Radermachera sinica

Radermachera sinica

De Radermachera sinica is een vrij nieuwe kamerplant. Hij heeft fris groen en glanzend blad en is te koop als klein struikje en soms ook als dwergboompje op een lage stam.

Standplaats

Voorzie de Radermachera van een lichte plek in huis, uit de volle zon tijdens de warmste uren van de dag. Laat de temperatuur waar hij staat niet onder de 12 graden komen. Eenmaal op zijn plek blijft hij daar het liefste staan, want grote veranderingen in lichtinval vindt hij niet echt prettig. Het kan daarom ook voor komen dat hij na aankoop in eerste instantie een deel van zijn blad laat vallen. Tocht verdraagt deze plant niet goed.

Water geven

De Radermachera verdampt veel water via zijn blad en zijn waterbehoefte is daarom vrij groot. Geef daarom steeds water (op kamertemperatuur) voordat de grond weer droog is. In de praktijk komt dat meestal neer op zo’n 1 á 2 keer in de week. Voorkom wel dat de plant met zijn wortels in een laag met water komt te staan, want dat kan fataal zijn.

’s Winters is er wat minder water nodig, maar laat de plant ook dan niet uitdrogen, want dan zal er bladval optreden. Mocht de plant nu per ongeluk in een laag water komen te staan is dat nog schadelijker dan wanneer het warm is, want bij koelere temperaturen rotten de wortels sneller.

In de lente en zomer elke 2 weken plantenvoeding geven tijdens het gieten.

Om het blad mooi glanzend te houden, is een regelmatige sproeibeurt (met kalkarm water) aan te bevelen.

Radermachera sinica

Snoeien

Als de plant minder mooi of te groot wordt, dan kunt u hem terugsnoeien. Snoeien bevordert ook het vertakken van de plant, waardoor hij mooier uitgroeit.

Verpotten

Geeft de Radermachera elke 2 jaar een nieuwe laag aarde en als het nodig is een grotere maat pot.

Radermachera sinica

Bloei

In de vrije natuur groeien Radermachera’s uit tot flinke bomen en bloeien dan ook, maar in de huiskamer komen ze vooralsnog niet tot bloei.

Bonte Radermachera

Naast de groene Radermachera sinica is er ook de Radermachera sinica ‘Kaprima’ met bont blad. Die heeft nog iets meer licht nodig, maar verder komt de verzorging overeen.

Geef een reactie