huid

Zo verzorgt u uw huid in de herfst

Last van een droge en gevoelige huid? Dat kan in de herfst verergeren. Dalende temperaturen, regenbuien en gure wind zorgen voor veranderingen van uw huid. Het is dan ook geen overbodige luxe om in het najaar wat extra aandacht aan uw huid te schenken. 

Droge huid door koud weer

Typisch herfstweer met lage temperaturen en een gure wind, drogen uw huid uit en zorgen daarnaast vaak voor ruwe plekjes. Hydrateren helpt hiertegen. Het is verstandig om het hele jaar door voedende crèmes te gebruiken, maar in het najaar mag u gerust wat royaler smeren. Ook extra’s, zoals hydraterende gezichtsmaskers kunnen uw huid de koude maanden doorhelpen. Gebruik deze maskers echter niet te vaak; 1 à 2 keer per week is voldoende.

Extra gevoelig

Een droge huid is extra gevoelig. Verzorgingsmiddelen zoals shampoo en zeep lijken onschuldig, maar kunnen de gevoelige huid, zeker in deze tijd van het jaar, toch behoorlijk aantasten. Let ook op de zones rondom uw ogen en uw lippen. Deze huid is dunner dan op andere plekken en daarom extra gevoelig. Geef deze plekken wat meer aandacht, door bijvoorbeeld met een serum rond de ogen of vaseline op de lippen te smeren. Hierdoor voorkomt u vervelende verschijnselen zoals een gebarsten lip.

Herstellen van de zomer

Uw huid moet in het najaar herstellen van de warme, zonnige zomerdagen. Door de hitte worden poriën groter en de zon zorgt voor meer pigmentvlekjes. Daardoor ziet uw huid er na de zomermaanden meestal wat minder egaal uit. Dit kunt u herstellen door producten met vitamine C, niacinamide en retinol te gebruiken. Het kan ook helpen om uw gezicht wat rust te geven, door bijvoorbeeld wat minder make up te gebruiken.

droge huid
Lees ook: Tips tegen een droge huid en gescheurde mondhoeken

Beschadiging door UV-straling

UV-straling is niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door aanwezig. Zelfs wanneer het bewolkt is kan UV-straling uw huid beschadigen. Daarom is het belangrijk om bij zon altijd te smeren met zonnebrandcrème of een dagcrème te gebruiken waar SPF in zit.

Bleek door trage bloedcirculatie

Wanneer het koud is, verandert uw bloedcirculatie. Mede daardoor ziet u er in de winter vaak bleek uit. Ook wordt de huid wat doffer. In de meeste gevallen is dit gelukkig gemakkelijk te verhelpen door uzelf een gezichtsmassage te geven. Hierdoor stimuleert u de bloedcirculatie en krijgt uw gezicht weer meer kleur.

Niet alleen voor vrouwen

Huidverzorging lijkt misschien typisch iets voor vrouwen, maar ook mannen doen er goed aan om de huid te verzorgen. Zeker de ouder wordende mannenhuid kan best wat extra verzorging gebruiken. Er zijn speciale crèmes voor de mannenhuid te koop en ook bovenstaande tips zijn uitermate geschikt voor mannen.

(Bron: Margriet, Telegraaf, Curvacious.nl, archief. Foto: Shutterstock)

 

Geef een reactie