scrooge live

Cast van Scrooge Live bekend

De volledige cast van het tv-spektakel Scrooge Live is in Tijd voor MAX onthuld. Onder anderen Remco Veldhuis, Richard Kemper, Plien van Bennekom en Simone Kleinsma zijn zondag 20 december 2020 om 20.20 uur uur te zien Scrooge Live.

Scrooge Live

In Scrooge Live brengt een verrassende mix van bekende acteurs en zangers het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge, naar A Christmas Carol van de Britse schrijver Charles Dickens, tot leven. Met de spectaculaire live televisie-uitzending wordt, in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, aandacht voor kinderarmoede in Nederland gevraagd.

De cast

Ebenezer Scrooge is een aartsgierigaard die armen en zieken veracht. Dit jaar wordt Scrooge, door een sterrencast en tegen het prachtige decor van Dordrecht, naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel vertaald. In het programma, dat eruitziet als een muzikale speelfilm, wordt het verhaal door Remco Veldhuis en Richard Kemper – ook bekend als het cabaretduo Veldhuis en Kemper – op geheel eigen wijze hertaald. Richard Kemper vertolkt de rol van Scrooge, Remco Veldhuis is de verteller. Ridder van Kooten zal de rol van jonge Scrooge op zich nemen.

Anouk Maas is zondagavond 20 december te zien als Belle, Kasper van Kooten als Bob Cratchit, Jasmine Sendar als de vrouw van Bob, Jamai Loman als Fred Holywell, Plien van Bennekom als geest van het verleden, Simone Kleinsma als geest van het heden, Johnny Kraaijkamp jr. en Ron Brandsteder als illuster collectantenduo en Carrie ten Napel als verslaggever.

Ook voor de regie en muzikale begeleiding zijn grote namen gestrikt. De regie is in handen van niemand minder dan David Grifhorst en Eric van Tijn heeft de muzikale leiding over Scrooge Live. Eric is onder meer verantwoordelijk voor het koor, waar solisten Dwight Dissels en Leona Philippo deel van uitmaken.

Kinderhulp

De boodschap van Scrooge is nog altijd in hoge mate actueel en urgent. In Nederland leven op dit moment ruim 300.000 kinderen en jongeren tot 21 jaar in armoede, met alle gevolgen van dien. Dat is maar liefst één op de twaalf. De problematiek is bovendien, als gevolg van de coronacrisis, alleen maar urgenter geworden. Met Scrooge Live wordt aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland. Het doel van de uitzending is om het probleem aan de kaak te stellen en om, met de slogan van Kinderhulp ‘Geef ze warmte!’, zoveel mogelijk geld op te halen om deze kinderen aan nieuwe kleding te helpen.

Scrooge Live, 20 december 2020 om 20.20 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Reactie

  1. Arlene says:

    Hallo goedemiddag ik vind het zo ontzettend leuk dat jullie Scrooge gaan uitzenden, ben erg benieuwd wat jullie ervan maken. Ik kijk elk jaar sinds ik het verhaal ooit heb gelezen als kind in een krant (zal ergens 1952 geweest zijn) was er meteen weg van en nu hoop ik altijd dat het op tv komt ergens. Ik heb zelf veel uitvoeringen ervan op dvd ook musicals. Het is zo’n hartverwarmend verhaal echt elk jaar weer kijken anders is het voor mij niet goed 🙂 Bedankt MAX ik kijk ernaar uit, het staat in de agenda! Ik hoop dat het me aanspreekt want het zal best moderner zijn dan dat ik gewend ben dus……..ik hoop in ieder geval dat DE ontroering er is. Groetjes van Liesbeth