Neem een kijkje in de Nederlandse kassen

Tijdens het jaarlijkse evenement Kom in de Kas op 6 en 7 april 2019 zetten bijna 200 kwekers van bloemen, planten en groenten verspreid over 23 regio’s in Nederland de deuren open. Iedereen kan op deze manier kennis maken met de wereld van de glastuinbouw. Thema van dit jaar is ‘werelds’. 

Maak kennis met de sector

De Nederlandse glastuinbouw is werelds! Onder dat moto wil de Nederlandse glastuinbouw het publiek kennis laten maken met de sector. Want planten, bloemen, groenten en fruit uit de Hollandse kassen wordt niet alleen in ons land verkocht. Deze producten gaan de hele wereld over.

Hoe gaat het in zijn werk in de kas?

Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, wordt er ook in verschillende kassen het nodige georganiseerd. Zo kunnen kinderen zien hoe het allemaal in zijn werk gaat in de kassen om een goed beeld krijgen van de gehele tuinbouwsector. Dit kan wellicht helpen in het maken van een schoolkeuze of een vakantiebaan in de sector.

Werken in de kas

Naast het educatieve karakter van het evenement, is het ook een goed middel om mensen kennis te laten maken met de sector die op zoek zijn naar werk in een kas. De glastuinbouwsector grijpt het evenement aan om mensen enthousiast te krijgen om in de kassen te komen werken, want er is een groot personeelstekort.

Kom in de kas wordt voor de 42e keer georganiseerd. Kijk op de website om te zien welke kassen meedoen.

Geef een reactie

Reactie

  1. oosterwijck says:

    Werken in de kas lijkt mij zeer lucratief. Je hoeft maar 6 weken te werken en mag dan 20 weken de WW in. Na een half jaar weer 6 weken werken en weer 20 weken de WW in. … Dat is voor veel arbeidskrachten ideaal, Toch? … Of toch niet? … Nee dit geldt alleen voor Poolse arbeidskrachten. Daar in tegen, moeten gewone Nederlanders het hele jaar zwoegen voor het minimum loon. Maar als Nederlanders arbeidskrachten niet gediscrimineerd zouden worden en dezelfde rechten als Polen zouden hebben, stonden de arbeidskrachten in de rij om in de kassen te mogen werken. Dan zouden er wachtlijsten zijn van geinteresseerden. Dan was iedereen enthousiast.