Zitskiër Jeroen Kampschreur wint goud!

Na het gouden succes van Bibian Mentel is het vandaag weer raak. Zitskiër Jeroen Kampscheur pakt dinsdag 13 maart 2018 goud op de supercombinatie. De 18-jarige Leiderdorper pakt op zijn eerste Paralympische Spelen meteen het hoogst haalbare. 

Zonder fouten

Na de super-G staat Kampschreur op de derde plaats. Maar door op een hoog tempo en zonder fouten als snelste langs de poortjes van de slalom te gaan, pakt hij de titel. Kampschreur komt op een totaaltijd van 2.11,59. De Fransman Frédéric François geeft ruim een seconde toe en eindigt als tweede. De Noor Jesper Pedersen moet genoegen nemen met brons. Niels de Lange wordt achtste. Hij is ruim 7 seconden minder snel als Kampscheur.

Teleurstelling

Voor alpineskiër Anna Jochemsen eindigt de slalom teleurstellend. Door een val maakt zij geen kans op een medaille. Jeffrey Stuut valt ook niet in de prijzen door een val. Zitskiër Linda van Impelen mist een poortje waardoor ook zij de kans op een medaille mist.

Bezoekersrecord Paralympische Spelen in PyeongChang

En er is nog meer goed nieuws, want de Paralympische Spelen 2018 in PyeongChang zijn nu al de best bezochte Paralympische Winterspelen ooit. Het aantal verkochte kaartjes is op dinsdag 13 maart 2018 meer dan 320.000. Hiermee is het recordaantal bezoekers van Sotsji van 316.200 verbroken. Het beste bezochte evenement tot nu toe is de wedstrijd rolstoelcurling tussen Zuid-Korea en Canada.

Olympische genen van…

MAX Vandaag bezoekt ter gelegenheid van de Paralympische Winterspelen in PyeongChang, die op 9 maart 2018 van start gaan, de trotse (groot)ouders van 3 paralympische sporters. In de serie zien we de familieleden van Bibian MentelLinda van Impelen en Jeroen Kampschreur en Bibian Mentel.

(Bron: NOS/ANP)

Geef een reactie