Marion Bloem

De Nationale Voorleeslunch 2022 van Marion Bloem: ‘Vakantie’

Op vrijdag 7 oktober 2022, Nationale Ouderendag, vindt de 10e editie plaats van de Nationale Voorleeslunch. Ter gelegenheid van dit jubileum schreven maar liefst 3 auteurs een speciaal Voorleeslunchverhaal; Bart Chabot, Marion Bloem en Kader Abdolah. Hun verhalen worden op 7 oktober door heel Nederland voorgelezen aan ouderen door bekende Nederlanders, burgemeesters, wethouders, schrijvers en andere vrijwilligers. Ook lezen Chabot, Bloem en Abdolah hun verhaal zelf voor bij Omroep MAX op NPO 1.

Met het organiseren van de Nationale Voorleeslunch wil de Leescoalitie ervoor zorgen dat zoveel mogelijk ouderen kunnen genieten van een mooi verhaal. De verhalen zijn op MAX Vandaag als podcast terug te luisteren.

Het verhaal van Marion Bloem: Vakantie

Het is een bloedhete zomer en Mia is al weken alleen thuis met haar puberzonen. 3 bijna volwassen mannen die volgens Mia geen moeder willen, maar een slavin. Liever had ze met hen musea bezocht of samen naar Parijs gereden, maar nee, de jongens zijn de hele dag de hort op en komen alleen thuis om te eten en slapen. Wanneer Mia even een moment voor zichzelf heeft, dommelt ze in slaap in de tuin. Tot ze wakker schrikt en ziet dat het bijna etenstijd is. Een nog ongedekte tafel rond etenstijd is garantie voor ruzie, dus fietst Mia in de moordende hitte naar de viskraam…

Luister naar het verhaal van Marion Bloem:

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Kijk voor een overzicht van alle podcast op onze podcastpagina.

(Foto: Chris van Houts)

Geef een reactie