Rob de Nijs

De gouden helden van de Nederlandse muziek: Rob de Nijs bij MAX

Het MAX NPO Radio5-programma Lunch Lekker met Daniel Dekker eert vanaf november 2020 onder de noemer Gouden helden van de Nederlandse muziek om de maand een Nederlandse muzikale held. De eerste die deze eer ten deel valt is Rob de Nijs. Hij wordt  een maand lang geëerd bij MAX in Lunch Lekker met Daniel Dekker, maar ook in Tijd voor MAX en op MAX Vandaag.

Eerbetoon aan Rob de Nijs

In De gouden helden van de Nederlandse muziek worden iconen uit de Nederlandse muziekwereld geëerd, waarvan Rob de Nijs dus de eerste is. Het gaat om artiesten die al jaren in de schijnwerpers staan en nog altijd relevant zijn. De iconen komen langs in de radiostudio van Lunch Lekker met Daniel Dekker, alwaar vervolgens – gedurende een maand – elke dag een nummer van hem of haar wordt gedraaid. De maand wordt afgesloten bij Tijd voor MAX. In Tijd voor MAX wordt, door een artiest uit de huidige generatie, een eerbetoon aan het icoon gebracht. Op 30 november 2020 zullen de 3JS dit doen voor Rob de Nijs. Rob de Nijs is een icoon van de Nederlandse muziek. De Nijs is druk met zijn muzikale afscheid en daarom wordt hij juist nu geëerd.

MAX Vandaag

Ook online is er volop aandacht voor gouden held. Op MAX Vandaag verschijnen gedurende de maand achtergrondartikelen en interviews. Er wordt gesproken met de gouden held zelf en met de artiest of groep die een ode brengt aan de held in kwestie.

Daarnaast kunt u via MAX Vandaag een nummer van Rob de Nijs aanvragen dat vervolgens wellicht in Lunch Lekker met Daniel Dekker wordt gedraaid.

Lunch lekker met Daniel Dekker, elke werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 5. Tijd voor MAX, elke werkdag rond 17.10 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Reacties (10)

 1. IreneAs says:

  Niet voor het Laatst
  Zo’n prachtig nummer.

 2. Harm Dallinga says:

  Open Einde— Ontroerend!! Gespeeld tijdens uitvaartplechtigheid mijn vriend in 1992!

 3. Hyacinthe says:

  Ik wil graag…foto van vroeger…horen

  1. MAX Vandaag says:

   Beste Hyacinthe en anderen, bedankt voor uw reacties. U kunt uw favoriete nummer aanvragen via: https://www.maxvandaag.nl/sessies/paginas/oproep/oproep-vraag-uw-favoriete-rob-de-nijs-nummer-aan/

 4. De Klos says:

  Canule night

 5. De Klos says:

  Kaars licht

 6. Vale says:

  een foto van vroeger

 7. peperbuske says:

  hartslag en de donder rolt vind ik schitterend. De CD had ik lange tijd in mijn auto en als dan het geluid heel hard stond, klonk het bijna alsnog of buiten echt donderde… Elly

 8. Hermien says:

  ALLES wat ademd……
  Zo mooi !!!!

 9. ineke18 says:

  Hartslag