De bloesemtijd is aangebroken!

Het is weer de tijd van de uitbundig bloeiende fruitbomen. Appels, peren, pruimen, de één nog mooier dan de ander en allemaal gewoon in eigen land.

Kersenbomen in de startblokken

De exacte bloeitijd is van tevoren nooit te voorspellen, maar vanaf ongeveer half april zijn het de kersenbomen die het startsein geven. Gevolgd door de pruimen-, peren-, en appelbomen. Tot ongeveer half mei gaat de bloemenpracht door. Vooral in de Betuwe zijn de vele bomen een lust voor het oog en hier kunt u dan ook mooie routes maken.

Rode Kruis Bloesemtocht

Elk jaar organiseert De Stichting Nationale Rode Kruis een bloesemtocht voor het goede doel. De 24ste editie vindt dit jaar plaats op zaterdag 16 april 2016. Met de beginnende bloesem, (hopelijk) aangenaam wandelweer, muziek en veel gezellige mensen hopen zij wederom op een geslaagd wandelevenement.

Picknicken onder de bloesem

In Japan staat de maand april traditiegetrouw in het teken van kersenbloesem. Als een ware bloemengolf trekt de bloesem van het diepe zuiden tot helemaal in het noorden. Overal strijken gezinnen met picknickmanden neer onder de bomen om van het fenomeen te genieten. Deze bezigheid is zo populair, dat er zelfs een speciaal woord voor is: ‘hanami’.

Dwergvormen

Wel genieten van fruit, maar weinig plek in de tuin? In onze Nederlandse tuinen doen de kleinere siervormen het goed. Deze dwergbomen staan niet snel in de weg, maar verwennen ons toch met een uitbundige bloei. Later in het jaar gevolgd door de vruchten.

Bekijk ook het filmpje  met beelden van de bloeiende Betuwe uit 1931.

Geef een antwoord