Koninklijk Concertgebouworkest

Concertgebouworkest staat stil bij einde Eerste Wereldoorlog

In 2018 is het precies 100 jaar gelden dat de Eerste Wereldoorlog eindigde. Om hier op gepaste wijze bij stil te staan, brengt het Koninklijk Concertgebouworkest een reeks concerten met het thema Oorlog & Vrede

Oorlog & Vrede

Het orkest speelt uit 3 historische periodes van oorlog en politieke onrust. Tijden waarin ook verzet en hoop op een toekomst met meer verdraagzaamheid voorop staan. Het gaat om Prokojevs Suite uit Oorlog en vrede, maar ook werk van Händel, Mozart, Beethoven, Kodály, Honegger, Hartmann en Escher. De concertreeks werd bekend gemaakt bij de seizoenspresentatie 2017/2018.

Gatti, Haitink, Chailly en Jonsons

In het nieuwe seizoen zijn naast chef-dirigent Daniele Gatti ook voorgangers Bernard Haitink, Riccardo Chailly en Mariss Jansons te gast zijn. “De 4 nog levende chef-dirigenten. Dat is nog nooit eerder gebeurd”, vertelt algemeen directeur Jan Raes trots.

De Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek is te horen in diverse concertprogramma’s waarin zij werken vertolkt van Tsjaikovski, Wagner, Rachmaninoff en Barber. Ze is door het Koninklijk Concertgebouworkest gevraagd als ‘artist in residence’.

Het Koninklijk Concertgebouw orkest ontmoet Europa

In het afgelopen seizoen is het Koninklijk Concertgebouworkest gestart met de voorstelling RCO meets Europe. Deze reeks wordt in het aankomende seizoen voortgezet. Alle 28 lidstaten worden aangedaan. Er zijn er al 10 geweest en er staan er voor het komende jaar 7 op de planning. In deze voorstelling speelt het orkest samen met jong talent uit het betreffende land. Naast Europa gaat het orkest ook nog op tournee in de Verenigde Staten, Japan en Korea.

(Bron: ANP)

Geef een reactie