jules de corte

Beluister de eerste geluiden uit podcast over Jules de Corte

In 2021 is het precies 25 jaar geleden dat Jules de Corte overleed. De Corte was jarenlang een vaste waarde op de Vlaamse en Nederlandse radio en podia en maakte bij leven meer dan 3.000 composities. Prachtige, klassieke muzikale miniaturen die vaak even beschouwend als scherp waren. In de nieuwe MAX-podcast De Corte Podcast, die vanaf 26 oktober 2021 onder andere op deze website te luisteren is, duikt presentator Sander Zwiep in het leven en carrière van Jules de Corte. De trailer kunt u nu beluisteren.

De Corte Podcast

In De Corte Podcast reist Sander Zwiep door het land om de man achter de artiest Jules de Corte beter te leren kennen en te ontdekken wat zijn muziek volgens zovelen zo geniaal maakt. Tijdens zijn reis doet hij plekken aan die belangrijk waren in het leven van De Corte en ontmoet hij mensen die hem hebben gekend. Zo beklimt Sander samen met Jules’ zoon Ernst de Nieuwe Kerk in Delft en gaat hij op bezoek bij Jules’ goede vrienden Ivo de Wijs en Bert van den Brink. Hieronder hoort u de eerste geluiden uit de podcast.

De eerste, volledige aflevering van De Corte Podcast staat vanaf 26 oktober 2021 op de podcastpagina van deze site, op de site van NPO Radio 4 en is ook beschikbaar bij de bekende podcastplatforms.

De Corte Podcast Live

Wilt u alvast wat meer horen en weten? Op 14 oktober 2021 kunt u vanaf 16.00 uur op de site van NPO Radio 4 kijken naar De Corte Podcast Live. In dit muzikale programma geeft Sander Zwiep een inkijkje in de podcast en ontvangt hij Jules’ zoon Ernst en Bert van den Brink. Zij vertellen respectievelijk over wie Jules de Corte was en wat hem muzikaal gezien zo uniek maakte.

Sander Zwiep en Ernst de Corte 3 (2)

Sander Zwiep interviewt Ernst de Corte tijdens De Corte Podcast Live. Credit: Marc Wielaert/ NPO radio 4.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoofdbeeld: ANP.

 

Geef een reactie