beddengoed

Door deze tips komt uw beddengoed nooit meer verfrommeld uit de wasmachine of droger

Is uw beddengoed nadat het uit de droger of wasmachine soms ook verworden tot 1 grote bal? Dan duurt het soms wel even voordat u deze ontrafeld heeft. Door onderstaande tips toe te passen verkleint u de kans dat u dit ooit nog hoeft te doen. 

Elastiek om de uiteinden

Beddengoed is behoorlijk groot, waardoor het tijdens het wassen of droger gemakkelijk in elkaar kan draaien. Vooral in de droger gebeurt dit vaak, waardoor het beddengoed naast extra kreukelig, ook niet goed droog wordt. Uiteraard is het in elkaar draaien van beddengoed nooit 100 procent te voorkomen, maar er zijn wel manieren om ervoor te zorgen dat het minder snel gebeurt. Bijvoorbeeld door de uiteinden van het laken met een elastiek aan elkaar te binden. Bind ze wel stevig vast, want anders schieten ze zo weer los.

Kunt u het dekbedovertrek aan de onderkant dichtmaken met knoopjes of drukketjes? Doe dit dan voordat u de uiteinden aan elkaar knoopt. Dat voorkomt dat er kleiner wasgoed in terecht komt. Vaatdoekjes of washandjes die door de kracht van de machine in beddengoed terecht komen kunnen er immers ook voor zorgen dat er een bal ontstaat.

Opvouwen

Naar het schijnt helpt beddengoed opvouwen ook tegen een verfrommeld eindresultaat. Dat komt omdat uw de openingen dan naar binnen vouwt en er dus geen ander wasgoed meer in verwikkeld kan raken.

beddengoed opvouwen

Beddengoed gevouwen in de wasmachine of droger doen schijnt te helpen.

Doe de machine niet te vol

Verder helpt het ook om de wasmachine of droger niet te vol te doen. Zo krijgt het beddengoed voldoende ruimte en kan het naast goed schoon, ook minder snel in elkaar draaien. U kunt ook een tennisbal toevoegen voordat u gaat wassen of drogen. Doordat de bal heen en weer stuitert, kan het vermoedelijk eventuele vouwen voorkomen.

(Bron: Libelle, Washington Post, Hunker.com)

Geef een antwoord

Reacties (4)

  Yvonsss says:

  Foutje? 🙂 U kut ook een tennisbal toevoegen voordat u gaat wassen en drogen.

  Artikel eerst nalezen voor het plaatsen

  Dina Dejong says:

  Yvonsss,
  ;)) commentaar eerst nalezen voordat u het instuurt. Prettig weekend!

  Rien6 says:

  Wij hangen de was altijd buiten,nooit geen kreukels en weinig strijken

   ArtLis says:

   Nooit geen kreukels? Dat is dus altijd kreukels!