Kentia palm

Kentia palm: Howea forsteriana

De Kentia palm (Howea forsteriana) kan met rust een ideale plant voor in huis genoemd worden. Hij kan op veel plekken gezet worden en is gemakkelijk om te verzorgen. Met zijn sierlijke blad verfraait hij daarnaast uw woning.

Standplaats

De Kentia palm doet het zowel goed op een lichte als een wat donkerder plek. Plaats deze sterke plant alleen niet in de volle zon en niet op een compleet schaduwrijke plek, er tussenin is alles goed. Kamertemperatuur vindt de Kentia palm het prettigst, maar een periode wat koeler tijdens de wintermaanden en warmer tijdens de zomermaanden is geen probleem. Droge lucht kan hij prima hebben, maar pas wel op dat hij niet op de tocht staat. Dat is overigens voor geen enkele plant een weldaad.

Water geven

De grond van de Kentia palm dient altijd net vochtig te blijven. Aangezien het waterverbruik niet zo groot is, komt dit in de warme maanden meestal neer op zo eens per week en in de koudere maanden op zo eens in de anderhalve week.

Hij kan dus vrij goed tegen een lage luchtvochtigheid, maar om het blad stofvrij te houden is een regelmatige sproeibeurt zeker aan te raden. Doe dit in elk geval een paar keer per jaar, dan houdt hij zijn frisgroene kleur. Tijdens warme dagen kunt u hem eventueel tijdens een regenbuitje ook buiten plaatsen, maar zorg er dan wel voor dat het overtollige water weg kan lopen uit de pot.

Deze palm is geen snelle groeier, maar in de lente en zomer groeit hij het meest en dan kunt u hem wat extra plantenvoeding ter ondersteuning geven. Doe dit eens in de 2 weken tijdens het gieten.

Howea forsteriana

Verpotten

Voorzie de palm elke 2 jaar van nieuwe potgrond en geef hem zo nodig een groter maatje pot. Dit zal zeker niet bij elke verpotbeurt nodig zijn.

Snoeien

De Kentia Palm doet er lang over om groot te worden. Snoeien is dus meestal niet nodig, maar eventueel kunt u wel het onderste, afgestorven blad en lelijk geworden bladeren wegknippen. Of alleen de puntjes, als die bruin geworden zijn. Knip hierbij nog net in het bruin en niet in het levende groen.

Niet giftig

Deze palm is niet giftig, dus is geen probleem in combinatie met (klein)kinderen of huisdieren.

Geef een antwoord