkend aan Zwitserland: Janny en André in Zwitserland in Beweging

Janny van der Heijden, André van Duin en hond Nhaan verruilen hun boot van Denkend aan Holland voor de trein. Samen maken ze in Denkend aan Zwitserland een unieke treinreis door het prachtige Zwitserland. Ze gaan natuurlijk ook op avontuur samen. Vanuit de trein is het uitzicht prachtig, maar van beweging komt het niet. Daar heeft Olga Commandeur iets op gevonden: Zwitserland in Beweging.  

Oudste stad van Zwitserland

De treinreis van Janny en André gaat via een prachtige route naar de oudste stad van Zwitserland: Chur. Daar passeren ze de spectaculaire Rheinschlucht; de Grand Canyon van Zwitserland. Een adembenemende reis brengt Janny en André naar de wintersportplaats Arosa. Daar sluit het duo aan bij een repetitie van alphoornblazers en maakt Janny echte Zwitserse kaasfondue.

Zwitserland in Beweging

Maar van bewegen tijdens zo’n lange zit komt het niet. Daar heeft Janny iets op gevonden. Beter gezegd, daar heeft Olga Commandeur iets op gevonden: Zwitserland in Beweging. Olga heeft een aantal eenvoudige oefeningen die Janny en André zitten in de trein kunnen doen. En dat gaat niet helemaal vlekkeloos.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Denkend aan Zwitserland is te zien op 26 november, 3, 10 en 17 december 2023 om 21.35 uur op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie

Reacties (5)

  Golop says:

  Ook tijdens hun verblijf in Zwitserland wordt het gebrek aan algemene kennis bij André van Duyn weer pijnlijk duidelijk. Hij compenseert dat door zoals vroeger op het toneel een grap ten koste van een ander zoals mevrouw vd Heijden te maken. Zij giechelt dat weg. En nu zijn er plannen om samen naar Majorca te gaan. Vreselijk vooruitzicht.

   Guillaume says:

   Deze reactie zegt meer over uzelf dan over Van Duyn, met een combinatie van spijkers op laagwater zoeken en azijn pissen. Kennelijk begrijpt u niets van humor, dergelijke humoristen hebben altijd een tegenhanger bij zich, en wenden voor wat u als gebrek aan algemene kennis beschouwt. Sta eens op met een kop koffie i.p.v. een glas azijn, dat komt uw smaakt beslist ten goede.

   pietjeprecies says:

   Ojee, je bent opgedoemd in deze ook. Met sarcasme en onvriendelijkheid weer. Ga lekker pensioneren achter de geraniums. Dus lekker in soppen zou ik zeggen. Maar neem mijn plezier niet weg met je oude trotse alleswetendheid. 🤪 Let us be.

  Amaranthus says:

  Ik ben zo te lezen niet de enige die gedurende het programma wel eens denkt: “Hou nu maar eens een poosje je mond en laat Janny eens uitspreken!” Tijdens de boottochten gaat het meestal nog nét, maar bij deze serie is het wel erg storend. Juist deze serie had zo mooi kunnen zijn door alleen al de mooie plaatjes. Ook tenenkrommend: zoals Janny en André “toevallig” de Alpenhoornblazer in de trein tegenkwamen. Dat kwam ook totaal niet gemaakt over…

   Guillaume says:

   Op de treurbuis gebeurt vrijwel niets spontaan en is niets toevallig, want alles is tot op de komma geregisseerd, dus waarom zou dit programma daar een uitzondering op moeten vormen. Humor is, zoals elke kunstvorm, op zijn ‘best’ wanneer je er geen boodschap of ideologie aan hangt. Wanneer je geen verantwoording hoeft af te leggen en onafhankelijk zijn of haar pijlen alle kanten op kan richten. Persoonlijke smaak, dus, en niet interessant om met anderen te delen.