De cast van Hendrik Groen

Hij mag dan wel oud zijn, maar Hendrik Groen is nog lang niet dood. Samen met enkele andere bewoners van het verzorgingshuis richt hij de rebellenclub Omanido op: oud maar niet dood. Want, waarom zou het leven alleen nog moeten bestaan uit koffie drinken achter de geraniums en wachten op het einde? Hieronder de rolverdeling. 

Hendrik Groen – Kees Hulst

Stills Hendrik Groen DuivendrechtHendrik was jarenlang het sympathieke en bevlogen hoofd van een lagere school. Hij is beschaafd, vriendelijk, heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel, is loyaal, minzaam en betrouwbaar. Hij is ingetogen, maar heeft een paar anarchistische trekjes. Tegen bureaucratie. Tegen gezeur, geneuzel en gebakken lucht. Hij is wel een beetje angstig en voorzichtig en wil eigenlijk graag iets minder braaf zijn. En dapperder. Soms, als het erop aankomt, stijgt hij boven zichzelf uit omwille van het goede doel.

Evert – André van Duin

André van DuinEvert is weduwnaar die al 14 jaar in dezelfde aanleunwoning woont en een beetje bij het meubilair hoort. Evert is alcoholist, maar met een zeer opgewekte dronk. Hij praat niet graag over zichzelf en al helemaal niet over zijn kwalen en gebreken. Type binnenvetter. Tegelijkertijd is hij sociaal en zorgzaam en geïnteresseerd in mensen die hij aardig vindt. Dat uit hij op geheel eigen wijze: als een eeuwige brombeer. Hij heeft veel gevoel voor humor en maakt zijn grappen altijd raak en goed getimed.

 

Grietje – Coby Timp

Coby TimpGrietje is een lief klein vogeltje. Een beetje schichtig, vertederend en doet geen vlieg kwaad. Het is een beetje een rommelig en warrig type, zowel in uiterlijk als in handelen. Ze is heel open en soms een beetje naïef, maar kan prachtig stralen als ze geniet. Helaas wordt Grietje steeds vergeetachtiger, hier is ze erg onzeker over. Maar ze neemt het leven zoals het komt en ziet altijd wel ergens weer een positieve kant aan.

Graeme – Rob van de Meeberg

Rob van de MeebergGraeme is een echte jazzliefhebber, een intelligente man en is geïnteresseerd in van alles en nog wat. Hij is een lichtironische, nette, degelijke heer, vrij meegaand, maar kan ook op zijn strepen staan.

Edward – Dries Smits

Dries SmitsEdward is grappig, lief, zorgzaam en heeft een spraakgebrek, maar de Omanido vrienden kunnen hem prima verstaan.

Directrice Stelwagen – Rosa Reuten

Rosa ReutenDirectrice Stelwagen is vilein, scherp, zakelijk, oneerlijk, machtsbelust en absoluut ongeschikt voor het leiden van een verzorgingshuis. Tenminste, als je wilt dat de ouderen een beetje gelukkig zijn.

Anja Appelboom – Nhung Dam

AnjaAnja werkt bij het verzorgingshuis en heeft het hart op de juiste plek. Ze is betrokken en wil graag goeddoen. Ze is zelfs bereid het risico op ontslag te nemen als ze daarmee de ouderen kan helpen.

Tine – Tina de Bruin

Tine is activiteitenbegeleidster van het verzorgingshuis en is erg onzeker. Ze werkt zich steeds min of meer in de nesten en is snel in paniek. Ze is ongeschikt voor het werk dat ze moet doen, huilerig, overspannen en té precies, waardoor bijna alles mislukt.

Antoine & Ria – Ad van Kempen en Rick Nicolet

Antoine en Ria hebben vroeger een sterrenrestaurant gehad. Het zijn harde werkers en ze zijn zeer bescheiden. Het is één van de weinige echtparen in het tehuis. Ze zijn lief, enigszins goedgelovig, behulpzaam en experts op het gebied van eten en drinken.

Coby de Roos – Anne Lamsvelt

Coby is de Dobermann van Directrice Stelwagen.

Eefje – Olga Zuiderhoek

Olga ZuiderhoekEefje is een keurig verzorgde dame. Ze is beschaafd, maar heeft een guitige en ironische ondertoon met zelfspot. Ze is scherp, analytisch en is zo nu en dan een beetje vilein. Met veel gevoel voor kleine onderkoelde humor is ze bijna altijd in controle over zichzelf en de situatie waarin ze zich bevindt. In het eerste deel van de serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen overlijdt Eefje.

Het scenario van Het geheime dagboek van Hendrik Groen is geschreven door Martin van Waardenberg. De regie is in handen van Tim Oliehoek.

Geef een antwoord

Reacties (13)

 1. Prettig7 says:

  Heerlijke, heerlijke serie.
  Ik zit te kijken met een constantie lach op mijn gezicht.
  Bedankt Max.

 2. Ponky says:

  Geweldige serie. Een fantastische afspiegeling van de werkelijkheid. Uiteraard iets opgeschroefd, maar dat moet en geeft zelfs de kracht aan dit soort stukken. Ik vertoef regelmatig in een van de ontmoetingscentra van de Stichting Welzijn Ouderen Soest/Soesterberg. Daar kan ik zonder enige moeite de namen van de cast invullen. Datzelfde geldt – in mindere mate – voor een verpleeghuis waar ik dagelijks als mantelzorger langdurig aanwezig ben, maar … toch. Wat mij bij aanvang van de serie opviel, is dat men het prachtig vond of te confronterend. Sommigen wilden na de eerste uitzending – min of meer het voorstellen van de cast – absoluut niet meer kijken. Dat speelde bij patiënten, begeleiders en verzorgers. Maar velen zijn nu door de enthousiaste verhalen van anderen, toch nog kijkers geworden. Dinsdags na de uitzending komt er altijd wel iemand bij mij thuis kijken omdat hij/zij de uitzending gemist heeft en geen apparatuur heeft om de serie op te nemen en wil al helemaal niet tot vrijdag op de herhaling wachten. Tja… anders kan je bij het gezamenlijke koffiedrinken er niet over meepraten. Heerlijk is het om dan samen met iemand de uitzending nog eens te zien. Vooral het non-verbale van de fantastische acteurs en regie. Zo herkenbaar heb ik het vanaf de zeventiger jaren op TV niet meer gezien.
  Max medewerkers bedankt namens heel veel mensen uit mijn omgeving

 3. altea says:

  Het is zo gelijk de werkelijkheid , die twee dozen die zo spinnig zeggen , zij zit daar hoor!!!! en dat betuttelende alsof als je oud bent je niet meer kunt nadenken , en het ook niet meer leuk hoeft te hebben, ja werkelijk klasse deze serie.
  Nel Meyer

 4. Sylvia van Hunnik says:

  Prachtige serie! Goede afspiegeling van de werkelijkheid. Zeer goed gespeeld door de spelers. Compliment!

 5. japieoo says:

  echt weer een topserie.
  heb wel een vraag, hoe doen jullie dat met het been van evert? gaat dat met groen doek? hopelijk weet iemand het antwoord.

  1. MAX Vandaag says:

   Beste Japieoo, bedankt voor uw reactie. Wat een mooie serie inderdaad hè? Hoe de regie van Hendrik Groen het met het been van Evert voor elkaar gekregen heeft is voor ons ook een mysterie, dus wij kunnen u helaas niet aan het antwoord helpen. 🙂

 6. Hansfree says:

  Ik, eind vijftiger, kijk vrijwel nooit meer tv (dus ook niet naar Max), ik gruwel van alles inclusief het journaal. Ik houd óók niet van moeten registreren om een reactie te kunnen geven, maar ik maak nu een keer een uitzondering.
  Iemand had mij attent gemaakt op de tv-serie over het geheime dagboek van Hendrik Groen en zo tegen deze kerst dacht ik: kom, laat ik eens op de pc op Uitzending gemist kijken wat het is. Nou, ik was al heel snel verk(n)ocht en tegen derde kerstdag had ik alle tien de reeds uitgezonden afleveringen gekeken, bijna achter elkaar door. Zeldzaam.
  Ik heb als oudste zoon meegemaakt hoe mijn beide ouders hun laatste jaren in een verzorgings- en verpleeghuis moesten slijten en dit alles is zó herkenbaar. Huilen en lachen naast elkaar. Onmacht en rebellie. Shock en ontroering. Vijandschap en liefde.
  De personages in de serie zijn prachtig gekozen en geweldig gespeeld, ook BN’er André is werkelijk prima op zijn plaats, petje af voor allemaal! Een vrouw als Eefje zou ik ook gek op worden… Ik heb medelijden met de actrices die de directrice en haar ‘dobermann’ spelen, ik hoop niet dat hun rol op hun blijft kleven, zou niet best zijn. Heel goed gespeeld.
  Wat ik met name ook even wil noemen en roemen, is dat er zo hier en daar heerlijk politiek incorrecte dingen langskomen! De hond Mo met name. Meesterlijk. Had niet gedacht dat dat op tv mocht anno 2017.
  Als het niveau van deze serie maatgevend was voor wat er op tv (de NPO) komt, dan ging ik weer tv kijken. Maar ik weet dat het niet zo is, en daarom deze lofzang op dit zeldzame pareltje.

  1. DAVIDII says:

   Het Is wat je zegt Hansfree, dit is echt een heel bijzondere PAREL! TV PROGRAMMA’S zijn vaak bloedeloos en oninteressant, de kijkers zijn daar ook debet aan. Vandaar dat het medium bij mij nauwelijks stroom gebruikt. In Frankrijk kun je deze serie “officieel” niet bekijken JAMMER!! Er is een nog steeds groeiende groep andersdenkende mensen wereldwijd, die de TV EEN RIOOLBUIS NOEMT EN HET IS VAAK NIET ANDERS DAN DAT.

 7. gzinken says:

  Uit het leven gegrepen,heb jaren in een voeger nog bejaardentehuis als vrijwilliger gewerkt en kan mij heel goed in de serie terug vinden.Laat gerust nog meer series komen .

 8. gzinken says:

  Wanneer komen de nieuwe serie,s.?Verheug mij er nu al op.

  1. MAX Vandaag says:

   Beste gzinken, bedankt voor uw reactie. Dat is op dit moment nog niet bekend, maar zullen we zeker op onze website en andere kanalen bekend tegen die tijd maken.

 9. Snipsnap says:

  Beste spelers van Hendrik Groen.
  Wij zijn nog jong en hebben veel meegemaakt met onze zwakke gezondheid.
  Dat deze serie zoveel bij ons los heeft gemaakt, we hebben de DVD grijs keken.
  Wat grappig, ikzelf hou ook een dagboek bij, echt zo herkenbaar!!!
  Ik verheug me echt op deel 2
  Het is een geweldige serie, en als wij ons te zwak voelen om wat te ondernemen.
  Pakken we een heerlijke beker thee of koffie, ploffen we samen met onze hond op de bank en kijken we Hendrik Groen.
  Lieve spelers , een hele dikke knuffel voor jullie allemaal, en Grietje u lijkt zo op mij oma.
  Ga zo door, en geniet vooral van uw oude dag!!!

 10. KlaasZwart says:

  hele fijne serie, Ik ben blij dat deze een 2e seizoen heeft gekregen.
  1 vraagje, wie is de acteur die aan het breien is?