Was in wasdroger

Is de was uit de wasdroger nog vochtig? Dit zijn mogelijke oorzaken (en oplossingen)

Hoewel het van alle huishoudelijke apparaten niet de meest energiezuinige is, is een wasdroger toch heel handig. Zeker voor wie niet groot woont, in de winter of op dagen dat de was buiten niet goed droogt. Maar soms haalt u de was uit de droger en dan voelt het nog steeds vochtig aan. Hoe kan dat en is dat te voorkomen?

Zoals gezegd is de droger niet het meest energiezuinige apparaat, maar wel praktisch voor als het niet mogelijk is om was buiten te drogen. Zeker voor handdoeken, beddengoed en ondergoed en sokken is het een ideaal apparaat. Maar nu kan het voorkomen dat u de was uit de machine haalt en het nog steeds klam aanvoelt. Dit kan meerdere oorzaken hebben.

Oorzaken vochtige was uit de wasdroger

Een droger werkt met sensoren. De sensoren voelen aan wanneer de was droog genoeg is volgens het programma dat u heeft ingesteld. Zit er te veel (of te weinig) was in de trommel, dan kunnen de sensoren niet goed waarnemen of alles goed gedroogd is. Ook verschillende materialen kunnen tot vochtige, klamme was leiden. Doet u bijvoorbeeld sokken en onderbroeken samen met handdoeken in de machine, dan is de kans groot dat de handdoeken niet goed drogen. Die zijn qua materiaal zwaarder dan het andere wasgoed, dus dan houdt het apparaat de droogtijd van het lichtste materiaal aan. Resultaat: klamme handdoeken.

Houd de filters schoon

Naast de verschillende soorten wasgoed die invloed hebben op de droogtijd, is ook de staat van het apparaat van belang. Want met volle filters droogt de machine ook niet goed. Door de filters niet goed te reinigen droogt niet alleen de was niet goed, het kan ook brand veroorzaken. De wasdroger is in huis het apparaat dat de meeste woningbranden veroorzaakt.

Hoe kunt u vochtige was voorkomen?

Houd het apparaat dus goed schoon. Verwijder na elke droogbeurt het stof uit de filters. En zuig, bij regelmatig gebruik, minimaal 1 keer per week (of 2 weken) het filter onderin het apparaat schoon. Zet het desnoods in uw agenda. Sorteer was bij was. Leg het beddengoed zo in de droger dat het niet verfrommelt. Gebruik eventueel droogballen, die zorgen dat de was minder kreukt. En om de was nog sneller te laten drogen is er nog een simpel trucje: gebruik een droge handdoek of theedoek. Daardoor droogt de was nog sneller.

(Bron: Margriet, RTL Nieuws, archief, Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    vandaag anders says:

    Het verhaaltje onder het hoofdstuk “Oorzaken vochtige was uit de wasdroger”. En, dan tot slot de tip van een droge handdoek of theedoek. Hoe valt dit te rijmen?