tuinweek

Nationale Tuinweek zet stads- en balkontuin centraal

Van 11 tot en met 19 juni 2022 vindt de Nationale Tuinweek plaats. Met op 18 en 19 juni het Open Tuinen Weekend. Het evenement is een initiatief van de vereniging Groei & Bloei en het thema voor dit jaar is ‘De stads- en balkontuin’.

Tuinweek met groene workshops, lezingen en excursies

Tijdens de Nationale Tuinweek organiseert Groei & Bloei allerlei activiteiten. De vereniging bestaat uit 130 afdelingen door heel Nederland en België, waarbij wordt samengewerkt met allerlei (lokale) organisaties. In deze week kunt u in meer dan 20 regio’s in het land deelnemen aan groene workshops, lezingen en excursies. De Nationale Tuinweek sluit volgens de organisatie aan bij de groeiende belangstelling voor tuinieren en alles wat met groen te maken heeft. Zoals meer groen om woningen en bedrijven. Bijvoorbeeld op braakliggende terreinen, in binnentuinen en verticaal tegen gevels of op balkons.

balkon kleine tuin
Lees ook: De beperkte ruimte van balkon, dakterras en kleine tuin optimaal benutten

Stads- en balkontuin voor extra biodiversiteit

Tijdens deze editie van de Nationale Tuinweek is er extra aandacht voor de stads- en balkontuin. Hoe groener de tuinen en balkons in ons land zijn, hoe beter voor de biodiversiteit en onze gezondheid. Met verschillende activiteiten geeft Groei & Bloei tijdens deze week inspiratie. Zodat iedereen de tuin, balkon of stoep voor het huis kan vergroenen. De week wordt afgesloten met het Open tuinenweekend op 19 en 20 juni. In de agenda op de website vindt u alle evenementen en ook of die gratis te bezoeken zijn of dat er kosten aan verbonden zijn.

geveltuin
Lees ook: Een geveltuin aanleggen, werkwijze en geschikte planten

(Bron: Groei & Bloei, Steenbreek.nl. Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord