Lieke Martens

Oranjeleeuwin Lieke Martens beste van de wereld

Naast beste voetbalster van Europa gaat Oranjeleeuwin Lieke Martens nu ook door het leven als beste voetbalster van de wereld. Maandagavond 23 oktober 2017 is zij daartoe uitgeroepen tijdens het gala van de FIFA in Londen. Ze heeft haar concurrenten, de Venezolaanse Deyna Castellanos en de Amerikaanse Carli Lloyd, daarbij het nakijken gegeven.

Lieke Martens

Sarina Wiegman beste vrouwelijke coach

Tijdens het gala is ook Lieke Martens coach Sarina Wiegman in de prijzen gevallen: zij is uitgeroepen tot ’s werelds beste coach van een vrouwenteam in 2017. Martens en Wiegman hebben het gala niet zelf kunnen bijwonen, vanwege de voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen. Dat duel wordt dinsdag vanaf 19.00 uur in het uitverkochte stadion van FC Groningen gespeeld. De voetbalvrouwen hebben de prijs in Groningen uit handen van Marco van Basten ontvangen, in 1988 Europees kampioen met de mannen. Martens heeft de prijs opgedragen aan haar ouders, voor de onvoorwaardelijke steun door de jaren heen.

FBL-FIFA-AWARDS

Vereerd

Lieke Martens heeft vereerd gereageerd “Het is ongelooflijk. Hier werk je zo hard voor”, zegt zij op het Twitteraccount van de OranjeLeeuwinnen. “Dat we allebei een prijs winnen is helemaal super. Sarina is gewoon een topcoach. Als je ziet hoe ze met ons naar het EK heeft gewerkt. Ze kent elke speelster door en door.” Onder leiding van Wiegman heeft Oranje afgelopen zomer de Europese titel veroverd. Ook Wiegman is ongelooflijk trots.

WK kwalificatie

De Nederlandse voetbalsters beginnen dinsdag tegen Noorwegen aan de kwalificatiereeks richting het WK van 2019 in Frankrijk. Afgelopen zomer is de openingswedstrijd van het EK in eigen land tegen Noorwegen met 1-0 gewonnen. Noorwegen heeft nu inmiddels al 2 WK-kwalificatiewedstrijden gespeeld en gaat met 6 punten aan kop in de groep.

(Bron: ANP)

Geef een reactie