diepvrieszak

Dit kunt u allemaal doen met een diepvrieszak

U kent ze wel: van die diepvrieszakken met een sluitstrip. Deze zakken zijn in eerste instantie bedoeld om eten in te vriezen, maar u kunt er nog veel meer mee doen. Hier een aantal handige tips.

Een omelet maken

We beginnen meteen maar met een van de meest opzienbarende tip: een omelet maken in een diepvrieszak. Dit is hoe het werkt: breek 2 eieren in de zak en kneed de eitjes met uw hand. Voeg daarna de andere ingrediënten toe en meng het geheel. Daarna doet u de zak dicht en hangt u deze in een grote pan kokend water. Na 13 minuten heeft u een echt omelet in een zak gemaakt. In de onderstaande video kunt u bekijken hoe het werkt. Let op! de video is wel in het Engels.

Maak een dressing of marinade

De diepvrieszak leent zich ook uitermate goed voor andere kookactiviteiten. Zo kunt u er prima marinades en dressings in maken. Dit is zeer eenvoudig, want u hoeft alleen de ingrediënten in de zak te doen, even te schudden en in de koelkast te leggen.

Gebruik het als schoonmaakhulp

Een diepvrieszak kan ook handig zijn bij huishoudelijke ongelukjes. Stel, er zit kauwgom op uw jas, dan kunt u een diepvrieszak vullen met ijsklontjes en hiermee over de kauwgom bewegen. De kauwgom wordt dan hard, waardoor u het vermoedelijk makkelijker kunt verwijderen. Ook bij vastzittend kaarsvet kan dit helpen. Als u deze tip wilt toepassen is het uiteraard wel noodzakelijk dat u ijsklontjes in huis heeft.

Maak koelelementen

Koelelementen kunt u kant en klaar in de winkel kopen, maar u kunt ze ook zelf maken met een diepvrieszak. Vul de zak met water en voeg hier wat afwasmiddel aan toe en leg dit in de vriezer. Zodra het geheel helemaal bevroren is, heeft u er een nieuw koelelement bij. Als u bang met dat de zak knapt in de vriezer kunt u ook 2 natte sponsjes invriezen in een diepvrieszak.

Verkruimel ingrediënten zonder knoeien

Voor bepaalde recepten is het noodzakelijk om bijvoorbeeld koekjes te verkruimelen. Zelden blijven de verkruimelde deeltjes allemaal netjes op de plank liggen, waardoor u extra moet opruimen. Dit kunt u vermijden door hetgeen dat u moet verkruimelen in een diepvrieszak te doen en deze te sluiten voordat u aan de slag gaat. Zelfde effect, stuk minder opruimwerk.

Groente stomen in de magnetron

U kunt diepvrieszaken ook gebruiken om eten te stomen in de magnetron. Doe de ingrediënten in de zak en sluit deze niet helemaal af. U wilt immers niet dat de zak kapot gaat omdat de stoom niet goed kan ontsnappen.
Vervolgens legt u deze in de magnetron en stelt u de gewenste tijd in. Het ligt er natuurlijk helemaal aan wat u stoomt, maar meestal is een tijd tussen de 1 en 6 minuten voldoende.

Gebruik ze in uw koffer

Naast in de keuken en het huishouden kunnen diepvrieszakken ook handig zijn tijdens het inpakken van uw koffer. Doe er bijvoorbeeld schoenen in om ervoor te zorgen dat de zolen uw kleding niet vies maken. Ook kledingstukken van kwetsbare materialen kunt u opbergen in een diepvrieszak. Uiteraard kunt u hier ook een plastic zak voor gebruiken, maar die zijn doorgaans groter waardoor zij ook weer meer ruimte innemen.

Gebruik ze als trechter

Tot slot nog 1 keukengerelateerde tip: gebruik een diepvrieszak als trechter. Knip een niet al te groot stuk uit een van de hoeken en hang de zak boven de maatbeker. Het enige nadeel is dat u de zak wel goed moet vasthouden tijdens het gieten, want u wilt natuurlijk niet dat het er alsnog naast valt.

Deze techniek maakt van de diepvrieszak niet alleen een trechter, maar ook een spuitzak.

(Bron: culy.com, bargainbabe.com, YouTube, onegoodthingbyjillle.com)

Geef een reactie

Reacties (2)

 1. Omawit says:

  Magnetron en plastic verhitten echt NIET GEZOND!!!
  Pas op met gewone plastic- bekers, bakken, en zakken in de magnetron!
  Er bestaan speciale magnetronfolie zakken die geven geen gevaarlijke stoffen af bij verhitting!

 2. Willy V says:

  Leuke tips hoor, maar ook ONZINtips.,….dressing maken of koekjes verkruimelen in plastic??? En als trechter….gebruik een melkkannetje of een echte trechter.
  En dan weggooien dat plastic, hup daarmee maken we de afvalberg weer groter!!! Niet erg milieubewust dus. Jammer dat U dit deelt.