kersenpitkussen

Zo wordt een stinkend of vies kersenpitkussen weer schoon

Een kersenpitkussen of hittepit is een pure weldaad bij spierpijn, een stijve nek, bij buikpijn, of gewoon om lekker (de voeten) op te warmen. Na verloop van tijd kan het wel wat muf gaan ruiken of vies worden. Gelukkig is het kussen eenvoudig te reinigen, zodat u het fris kunt houden. Zo doet u dat.

In de wasmachine

Het handigste is het om het kersenpitkussen in de wasmachine te wassen. Daarbij moet u wel met een paar dingen rekening houden. Leg hem om te beginnen eerst een half uur in water, zodat de pitten zich kunnen volzuigen. Doe het kussen dan bij voorkeur in een waszak of ander soort zak zodat, mocht het kussen onverhoopt stuk gaan, de pitten niet alle kanten op gaan. Daarnaast mag het kussen niet met wasmiddel of wasverzachter gewassen worden en niet te heet, dus kies voor een wasprogramma van uiterlijk 30 graden en laat schoonmaakmiddelen achterwege.

Laten drogen

Het kan redelijk lang duren voor het kersenpitkussen weer helemaal droog voor gebruik is. U kunt het proces wat versnellen door het kussen op een dikke handdoek te leggen, zodat het vocht sneller geabsorbeerd wordt. Eventueel kunt u de handdoek met daarop het kussen ook op de verwarming leggen om nog sneller droog te worden.

hoofdkussen
Lees ook: Zo krijgt u uw vergeelde hoofdkussen weer stralend wit

Kersenpitkussen langer schoon houden

Door het kersenpitkussen in een hoes of kleine kussensloop te doen, zorgt u ervoor dat hij langer schoon blijft en minder vaak gewassen hoeft te worden. Haal die hoes er tijdens het verwarmen dan wel steeds even vanaf. Zodat die het verwarmproces niet in de weg zit. Leg het kussen tijdens het verwarmen daarnaast op een schoon bord, zodat eventueel vuil uit de magnetron het kussen niet onnodig vies maakt.

(Bron: Libelle, Tips en Weetjes, Margriet, Senioren.nl. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie