Kalanchoe thyrsiflora

Kalanchoë thyrsiflora

Voor wie zijn kamerplanten graag sporadisch water geeft en houdt van robuuste planten is de Kalanchoë thyrsiflora een goede keuze.

Standplaats

De Kalanchoë thyrsiflora, ook wel woestijnroos genoemd (niet te verwarren met de Adenium Obesum), heeft graag een zeer zonnig plekje tot zijn beschikking. Des te meer zonlicht hij krijgt, des te roder wordt de tint van zijn dikke, vlezige bladeren. Dit steekt mooi af tegen de verder grijsgroene kleur van het blad. Met de tijd vormt de plant een rozet en groeit hij de hoogte in.

Kalanchoë thyrsiflora

Droge lucht is voor deze plant geen probleem, dus u kunt hem prima in de buurt van de verwarming plaatsen. Ook op een vensterbank boven de radiator is geen probleem.

Draai de plant elke zoveel tijd een kwartslag, zodat hij niet naar 1 kant groeit.

Water geven

Deze vetplant slaat water op in zijn blad, waardoor zijn waterbehoefte laag is. In de zomermaanden is eens per 2 weken water geven gewenst en tijdens de wintermaanden eens per maand. Vermijd het om water op de plant zelf te gieten, maar geef water op de aarde. Bij nat blad verdwijnt het poederachtige uiterlijk van het grijswitte blad tijdelijk. De enige manier om deze sterke plant te verwoesten is teveel water geven. Staat de plant te lang te nat, dan zal hij erdoor wegkwijnen.

Tijdens de lente en zomer eens per maand plantenvoeding voor vetplanten geven tijdens het gieten.

Kalanchoë thyrsiflora

Verpotten

Voorzie de Kalanchoë thyrsiflora elke 2 á 3 jaar van een verse laag grond voor vetplanten. Verpotten is niet zo vaak nodig. Geef alleen een grotere maat pot als de wortels echt in de knel komen te zitten.

Snoeien en stekken

Snoeien is bij deze plant niet aan de orde. U kunt als u wilt stekken, wel eventueel op een plek waar het kan een blad afbreken en deze planten in zaai- en stekgrond. Of in een zanderig mengsel met vetplantengrond. De stek heeft hierbij wel een hoge temperatuur nodig van minstens 20 graden, maar liever nog enkele graden meer. Ook maakt deze plant aan de basis wel eens nieuwe, kleine plantjes aan, die u in een eigen potje kunt plaatsen.

Bloei

De Kalanchoë thyrsiflora is een korte-dag-plant. Wat inhoudt dat hij tot bloei komt als de dagen minder dan 12 uur licht zijn. Bij deze Kalanchoë is dit echter pas op latere leeftijd aan de orde.

Kalanchoë thyrsiflora

Geef een antwoord