50PlusBeurs

De 50PlusBeurs bestaat 25 jaar

Vandaag, dinsdag 19 september 2017, opent de 25e editie van de 50PlusBeurs haar deuren. De komende 5 dagen verwacht de beurs maar liefst 100.000 bezoekers waarmee het uitgegroeid is tot ’s werelds grootste evenement voor de actieve 50-plussers. 

Niet meteen succesvol

De beurs is niet direct een succes. In 1993 wordt de beurs voor het eerst gehouden. Met 96 exposanten en 9.000 bezoekers is het niet direct een succes te noemen. De beurs heeft in die tijd geen ‘hip’ imago en wordt gezien als oud en oubollig.

Grootste seniorenevenement ter wereld

Maar in de afgelopen jaren heeft de beurs en de 50-plusser een ware transformatie ondergaan. De beurs is het grootste seniorenevenement ter wereld. Er staan 552 exposanten uit diverse branches op de beurs. De 50PlusBeurs profiteert van de economische betere tijden. Ouderen hebben veel te besteden en groeien in aantal.

De vraag naar reizen per camper en verre reizen neemt toe. Maar ook bedrijven die hybride auto’s en elektrische fietsen verkopen doen goede zaken. Daarnaast is er veel vraag naar (aangepaste) woningen en woninginrichting. Vooral ook diensten om langer en gezond thuis te kunnen blijven wonen, nemen in populariteit toe.

Silver Edition

Deze editie wordt de Silver Edition genoemd. Dagelijks wordt de beurs afgesloten met de Silver Show. Daarnaast strijden 6 vrouwen tussen de 54 en 70 jaar om de titel Silver Model 2017. Silver model Anne Bosch van der Graaf was dinsdag 18 september te gast in Tijd voor MAX. De winnaar krijgt een fotoshoot en wordt een jaar lang vertegenwoordigd door een internationaal modellenbureau.

MAX op de 50PlusBeurs

Op deze feestelijke editie van de 50PlusBeurs is MAX ook aanwezig. Op het gezellige MAX-Terras zijn er mooie optredens, leuke spelletjes en kunt u kans maken op prijzen.

De 50PlusBeurs is van dinsdag 19 t/m 23 september 2017 in Utrecht.

Geef een reactie