Bart Chabot

De Nationale Voorleeslunch 2022 van Bart Chabot: ‘Prinsjesdag’

Op vrijdag 7 oktober 2022, Nationale Ouderendag, vindt de 10e editie plaats van de Nationale Voorleeslunch. Ter gelegenheid van dit jubileum schreven maar liefst 3 auteurs een speciaal Voorleeslunchverhaal; Bart Chabot, Marion Bloem en Kader Abdolah. Hun verhalen worden op 7 oktober door heel Nederland voorgelezen aan ouderen door bekende Nederlanders, burgemeesters, wethouders, schrijvers en andere vrijwilligers. Ook lezen Chabot, Bloem en Abdolah hun verhaal zelf voor bij Omroep MAX op NPO 1.

Met het organiseren van de Nationale Voorleeslunch wil de Leescoalitie ervoor zorgen dat zoveel mogelijk ouderen kunnen genieten van een mooi verhaal. De verhalen zijn op MAX Vandaag als podcast terug te luisteren.

Het verhaal van Bart Chabot: Prinsjesdag

Het overlijden van Pim Fortuyn brengt Bart Chabot terug naar de dag dat hij – jaren geleden – als gast van Erica Terpstra Prinsjesdag mocht meemaken. Het was het jaar waarin Erica haar roemruchte Teletubbie hoed droeg, maar ook het jaar waarin de politicus die als een van de felle tegenstanders van Fortuyn te boek stond, op een ijzige stilte getrakteerd werd. Een schril contrast met het pandemonium waar Erica en Bart in terecht kwamen, zodra ze richting de Ridderzaal lopen.

Luister naar het verhaal van Bart Chabot:

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Kijk voor een overzicht van alle podcast op onze podcastpagina.

(Foto: Chris van Houts)

Geef een antwoord