inbrekers

Inbrekers extra actief tijdens Kerstdagen

Terwijl de meeste mensen tijdens de Kerst een stapje terug doen, zetten inbrekers juist een paar stappen extra. Verzekeraars waarschuwen voor een piek in het aantal woninginbraken tijdens de kerstdagen.

Dubbele aantal claims

Tijdens Kerstmis ontvangen verzekeraars het dubbele aantal claims vergeleken met gemiddelde dagen. “De ene helft van Nederland is weg van huis en zit aan tafel bij de andere helft. Daar maken inbrekers goed gebruik van”, zegt directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars op basis van cijfers uit de jaarlijkse Risicomonitor Woninginbraken.

Inbraak proof

De verzekeraars wijzen op goed hang- en sluitwerk maar adviseren ook om de buren te vragen of ze tijdens de feestdagen een oogje in het zeil willen houden. Lees ook ons artikel hoe u uw huis inbraak proof maakt voor de donkere wintermaanden.

Buurtpreventieteams

Over het algemeen genomen is er al langere tijd een daling te zien in het aantal woninginbraken. Vorig jaar daalden de inbraken met 18 procent. Het totale aantal claims in 2015 kwam uit op 38.345. “De aanpak van de politie werkt en we zien dat steeds meer mensen zelf maatregelen nemen. Ze richten bijvoorbeeld buurtpreventieteams op of maken een groep op Whatsapp”, geven de verzekeraars als verklaring.

Meer tips om woninginbraak te voorkomen.

(ANP)

Geef een reactie