kabels

Kabels en snoeren in huis werkt u makkelijk weg met deze tips

Vindt u het vervelend dat als u tv kijkt, u naast de tv zelf ook veel kabels ziet? Of dat uw hele aanrecht bezaaid lijkt te liggen met snoeren van de apparaten die erop staan. Met deze tips zijn die irritaties verleden tijd. 

Verstop de kabels en snoeren

Een manier om kabels en snoeren weg te werken is door ze te verstoppen. Dat kan op allerlei manieren. U kunt bijvoorbeeld een mand of doos kopen van een materiaal waarin u kunt knippen of snijden. Hier kunt u de apparaten met snoeren in kwijt. Snijd of knip vervolgens voorzichtig een gat in de achterkant en steek hier de snoeren door. Zo zijn ze voorgoed uit het zicht verdwenen.

Rol ze (een beetje) op

In de keuken is het wegwerken van snoeren middels een mand of doos wat lastiger. U kunt er in dit geval voor kiezen om de snoeren wat te buigen en achter het apparaat te verstoppen. Rol ze bij voorkeur niet helemaal op, want daar kunnen kabels en snoeren niet tegen. Bovendien is het oprollen van kabels of snoeren niet aan te raden als het snoeren zijn van apparaten die vaak worden gebruikt en veel stroom verbruiken. Het kan zijn dat het oprollen ervoor zorgt dat de kabel de warmte niet goed kwijt kan en zo kan mogelijk kortsluiting ontstaan.

Bind ze aan elkaar

Meerdere in het oog springende kabels op 1 plek, maar geen mogelijkheid om ze goed weg te verstoppen? U kunt ze dan ook aan elkaar binden en vervolgens de uiteinden alsnog proberen te verdoezelen. Zo ziet er er in elk geval iets netter uit.

Kabelgootjes

Als de kabels of snoeren echt opvallen en zich nabij een muur bevinden, dan kun u ze ook wegwerken in kabelgootjes die u bij bouwmarkten kunt kopen. Dit zijn vaak witte of zwarte stukken hol plastic die u op de muur kunt bevestigen en waar u uw kabels en snoeren in kwijt kunt.

Tape ze vast

U kunt ook tape gebruiken om kabels vast te plakken. Als u bijvoorbeeld een open tv-kast heeft waar ook apparaten in staan met snoeren, dan kunt u ervoor kiezen om deze snoeren aan de kast vast te tapen. Ga wel eerst na of het oppervlak waar u de tape opplakt hier wel tegen kan. U wilt immers niet dat de tape beschadigingen achterlaat.

Zet of hang er iets voor

Uiteraard kun u er ook altijd nog voor kiezen om kabels of snoeren te maskeren met een plant, een schilderij of een ander object. Positioneer dit zo zodat de kabels niet meer te zien zijn. Gebruik eventueel een van de bovenstaande tips om de kabels in bedwang te houden. Zo kunt u aan elkaar binden voordat u ze verstopt.

(Bron: Roomed, Homify)

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. dmekking says:

    Kabels oprollen is sowieso niet aan te bevelen als een apparaat veel stroom trekt, een kabel wordt hier warm door en als je dan zo’n kabel oprolt gaat de kabel als spoel werken en wordt de warmte versterkt waardoor de isolatie kan smelten en dus kortsluiting veroorzaakt.

  2. simon55 says:

    Bij mij in de woonkamer is één snoertje zichtbaar van 25 cm , voor de rest zit alles van de TV Computer etcetera weggewerkt achter de plinten. Idem van de stereo installatie , schemerlampjes, noem maar op.