opladers

Geen kink in de kabel: zo zorgt u dat opladers langer mee gaan

Veel elektronische apparaten worden tegenwoordig standaard geleverd met een oplader. Zo’n oplader kan jaren meegaan, mits u er voorzichtig mee omgaat. Met deze tips lukt dat vast. 

Bochten vermijden

Kabels worden vaak opgerold, maar dat is eigenlijk niet zo goed. Door een oplaadkabel op te rollen kan een kabelbreuk ontstaan, zeker als u de oplader altijd strak oprolt. Beter is om de oplader niet of anders losjes op te rollen en vooral voorzichtig te zijn met de uiteinden. Als daar een breukje ontstaat is de kans groot dat de oplader helemaal niet meer werkt.

Niet aan trekken

Ook plotselinge, trekkende bewegingen zijn niet goed voor kabels. Het is daarom niet handig om aan de kabel zelf te trekken als u deze uit het stopcontact wil verwijderen.

Berg kabels goed op

Oprollen en eraan trekken is dus niet verstandig, maar ook de manier waarop u ze opbergt heeft effect op de houdbaarheid. Leg er bijvoorbeeld geen zware spullen bovenop, want op die manier komt er druk op de kabel te staan en kan deze ook kapot gaan.

Verstevig de uiteinden

De uiteinden verstevigen is wél een goed idee. U kunt dit op verschillende manieren doen. Zo kunt u een veertje uit een pen om de uiteinden winden, zodat buigen minder makkelijk gaat, maar ze omwikkelen met duct tape werkt ook prima. Gebruik wel meer dan 1 laag van deze tape.

duct tape

Duct tape om de kabel wikkelen kan helpen

Er bestaan ook special verstevegingsstukjes die u kunt kopen, maar bovengenoemde manieren werken doorgaans ook prima.

Draadloze opladers

Als u er zeker van wilt zijn dat uw oplaadkabel niet kapot gaat kunt u ook overwegen om een draadloze oplader te kopen. Dit is vaak wel een prijzige aangelegenheid en ook lang niet voor alle elektrische apparaten is zo;n oplader op de markt.

(Bron: Libelle, howtogeek, ways.com)

Geef een reactie

Reactie

  1. pk49 says:

    de truc met de ducktape achter de plug, helpt ook om de kabel van je oortjes langer mee te laten gaan.