Bibian wint goud

Bibian Mentel wint goud!

Snowboardster Bibian Mentel heeft op de Paralympische Winterspelen in PyeongChang goud gewonnen. Hiermee heeft zij haar olympische titel op de snowboardcross geprolongeerd. De 45-jarige Mentel verslaat in de finale Lisa Bunschoten. Zij wint zilver. 

Doorzettingsvermogen

In Sotsji wint Bibian Mentel 4 jaar geleden ook goud op de snowboardcross. Maar het prolongeren van de deze titel komt niet zonder slag of stoot. Al jaren voert Mentel een strijd tegen kanker. In 2001 wordt voor het eerst botkanker vastgesteld en is een amputatie van een been onvermijdelijk. In 2017 wordt voor de 9e keer kanker gevonden. Ze blijkt tumorcellen in haar nek te hebben en laat in december van dat jaar nog een  nekwervel vervangen. Het doorzettingsvermogen van Bibian is groot. Ze herstelt van haar operatie en prolongeert in februari van dit jaar in Canada haar wereldtitel op de snowboardcross.

Spannende finale

De finale snowboardcross op olympische piste in PyeongChang loopt niet zonder slag of stoot. Mentel en Bunschoten gaan tegelijk onderuit in een van de bochten. Mentel krabbelt overeind en zet haar race voort. Ze kijkt nog wel achterom om te kijken of het met Lisa goed gaat. Zodra ze daar zeker van is, gaat ze recht op de finish af. Ondanks de val eindigt Lisa Bunschoten op een tweede plaats en wint zilver. Renske van Beek kan het niet winnen van de Spaanse Asrid Fina Paredes en eindigt op een vierde plaats.

Olympische genen van…

MAX Vandaag bezoekt ter gelegenheid van de Paralympische Winterspelen in PyeongChang, die op 9 maart 2018 van start gaan, de trotse (groot)ouders van 3 paralympische sporters. In de serie zien we de familieleden van Bibian Mentel, Linda van Impelen en Jeroen Kampschreur en Bibian Mentel.

(Bron: ANP)

Geef een reactie