Langs de Kust

Bekijk de eerste beelden van ‘Langs de Kust’

In het MAX-programma Langs de Kust onderzoeken presentator Huub Stapel en schrijver Martin Hendriksma welke rol de Nederlandse kust speelt in ons leven en ontmoeten ze mensen die aan deze eeuwige vloedlijn wonen. In navolging van de series Langs de Rijn en Langs de Maas volgen de mannen de kust van het Zwin in Zeeland tot aan de Eemsmonding in Noord-Groningen.

Meer dan zeewering

In 5 afleveringen bezoeken Huub en Martin de 5 provincies aan de kust. Stelselmatig hebben we haar naar onze hand gezet, maar onze kust is meer dan een zeewering. Ze is ook de plek van heroïsche verhalen, tradities en vertier. Dé plek om te flaneren, ijsjes te eten en de zon op te zoeken.

Bekijk hieronder de eerste beelden:

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Langs de Kust is te zien vanaf zaterdag 27 augustus 2022 om 20.35 uur op NPO 2.

Geef een reactie

Reactie

    Antonio Visser says:

    Ik heb een voorstukje gezien over de vakantiekolonie Egmond aan Zee. De meeste kinderen kwamen net als Huub Stapel uit uitLimburg uit de mijnstreek en moesten daar 6 weken blijven of als men gewogen en te licht bevinden werd 12 weken. Ik heb daar drie jaar ! gewoond en de terreur van de zusters van Sint Jozef overleefd. Ik heb dus heel veel meer te vertellen als de doorsnee kinderen daar. Als Huub Stapel nader geïnformeerd wil worden ben ik daartoe bereid. Niet alleen rancune ook met mooie verhalen en anekdotes. Groet Antonio