Aandacht voor verschillende woonvormen

Volgens seniorenorganisatie ANBO en woonwebsite Woonz is er een tekort op de woningmarkt voor senioren. Nieuwe woonmogelijkheden en initiatieven krijgen weinig aandacht en het tekort blijft groeien. Daarom komen deze partijen nu met Stekkie van de Maand.

Divers aanbod

De campagne Stekkie van de Maand laat zien hoe divers het aanbod aan seniorenwoningen is. In de rubriek zetten ANBO en Woonz maandelijks andere woonvormen in het zonnetje. Denk hierbij aan een hofje, een appartementencomplex met gezamenlijke ruimte of een flat waar studenten en ouderen samenwonen. Ook willen de organisaties hiermee gemeenten, woningcorporaties en investeerders in doen zien dat het wonen ook anders kan.

Oud bibliotheekpand

In de rubriek kunt u interviews, films en foto’s vinden van de uitgelichte woonvorm. Bewoners komen aan het woord en ook worden de eventuele hindernissen van de initiatiefnemers uitgelicht. ANBO en Woonz hopen dat de woonprojecten van elkaar leren. Het eerste uitgelichte stekkie is een oud bibliotheekpand in Amersfoort dat wordt omgebouwd tot levensloopbestendige woningen.

Geef een reactie