Cesar Zuiderwijk

2000 drummers op strand Scheveningen

Op zondag 9 september 2018 vindt er op het strand van Scheveningen een waar drum-spektakel plaats. Cesar Zuiderwijk, drummer van de Golden Earring, geeft samen met 2000 drummers een concert op Scheveningen. Niet eerder staan er zoveel drummers op het strand, dus is het concert officieel aangemeld bij het Guiness Book of Records. 

Alle windrichtingen

De 2000 drummers zijn ingedeeld in 4 verschillende groepen. Noord vertegenwoordigt Europese en Amerikaanse drumstellen of snaredrums. Japanse taiko’s en tom-toms laten de klanken uit het Oosten oprijzen. Zuid vindt zijn ritme door Braziliaanse sambadrums en conga’s. Het geluid van Afrika komt tot zijn recht door de aanwezige djembés. Samen staan ze voor 4 muzikale windrichtingen, four horizons. Het zijn niet alleen drumstellen maar allerlei verschillende percussie-instrumenten die meedoen, instrumenten die uit alle windrichtingen van over de hele wereld komen. Er zijn speciale optredens van onder andere Michael Schack, De Drumbassadors en Koen Herfst. En natuurlijk de nieuwe slagwerkgroept van Zuiderwijk zelf. Samen spelen ze enkele bestaande nummers maar speciaal voor dit concert heeft Zuiderwijk ook nummers geschreven.

Overtreffen

Al eerder weet Zuiderwijk 1000 drummers op de been te krijgen. 26 jaar geleden  is hij met de 1000 drummers het slotstuk tijdens de Rotterdamse Wereldhavendagen. “Dat optreden uit 1992 wilde ik altijd nog eens overtreffen. Dit jaar viel alles mooi samen. Den Haag viert Feest aan Zee bij het tweehonderdjarig bestaan van badplaats Scheveningen. Met de Golden Earring staan wij 3 dagen eerder op Live on the Beach. Door de middelen vanuit Feest aan Zee werd een droom ineens reëel. De puzzelstukjes vielen in elkaar. Het wordt een spektakel van 2 uur, met veel verrassingen en een prachtig kabaal.”

2000 drummers #aanZee is te horen en zien op zondag 9 september 2018 van 16.00 – 18.00 uur op het Noorderstrand van Scheveningen.

Geef een antwoord