Kader Abdolah

De Nationale Voorleeslunch 2022 van Kader Abdolah: ‘Het leven is een wonder’

Op vrijdag 7 oktober 2022, Nationale Ouderendag, vindt de 10e editie plaats van de Nationale Voorleeslunch. Ter gelegenheid van dit jubileum schreven maar liefst 3 auteurs een speciaal Voorleeslunchverhaal; Bart Chabot, Marion Bloem en Kader Abdolah. Hun verhalen worden op 7 oktober door heel Nederland voorgelezen aan ouderen door bekende Nederlanders, burgemeesters, wethouders, schrijvers en andere vrijwilligers. Ook lezen Chabot, Bloem en Abdolah hun verhaal zelf voor bij Omroep MAX op NPO 1.

Met het organiseren van de Nationale Voorleeslunch wil de Leescoalitie ervoor zorgen dat zoveel mogelijk ouderen kunnen genieten van een mooi verhaal. De verhalen zijn op MAX Vandaag als podcast terug te luisteren.

Het verhaal van Kader Abdolah: Het leven is een wonder

In dit prachtige verhaal maken we kennis met de oude Azizi, een sterke Iraanse vrouw. Azizi is de 90 gepasseerd, maar is nog altijd niet van plan om te sterven. Voor Azizi is het leven een wonder. Want op onverklaarbare wijze, werd haar leven lang wat ze ook wenste en waar ze om vroeg bij haar God, gehonoreerd. Nu ze zo oud is geworden, hoopt ze dat Hij nog een keer naar haar wil luisteren. Ze wil zo graag haar zoon nog een keer zien… Kader Abdolah baseerde Het leven is een wonder op het verhaal van zijn eigen moeder.

Luister naar het verhaal van Kader Abdolah:

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Kijk voor een overzicht van alle podcast op onze podcastpagina.

(Foto: Chris van Houts)

Geef een antwoord