Alphoornblazen

Denkend aan Zwitserland: Janny en André gaan alphoornblazen

Janny van der Heijden, André van Duin en hond Nhaan verruilen hun boot van Denkend aan Holland voor de trein. Samen maken ze in Denkend aan Zwitserland een unieke treinreis door het prachtige Zwitserland. Ze gaan natuurlijk ook op avontuur samen. Dit keer proberen ze een Zwitserse traditie uit: alphoornblazen.  

Tradities

De treinreis van Janny en André gaat in aflevering 3 van Denkend aan Zwitserland via een prachtige route naar de oudste stad van Zwitserland: Chur. Daar passeren ze de spectaculaire Rheinschlucht; de Grand Canyon van Zwitserland. Een adembenemende reis brengt Janny en André naar de wintersportplaats Arosa. Daar sluit het duo aan bij een repetitie van alphoornblazers en maakt Janny echte Zwitserse kaasfondue.

Alphoornblazen

Janny en André maken kennis met een andere Zwitserse traditie: alphoornblazen. Ze ontmoeten een groep alphoornblazers, daarin zitten mannen en vrouwen die dit al jaren doen. Maar moeten natuurlijk ook zelf aan de slag. En dat blijkt nog helemaal niet zo eenvoudig. Om uit zo’n hoorn geluid te krijgen is nogal wat blaaskracht nodig. Voor Janny is er tevens een andere (meditatieve) taak weggelegd.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Denkend aan Zwitserland is te zien op 26 november, 3, 10 en 17 december 2023 om 21.35 uur op NPO 1. 

(Foto: © MAX)

Geef een reactie