sieraden

Vanwege deze 3 redenen kunt u uw sieraden ’s nachts beter afdoen

Een ring, ketting, armband of oorbellen, veel mensen dragen graag sieraden. Ook ’s nachts. Doet u ze ’s nachts wel af voor het slapen gaan? Of houdt u ze altijd om? Er zijn 3 redenen waarom u ze beter af kunt doen.

Knellen

Ringen die u ook tijdens de nacht draagt, kunnen gaan knellen, of ergens achter blijven haken. Datzelfde geldt voor kettingen, oorbellen en armbanden. In het geval van een ketting bestaat daarnaast zelfs verstikkingsgevaar. Een goede reden om de sieraden ’s nachts niet te dragen. Lukt het niet om uw ringen af te doen? In een eerder artikel geven we tips om een knellende ring te verwijderen.

ringmaat
Lees ook: Zo kunt u een ringmaat (van iemand anders) te weten komen

Irritatie door sieraden

Wie er gevoelig voor is, kan huidirritatie krijgen van sieraden. Maar ook bij wie dat niet het geval is, is het goed om de huid ’s nachts even rust te gunnen en dus geen sieraden te dragen. Oorknopjes kunt u ook het beste uit doen, aangezien die de huid van de nek en de achterkant van de oren kunnen beschadigen, wanneer u erop ligt. Ook is het hygiënischer oorbellen regelmatig uit te doen, anders kan er zich vuil rondom ophopen. Om die reden kunt u de oorbellen ook af en toe schoonmaken.

Beschadigingen

Voor de sieraden zelf is het ook beter om ze ’s nachts niet te dragen. Ze slijten dan minder hard en komen even niet in aanraking met lichaamsvetten. Ook kunnen ze tijdens het slapen beschadigen, doordat ze in de knoop raken of stukgaan, doordat u erop ligt. Gebruikt u verzorgingsproducten voor het slapengaan? Zorg er dan voor dat u uw sieraden voor die tijd al af doet. De ingrediënten in die producten zijn namelijk vaak ook niet bevorderlijk. Ze kunnen zorgen voor vlekken of doffe plekken. Hetzelfde geldt overigens voor schoonmaakmiddelen of producten voor in bad of onder de douche.

In een eerder artikel vertellen we hoe u sieraden het beste kunt schoonmaken.

(Bron: Libelle, Tips en Weetjes, ze.nl, Gezondnu, Linda. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    Jojo52 says:

    Hoe kan het dat ik allergisch geworden ben voor goud? Had ik mn ketting ‘s nachts niet omgehouden zou het niet gebeurd zijn?