kersttrends

Kersttrends voor 2021

Voor liefhebbers van kerst en kerstversiering gaat het feestseizoen vaak al bijtijds van start. Bij tuincentra en warenhuizen zijn de kerstafdelingen inmiddels in volle glorie of in elk geval bijna. En wellicht denkt u ook al na over de (nieuwe) versiering van de kerstboom en het huis. Wij hebben ter inspiratie kersttrends voor 2021 op een rij gezet.

Dierenprints

De trend met dierenprints houdt aan. In 2020 zijn kerstballen en kerstdecoraties met bijvoorbeeld prints van tijgers, luipaarden en zebra’s zo gewild dat ze zelfs vaak uitverkocht raken. Ook dit jaar houdt deze trend aan en worden dierlijke patronen gecombineerd met aaibare stoffen en een vleugje goud.

Industrieel

Menige Nederlandse woonkamer heeft de afgelopen jaren een industriële look gekregen. Met veel zwart staal, grijstinten, robuuste houten meubelen en betonnen vloeren. Daar past niet elke uitbundige kerstversiering bij, vandaar de industriële kersttrend. Met versieringen in zwart-, (zilver)grijs en cognactinten en houten accessoires. Eventueel te combineren met botanische accenten als decoraties van bijvoorbeeld de gatenplant.

kersttrendsNostalgisch

Warme roodtinten, gecombineerd met dennengroen, wit en een vleugje goud en klassieke kersttaferelen sieren niet zonder reden menig Nederlands kersthuis. We krijgen er een nostalgisch gevoel van en dat past uitstekend bij de kerstperiode. Dit jaar kan dat worden aangevuld met de liefde, in de vorm van versieringen met rode harten. Zoals kussentjes en hangers. Ook zijn er naast het grote aanbod in plastic kerstballen ook weer steeds meer glazen en handgedecoreerde ballen in het nostalgische thema verkrijgbaar.

kersttrends

Witte kerst

Wie droomt er niet van een witte kerst? Dat zit er zeker niet altijd in, maar we kunnen wel binnen een ‘Winter Wonderland’ creëren. Met kerstballen in de vorm van ijskristallen, kerstlichtjes in de vorm van witte rozen of omhuld met veertjes en allerlei decoraties in wittinten om het winterse thema te ondersteunen. Zoals sneeuwpoppen en pluizige winterdieren als uilen, herten en ijsberen. Met af en toe een vleugje bruin of goud erbij voor een warme gloed.

wittinten

Groen

In coronatijd is de natuur in en om het huis nog belangrijker voor ons geworden. We zijn meer gaan wandelen, hebben meer tijd besteed in de tuin en in huis zijn er nog meer kamerplanten bij gekomen. Dat vertaalt zich in een groene kersttrend. Niet alleen op het gebied van kleur, maar ook op het gebied van thema en accessoires. Zo zijn er kerstversieringen met een botanisch thema, zoals plantenbladeren, maar ook met vlinders en bosdieren als uiltjes en eekhoorns.

Romantisch roze

Kerst is voor velen een sprookjesachtige en romantische tijd en de kleur roze leent zich daar heel goed voor. Dat gaat van felroze naar zacht parelmoer en alles er tussenin. De decoraties die bij dit thema passen zijn zoet en vrouwelijk, met kant, schattige dieren en een vleugje glitter. Ook een roze bloementhema past goed bij deze trend, met bijvoorbeeld roze rozen en bloesem.

kersttrends

Jaren 70

Naast kleding en het interieur doen de jaren 70 ook weer mee op het gebied van kerst. Dat vertaalt zich in retro patroontjes en warme bruin- oranje en goudtinten. Er komen versieringen voor met muziekinstrumenten en er worden textuurrijke stoffen gebruikt, zoals ribfluweel. Uitbundige vazen met pluimen en droogbloemen maken het geheel af.

Ornamenten

Noem een populair (gebruiks)voorwerp, een hobby of liefhebberij en er is tegenwoordig wel een kerstbal of versiering mee te vinden. Zo kunnen liefhebbers van bijvoorbeeld eten en drinken kiezen voor een boom vol donuts, ijsjes, drankglazen en zelfs sushirolletjes. Reisliefhebbers kunnen kiezen voor wereldbollen, de Eiffeltoren, vliegtuigjes en palmbomen en autoliefhebbers allerlei soorten bolides.

ornamenten

Welke stijl spreekt u het meeste aan of heeft u een favoriete vaste stijl? 

(Bron: it’s all about Christmas, Christmaholic, Versierde kerstboom, De Bijenkorf, Kersten, Tuincentrum Osdorp, Groenrijk, De Driesprong, Tubantia)

Geef een reactie

Reacties (2)

    mare says:

    Ik blijf met kerst altijd traditioneel hechten aan de echte groene boom met zilver en wat kleine rode accenten.
    Bij de dochters staan zwarte kerstbomen met zilver. Brrrr ik word daar depri van.

    madeliev says:

    Ik hecht ook aan een groene boom en dan met zilver -en goudkleurige versiersels, en na de kerst tover ik de boom om in een winterboom met sneeuwballen, sneeuwmannetjes- en vrouwtjes en witte sterretjes. Dan laat ik dat tot en met 6 januari staan. Noodgedwongen heb ik, al sinds jaren, een kunstboom, wel een mooie, dus dan lukt zo’n lange periode wel, maar inderdaad, er gaat niets boven een lekker ruikende echte kerstboom.