Bart Chabot

Bart Chabot, Kader Abdolah en Marion Bloem lezen Nationale Voorleeslunchverhalen voor bij MAX

Op Nationale Ouderendag zendt MAX maar liefst 3 Nationale Voorleeslunchverhalen uit. Dit jaar zijn Bart Chabot, Kader Abdolah en Marion Bloem in de pen geklommen om de verhalen van 2022 te schrijven en voor te lezen. 

10e editie Nationale Voorleeslunch

Het is de 10e editie van de Nationale Voorleeslunch. Ter gelegenheid van dit jubileum schrijven maar liefst 3 auteurs dit jaar een speciaal Voorleeslunchverhaal; Bart Chabot, Kader Abdolah en Marion Bloem. Deze gloednieuwe verhalen worden door de schrijvers zelf voorgelezen op Nationale Ouderendag. Op 7 oktober 2022 lezen bekende en onbekende Nederlanders ouderen voor in bibliotheken en zorginstellingen. Door de verhalen op televisie uit te zenden, kunnen ook ouderen die aan huis gebonden zijn meegenieten.

Genieten van mooie verhalen

Met het organiseren van de Nationale Voorleeslunch wil de Leescoalitie zoveel mogelijk ouderen laten genieten van mooie verhalen. Ze geven ontspanning en vaak aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen.

Over de auteurs

Bart Chabot (1954) is dichter, schrijver en podiumdier. Hij schreef onder meer een 4-delige biografie over Herman Brood en stond in 1989 voor het eerst in het theater met Remco Campert en Jan Mulder. In 2021 verscheen Hartritme, het vervolg op Mijn vaders hand. Kader Abdolah (1954) is een Perzisch-Nederlandse schrijver en columnist. Hij publiceerde een reeks romans en verhalenbundels, die in 30 landen zijn uitgegeven. Zijn bekendste boeken zijn Spijkerschrift (2000), Het huis van de moskee (2005), De boodschapper en De Koran (2008). Marion Bloem is schrijver, filmmaker en beeldend kunstenaar. In 1983 brak zij door met haar romandebuut Geen gewoon Indisch meisje en de documentaire Het land van mijn ouders. Bloem ontving voor haar werk verscheidene bekroningen.

  • Nationale Voorleeslunch met Bart Chabot. vrijdag 7 oktober om 11.35 uur bij MAX op NPO 1.
  • Nationale Voorleeslunch met Kader Abdolah, vrijdag 7 oktober 2022 om 12.20 uur bij MAX op NPO 1.
  • Nationale Voorleeslunch met Marion Bloem, vrijdag 7 oktober 2022 om 13.20 uur bij MAX op NPO 1.

Podcast

De verhalen verschijnen vanaf vrijdag 7 oktober ook als podcast. Deze is te beluisteren via alle podcastapps en MAXVandaag.nl/podcast.

De verhalen van de Nationale Voorleeslunch zijn te zien en horen op vrijdag 7 oktober 2022 vanaf 11.35 uur op NPO 1. 

(Foto: MAX/Chris van Houts)

Geef een antwoord