Bloesem

Bloesem alert: de fruitbomen van de Betuwe gaan in bloei

Vanaf nu is het weer genieten geblazen voor liefhebbers van bloesembomen. Wanneer de fruitbomen precies in bloei staan is nooit te voorspellen. Een nieuwe service van het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland maakt het in elk geval wel een stuk gemakkelijker, met de lancering van hun bloesemalert. Lees er alles over en ook over goede plekken om van de bloesem te genieten.

Bloesemalert

Elk jaar, zo rond april gaan de fruitbomen in de Betuwe massaal bloeien. Talloze toeristen komen op de bloesembomen af, maar wie van ver komt wil natuurlijk wel weten wat het allerbeste moment voor een bezoekje is. Het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland heeft hier iets nieuws op bedacht, het bloesemalert. Wie zich hiervoor aanmeldt, krijgt een mailtje als het zover is. De informatie komt van ‘spotters’ uit het gebied zelf, die de bloemknoppen van dichtbij in de gaten houden. Als het concept aanslaat, dan wil het bureau een app maken. Over populariteit heeft het initiatief tot nu toe geen klagen, er melden zich zo’n 100 mensen per dag aan voor het alert.

Wat bloeit het eerst?

De kersenbloesem en pruimenbloesem zijn elk jaar de eerste bloesemsoorten die uitkomen. De ene keer is de kersenbloesem net wat eerder en de andere keer de pruimenbloesem. Vervolgens komt de perenbloesem uit en tenslotte de prachtige, roze appelbloesem.

bloesem

De Appeldijk

Hier is bloesem gegarandeerd

Overal in Rivierenland vindt u boomgaarden, die in het voorjaar vol bloesem staan. Zeker als u de rivier de Linge volgt kunt u niet om de bloesem heen. De Appeldijk is een aanrader om te bezoeken, met aan weerszijden prachtige appelbomen boordevol appelbloesem. Ook bij de vele fruitbedrijven in dit gebied vindt u boomgaarden vol bloesem. Verkent u het gebied per fiets, dan is een route vanuit het schilderachtige plaatsje Buren onder andere aan te raden. Ga van daaruit richting Geldermalsen en Tiel en neem meteen een stukje Linge mee.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Rode Kruis Bloesemtocht

Door mee te doen aan de Rode Kruis Bloesemtocht op 13 april 2019 combineert u wandelen door één van de mooiste delen van de Betuwe met het steunen van een goed doel. Alle routes leiden u dwars door boomgaarden en over terreinen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de aanleg van speciale bruggen en het openstellen van privédomeinen. U kunt deze routes dus alleen deze dag wandelen. Er zijn 8 verschillende routes, van 8 tot 40 kilometer en deelname kost tussen de 5 en 12,50 euro. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis.

(Bron: Omroep Gelderland, Nu.nl, rivierenland.nl, rodekruisbloesemtocht.nl)

Geef een reactie