you'll never walk alone

180 radiostations draaien tegelijk You’ll Never Walk Alone van Gerry & the Pacemakers

Normaal maken we het nooit mee, maar op 20 maart 2020 draaien 180 radiozenders uit 30 landen om precies 08:45 uur allemaal het nummer You’ll Never Walk Alone van Gerry and the Pacemakers. Een hartverwarmend initiatief dat dito radio oplevert.

Nederlands initiatief

Het idee om allemaal tegelijk dit nummer te draaien is afkomstig van de Nederlandse radiodj Sander Hoogendoorn (3FM). Afgelopen dinsdag (17 maart 2020) kondigt hij dit plan aan en al snel krijgt hij veel bijval van collega’s uit binnen- en buitenland. Muziek verbroederd immers en verbroedering is iets waar veel mensen behoefte aan hebben tijdens deze coronacrisis.

Zodoende starten 180 zenders uit 30 verschillenden landen op 20 maart om 08.45 uur allemaal hetzelfde liedje in: You’ll Never Walk Alone van Gerry and the Pacemakers. Uiteraard wordt het nummer op de zender van initiatiefnemer Hoogendoorn afgespeeld. Omroep WNL laat zien wat er op dat moment gebeurt in de 3FM-studio.

You’ll Never Walk Alone op andere zender

Naast 3FM hebben er ook nog een aantal andere Nederlandse radiostations gehoor gegeven aan de oproep. Zo ook NPO Radio 5. Aan Jeroen van Inkel, presentator van de MAX-ochtendshow Je dag is goed, de eer om het nummer af te spelen. Dat klinkt zo:

Ook buiten Nederland is het afspelen van het nummer een speciaal moment. Op de website van de NOS vindt u een compilatievideo met daarin onder meer beelden uit de studio van de Belgische radiozender Studio Brussel.

Wilt u meer weten over het nummer You’ll Never Walk AloneOp de website van NPO Radio 5 staat het verhaal achter het nummer.

(Bron: YouTube, WNL, Je dag Is Goed, NPO Radio 5)

Geef een reactie