Pachycereus Pringlei

Pachycereus Pringlei cactus

De Pachycereus Pringlei is een cactus die met de jaren steeds mooier en indrukwekkender wordt. Het is een zogenaamde zuilcactus, die erg oud kan worden en in de natuur tot zeer indrukwekkende hoogtes groeit. Hij doet hier wel vele tientallen jaren over, dus verwacht in huis geen snelle groei. Hij wordt ook wel cardon cactus genoemd. Een afleiding van het Spaanse cardo, wat distel betekent en op de zeer aanwezige en scherpe doorns slaat.

Standplaats

Deze plant kunt u als een echte cactus behandelen. Geef het daarvoor een warme en zonnige plek in huis. Een vensterbank op het zuiden is bijvoorbeeld ideaal. Hij kan wel met veel minder licht toe, maar zal dan nog trager groeien of onregelmatig. Waardoor hij in een puntje uitloopt of dikke en dunnere gedeeltes krijgt.

Pachycereus Pringlei cactussen in vol ornaat

Water geven

De waterbehoefte van deze cactus is erg laag. Laat de grond tussen het gieten steeds eerst weer goed opdrogen voor u opnieuw water geeft. In de lente en zomer is dit zo ongeveer eens per maand en in de winter eens per 2 maanden.

In de lente en zomer voeding voor cactussen geven tijdens het gieten.

Verpotten

Jonge planten elke 3 jaar van nieuwe grond voor cactussen voorzien en zo nodig een grotere maat pot geven. Oudere planten kunnen tot 5 jaar in dezelfde pot en grond blijven staan. Vanwege de zeer scherpe doorns is voorzichtigheid geboden. Trek bijvoorbeeld stevige tuinhandschoenen aan en/of wikkel de Pachycereus Pringlei cactus in een dikke laag kranten, karton of doeken, om hem uit zijn pot te halen. Om te voorkomen dat de cactus niet met zijn wortels in water komt te staan, kunt u de onderste laag van de pot vullen met potscherven of grind.

(Bron: tuinadvies.nl, ikhebeencactus, Llifle, archief)

Geef een antwoord