Open Tuinenweekend

Gratis tuinen bezoeken tijdens Open Tuinenweekend 2018

Als afsluiter van de Nationale Tuinenweek vindt op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 het Open Tuinenweekend plaats. Tijdens dit evenement zijn er in het hele land gratis tuinen te bezoeken. Het weekend is een initiatief van de vereniging Groei & Bloei en thema van dit jaar is Moestuinieren, eten uit eigen tuin.

Een greep uit tuinen die u kunt bezoeken:

Achter de tuinhekken in Fryslãn

De tuinhekken van tientallen prachtige tuinen van Groei & Bloei-leden in Friesland gaan gratis open voor het publiek. Zoals de 7000 m² grote rolstoelvriendelijke De Oevertuin. Met een mooie water-, vogel- en natuursteentuin in Blesse. En de Lavenderdream in Wijckel, met een tuin rondom het huis met vele rozen en beplanting op kleur.

Een kijkje in de tuinen van Apeldoorn

In Apeldoorn en de omliggende dorpen kunt u zich laten verrassen door de mooie tuinen van een aantal particulieren. Zoals de Apeldoornse stadstuin van Karla van Dalen, die het hele jaar prachtig groen is om te zien en de maar liefst 800 m² grote tuin van Woppy van der Velde in Ugchelen. Die niet alleen vele bloeiende planten heeft, maar ook kuipplanten en allerlei kunst in de vorm van stenen en bronzen beelden.

Verborgen tuinen in Zeeuws-Vlaanderen

In Vogelwaarde zijn The Hidden Gardens gratis te bezoeken tijdens het tuinweekend. Op 2.000 m² zijn tuinen met verschillende thema’s te bewonderen. Zoals het Alhambra en de Japanse tuin. Daarnaast zijn er onder andere nog een grassen- en een bloementuin te bekijken.

Moestuinroute in Putten en Ermelo

In Putten en Ermelo kunnen op diverse locaties moestuinen bezocht worden. In Putten zijn dat o.a. De Vanenburg, de Mariahoeve, het Volkstuinencomplex en een particuliere tuin. In Ermelo gaat de route langs De Kawoeper, de Maatakker, Pluktuin Arkeland en diverse particuliere tuinen.

Floriade

Geen onderdeel van het tuinweekend, maar ook dit weekend te doen is het Floriade Festival in Almere. In 2022 vindt de Floriade plaats, maar dit weekend kunt u daar al een voorschot op nemen. Op verschillende locaties in Almere Centrum en op het Floriadeterrein zijn bijzondere dingen te zien, te ontdekken en te proeven. Een gratis pendelboot brengt u naar het Floriadeterrein, waar u kunt deelnemen aan verschillende tours, waaronder door het Groene Stad Arboretum.

(Bron: Groei & Bloei, floriade.nl, almerecentrum.nl)

Geef een reactie