vaccinatie

Ook het vaccinatiespoor bijster? Dit overzicht kan helpen

Vraagt u zich ook af wanneer u aan de beurt bent voor coronavaccinatie, maar heeft u nog geen duidelijk antwoord kunnen vinden? Wellicht helpt dit overzicht op de website coronavaccinatie.nl u verder.

Vaccinatieschema

Coronavaccinatie.nl is een initiatief van de Rijksoverheid en staat vol informatie over het coronavaccin. Hier is ook een schema te vinden waarop u kunt zien wanneer er wordt gestart met het vaccineren van de verschillende leeftijdscategorieën, welk vaccin zij toegediend krijgen en waar de prik gezet zal worden.

Uitnodigingen per leeftijdscategorie

Mensen van 60 en 64 jaar worden bijvoorbeeld vanaf half februari 2021 door de eigen huisarts ingeënt met het AstraZeneca-vaccin. De oudste 64-jarigen zijn als eerst een de beurt, gevolgd door jongere 64-jarigen en zo voort. Zij vormen een aparte categorie omdat er vermoedens zijn dat het AstraZeneca-vaccin minder effectief is bij mensen boven de 65 jaar.

Opbouw van vaccinatiegroep

Sinds eind januari worden er uitnodigingen verstuurd naar mobiele, thuiswonende 65-90 jarigen. Mensen tussen de 85 en 90 jaar hebben vermoedelijk al een uitnodiging gehad, want zij zijn als eerste aan de beurt. Hierna volgen mensen van tussen de 80 en de 85 jaar, daarna die tussen de 75 en 80 gevolgd door de groep 70- tot 75-jarigen en als laatst Nederlanders tussen de 65 en de 70.

Als u tussen de 65 en 90 jaar bent, maar nog geen prikuitnodiging heeft gehad, dan komt dat dus omdat uw categorie nog niet aan de beurt is. U bent dus niet over het hoofd gezien. Wat wel zeker is, is dat mensen binnen deze groep hun prik zullen krijgen op een daarvoor aangewezen GGD-priklocatie.

90-plussers

Mensen van oven de 90 zijn onderverdeeld in een aparte categorie. 90-plussers die nog mobiel zijn en thuiswonen hebben hun uitnodiging misschien al binnen, want die worden vanaf januari 2021 verstuurd. Hulpbehoevende 90-plussers komen vanaf maart in aanmerking voor een prik.

60-minners

Iedereen onder de 60 zonder medische indicatie kan vanaf mei 2021 een uitnodiging verwachten. Ook hierbij geldt: de oudste 60-minners eerst, daarna de rest.

Eventuele wijzigingen

Uiteraard kan het zijn dat dit schema gewijzigd moet worden om een of andere reden. Die wijzigingen kunt u dan ook terugvinden op de pagina.

(Bron: coronavaccinatie.nl, ANP)

Geef een antwoord

Reacties (14)

  Vissik says:

  Ook ik kreeg, als 82-jarige een uitnodiging voor een vaccinatie. Mijn dochter gaat me brengen want ik moet helemaal naar The Hague Airport.
  Na tien minuten in de wacht eindelijk iemand aan de telefoon die vertelde geen afspraak te kunnen inplannen omdat het systeem er uit ligt. Belt u nog maar eens terug.
  Een week later, weer toen minuten in de wacht. Dan een mevrouw die allerlei vragen heeft die ook in de brief staan die ik moet meenemen. Vervol

   Ansjeadje says:

   Ochh och och, wat erg allemaal!! Heeft u zelf ooit onder druk moeten werken? Petje af voor ALLE mensen die hun uiterste best doen om ons zo gauw mogelijk van dit verschrikkelijke virus af te helpen. Die 10 minuten wachten en het systeem wat er uit ligt is toch ook geen ramp!! Kan gebeuren.

  thea01 says:

  ik vind ze heel onduidelijk ze hebben het over mobiele mensen tussen de 65 en 90 die moeten naar een ggd lokatie toe. ik ben helaas niet mobiel en behoor wel tot een risicogroep ik heb nl copd maar dat kun je nergens terugvinden ik woon dan wel zelfstandig maar ben niet in staat om met het openbaar te reizen dus ik vraag mij af wanneer deze groep aan de beurt is

   tevea says:

   Er zal toch wel iemand in je omgeving zijn, die je wil brengen? Of heeft U geen taxie vergoeding. Dat wordt snel gegeven voor gehandicapten

  Vissik says:

  De reactie werd afgebroken en te snel geplaatst. De hele reactie moet nog geplaatst worden. Sorry

  B.Harmsen says:

  Als u even op de gekleurde gedeelte had geklikt had u kunnen lezen;

  Niet-mobiele thuiswonenden vanaf 65-90 jaar (van oud naar jong) Vanaf maart Moderna Huisarts

  Sieger says:

  Ik heb als thuiswonende mobiele (autorijdend) 65+er – mét medische indicatie, ik ben hartpatient, AAA met complicaties overlevende van 3 j geleden – sinds dec 2020 al 3x bij (én de huisarts, die toen antwoordde het ook niet te weten) het ministerie VWC geïnformeerd naar het geheel ontbreken van juist mijn risico-groep in de vaccinatie-flowchart. Bij telefonische navraag de eerste keer via coronavaccinatie.nl werd dit erkend en toegezegd dit naar VWC door te zenden mvv een dossiernr. De 2e en de 3e keer (in jan. resp feb. ’21) dat ik, nu rechtsstreeks op de site van VWC, met vermelding van hetzelfde dossiernr. er nogmaals naar informeerde werd steeds toegezegd dat ik binnen een zeker aantal werkdagen bericht zou ontvangen. Tot op heden 19 febr 2021 heb ik nog steeds niks gehoord !

  lustoord says:

  de post bezorging is zo slecht.
  Wat gebeurd er als mijn post zoek raakt.?de post bezorging is een drama.

  Mechtilde says:

  Het is onbekend of het Astra Zeneca vaccin geschikt is c.q. bijwerkingen heeft voor 65-jarigen of ouder. Toch kreeg ik als 65-jarige een uitnodiging om dit vaccin te komen halen. Ik ben ineens mijn vertrouwen kwijt in de overheid. Waarom zou ik een vaccin gaan halen dat a. slechts voor 60% bescherming biedt en b. NIET geschikt is voor mijn leeftijdscategorie? Iemand een idee hoe ik nu aan een betrouwbaar vaccin kan komen?

   Fransjes says:

   Dat lukt je nooit met deze regering.

   Justme58 says:

   Ik zit met hetzelfde dilemma, ik krijg straks als 62 jarige ook die AstraZeneca als ik besluit om me te laten vaccineren. Mijn 66 jarige man krijgt het Pfizer vaccin. Ik heb al gelezen dat België het niet geeft aan mensen boven de 55 en dat er ook landen zijn die ermee gestopt zijn omdat het niet zo werken tegen de varianten.
   Ik ben er sowieso nog niet aan uit of ik me laat vaccineren, maar als ik de keuze ga maken voor wel vaccineren dat wil ik zeker niet die AstraZeneca. In dat geval laat ik me niet vaccineren.
   De overheid heeft dus veel AztraZeneca besteld want dat is goedkoper dan Pfizer. Dus ik vrees dat ze gewoon doorgaan met een vaccin waarover steeds meer twijfels zijn. Ik vind dit ronduit schandalig.

  Marjan Buzink says:

  Ik ben wel mobiel, al heb ik geen auto. Ik kan met de bus en lopend bij de huisarts komen; wat moeilijker naar GGD, maar dat ligt aan het aanbod busvervoer in mijn woonplaats. Bovendien wil ik absoluut geen Phizer inenting maar een Moderna inenting. Kan ik dan naar de huisarts als ik dat aangeef?

  Fransjes says:

  Van heel die tabel klopt al helemaal niets meer van. Ik ben 66 jaar en dus Mobiele thuiswonenden vanaf 65-90 jaar ik zou dus eind januari bericht krijgen maar zoals we van dit kabinet gewend zijn liegen ze weer alles bij elkaar. Verder mijn vrouw is 61 jaar en Mensen van 60-64 zouden dus half februari een bericht krijgen maar je raad het al ook deze is nog niet binnen gekomen of zou dit kabinet een ander jaar bedoelen 2030 of zo en dan nog dit. Er zijn wel voldoende vaccins om naar de ABC eilanden te sturen. Hou hier wel rekening mee als je in maart gaat stemmen.

  Tomax says:

  Je hebt eigenlijk weinig aan dat schema.
  De uitslag is dat er in januari is gestart.
  Maar verder geen duidelijkheid naar wanneer je aan de beurt bent.
  De overheid heeft het leuk geprobeerd, maar het werkt niet motiverend.