Wachtlijst voor het verpleeghuis te lang? Mail het Minister De Jonge

Bent of kent u iemand die al langere tijd op de wachtlijst staat voor een plek in het verpleeghuis? Dan roept MAX Meldpunt u op om dat aan minister Hugo de Jonge te laten weten. In een commissievergadering over de verpleeghuiszorg op 25 mei 2019 heeft de minister namelijk aangegeven dat hij graag mail wil ontvangen over ‘schrijnende casuïstiek’. Hiermee bedoelt hij grievende situaties van mensen die nog maanden of jaren op de wachtlijst staan voor een verpleeghuis, terwijl ze niet zelfstandig kunnen wonen.

Onwetend

Meldpunt maakt 7 juni 2019 een uitzending over de groeiende wachtlijsten in de verpleeghuiszorg. De komende jaren zijn 40.000 extra verpleeghuisplekken nodig. De uitzending zet in gang dat kamerleden van 50PLUS, SP, GroenLinks, PvdA en PVV de minister kritische vragen stellen over hoe hij van plan is dit probleem op te lossen. De Jonge reageert dat hij onvoldoende op de hoogte is van hoe groot het verpleeghuistekort is, hoeveel plekken erbij moeten komen en hoeveel geld daarvoor nodig is. Hij laat dit onderzoeken. Hij geeft ook aan dat hij het graag via e-mail wil weten als mensen op de verpleeghuiswachtlijst in schrijnende situaties zitten. Voor deze situaties wil hij een oplossing bedenken.

Mail de minister

Meldpunt is er om misstanden aan het licht te brengen en gaat dus graag in op het verzoek van de minister. De 15.000 mensen die in zo’n slechte gezondheid verkeren dat thuis wonen niet mogelijk is, moeten zo snel mogelijk een plek krijgen in het verpleeghuis. Heeft u of uw familielid van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) een Wlz-indicatie gekregen van ZZP VV4, tegenwoordig zorgprofiel: ‘VV Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging’? En staat u al langer dan 6 weken op de wachtlijst voor een verpleeghuis? Vindt u zelf dat de situatie eigenlijk onhoudbaar is? Mail de minister met uw verhaal. U kunt daarvoor dit mailadres gebruiken: ministerdejonge@minvws.nl

(Bron: Meldpunt)

Geef een reactie