vaccin

Hoe zit het? Kunt u het AstraZeneca-vaccin weigeren en om een andere vragen?

Ogenschijnlijk simpele vragen zijn vaak het moeilijkst om te beantwoorden. In de rubriek Hoe zit het? proberen wij elke week het antwoord te vinden op zulke vraagstukken. Deze keer: kunt u het AstraZeneca-vaccin weigeren en om een andere vragen?

Een andere prik?

Er werd tot 28 maart 2021 niet geprikt met het AstraZeneca-vaccin. Dit omdat er in het buitenland bij sommige gevaccineerden ernstige trombose is ontstaan na de prik. Er is toen gekeken worden of de trombose en het vaccin met elkaar in verbinding staan, waardoor dit vaccin uit voorzorg niet werd gebruikt in Nederland. Inmiddels is het vaccin weer als veilig bestempeld en wordt het weer gebruikt. Maar wat als iemand door alle commotie dit vaccin niet meer wil ontvangen? Kan deze persoon dan om een ander middel vragen?

Antwoord van het RIVM

Wij bellen met het RIVM om dit te achterhalen, want deze organisatie coördineert het coronavaccinatieprogramma. De woordvoerder is duidelijk: “Mensen kunnen niet voor een andere prik kiezen. Als iemand de AstraZeneca-prik niet wil, wordt hij of zij dan dus niet gevaccineerd.” Zij geeft aan dat het wellicht mogelijk wordt om aan het einde van de rit, als iedereen die dat wil gevaccineerd is, alsnog de prik naar keuze te halen. Of dit echt zo zal zijn, moet nog blijken.

Conclusie:

U kunt niet zelf kiezen welk vaccin u wilt ontvangen. De overheid bepaalt welk vaccin er toegediend wordt. Als u juist die prik niet wilt ontvangen wordt u dus niet gevaccineerd. Het kan zijn dat u aan het einde van het vaccinatieproces alsnog gevaccineerd kan worden met een ander middel, maar dat is nog niet zeker.

Update 2 juni 2021: inmiddels is duidelijk dat mensen die geen AstraZeneca willen, maar wel gevaccineerd willen worden vanaf 5 juni 2021 aanspraak kunnen maken op een ander middel. Het zal gaan om de vaccins van Pfizer of Moderna.

(Bron: RIVM, Rijksoverheid)

Geef een reactie

Reacties (162)

  Ceeshm says:

  Wat ik daarvan vind? Om te beginnen verbaast mij de houding van de overheid niet. Wat achter die houding zit is allang geen raadsel meer. Er wordt ons wel meer info onthouden en het optreden van de overheid gaat verdacht veel op dictatuur lijken. Daarin zijn wij afhankelijk van de mate van angst die voor een flink deel is aangekweekt en van maatregelen die al meerdere keren gebleken zijn te berusten op een schrikbarende vorm van onvermogen en willekeur. Eén groepje medici heeft in RIVM verband het lot in handen van de bevolking en iedere medicus die een andere mening is toegedaan dan mijnheer RIVM wordt gedemoniseerd of monddood gemaakt. De RIVM ‘adviezen’ blijken keer op keer te berusten op aannames en achteraf fout. Min. De Jonge wauwelt ze gehoorzaam na en Marc Rutte praat alles gladjes weer glad. Feit blijft, dat wij niets te zeggen hebben over het vaccin dat wij vertrouwen op grond van onnodige schaarste. Manke inkoop en bureaucratie. D66 vrouwtje Kaag met haar coronapaspoort wil zelfs een tweedeling in de maatschappij en zij wil dan ook nog min.pres. worden. Ik houd het met mijn lijf tegen.
  Nu zal ik wel geschaard worden onder de corona ontkenners, maar dat is dan 100% onjuist. IK ONTKEN wel het bestuurlijk vermogen van de overheid en dat zal ook wel weer gevaarlijk zijn als Kaag het voor het zeggen krijgt.

   Heer Bommel says:

   U gaat in uw kritiek op het RIVM wel een beetje voorbij aan dat ook in de rest van de wereld ongeveer dezelfde maatregelen worden voorgesteld door soortgelijke instituten. Zouden die dan allemaal ongelijk hebben?

   Belastingbetaler says:

   Mee eens. Het klopt helemaal wat u schrijft. Verplicht vaccineren ? Dictatuur heet dat. Ik wens geen troep in mijn gezonde lichaam. En ik wens er niet 90 te worden en opgesloten, maar in vrijheid leven. Kwaliteit boven kwantiteit
   En ja, misschien handig over Great World Reset te lezen en begrijpen jullie wat is de reden van deze draconische maatregelen wereldwijd.

   johanna78 says:

   Volkomen gelijk. Gezien mijn leeftijd krijg ik het Pfizer vaccin, echter ik heb geweigerd omdat ik het vaccin veel te experimenteel vind en ik de voorkeur geef aan het Janssen vaccin. Nee, zegt het RIVM……..u MOET het Pfizer nemen en keuze is niet mogelijk!! Pardon RIVM, ik bepaal wat er in mijn lijf gaat en niet jullie. Dit zijn verregaande manipulaties door ons leiders. Lichamelijke integriteit en zelfbeschikkingsrecht zijn grondrechten.

  Heer Bommel says:

  Ik zou mij graag met AstraZeneca laten vaccineren.
  Er zijn inmiddels ruim 16.000 Nederlanders aan of met COVID-19 gestorven.
  Dus ca. 940 op de miljoen.
  Er zijn nu ca. 2 op de miljoen mensen gestorven aan een trombose die kort na de inenting optrad.
  De kans dat je sterft aan een COVID-19-besmetting is dus zeer veel hoger dan dat je door deze inenting sterft. In ieder geval in de 60+ leeftijdsgroep.

  En er is vooralsnog geen oorzakelijk verband tussen de trombose en de inenting vastgesteld.

  Ter vergelijking:
  Vrouwen die de pil slikken, hebben een kans van 1,1 op 1.000 om daardoor een trombose te krijgen.
  Dat zijn overigens vaak minder dodelijke tromboses.

   Dirck says:

   16.000 gestorven MET Corona.
   Niet bewezen dankzij.
   Een normale griep is voor ouderen ook een hoog risico op overlijden helaas.

   De oversterfte is lager dan 16.000 dus kijk goed naar de echte cijfers.
   Een groot deel was ook zonder deze Covid 19 overleden dus laten ze dat goed uit elkaar houden.

   Nee, geen gewoon griepje maar helaas wel met zelfde gevolgen en er is dit jaar meer Griep prikken gehaald en minder Griep gevonden.
   De Corona is dodelijk, gevaarlijk maar niet alle 16.000 mag je zomaar hier voor noteren.

   land van idioten en dwazen says:

   En er is vooralsnog geen oorzakelijk verband tussen de trombose en de inenting vastgesteld.

   FAKE NEWS

  Artdubois says:

  Ik kom zogezegd uit de rechtse evangelische hoek en ben gezagsgetrouw en behoor niet tot de complotdenkers. Dit statement maak ik bewust omdat ik via internet veel tegen kom waar ik mijn vraagtekens bij zet. Allemaal niet zo erg als ik mij kan verlaten op een betrouwbare overheid die logistiek en op een doordachte wijze met de Corona problematiek zou zijn omgegaan. Keer op keer blijkt dat er verwikkelingen en gedoe is rond deze problematiek. Hiernaast lees ik verhandelingen (niet uit de complothoek) van normale virologen van naam o.a. uit Duitsland, die uitleggen hoe ons afweersysteem werkt en waaruit blijkt dat ons lichaam veel aan kan. Mijn vrouw en ik hadden allebei Corona in september 2020 en zijn daar griepachtig ziek van geweest inclusief koorts en verlies van smaak en reuk. Ik besef terdege, gelet op de doden en de aantallen zieke mensen dat Corona geen onschuldig griepje is. Maar aan de andere kant geven de verstrekte cijfers mij geen duidelijkheid dat de genomen maatregelen in balans zijn met de enorme ellende die dit voor velen met zich meebrengt en hun leven totaal ondermijnd en volledig ontwricht. Ik werkte voor de overheid, maar zie nu een geschutter van jewelste. En dan nu het probleem van het stoppen met het vaccin omdat er vermoedelijk oorzakelijke gevallen van embolie zijn opgedoken. Onderzoek moet dit uitwijzen. Maar dit laat duidelijk zien dat we nog niet helemaal weten wat de gevolgen zijn van enting met deze stoffen op termijn . Om die reden stel ik enting op zijn minst een jaar uit, Coronapaspoort ten spijt. Ik denk dat vele rechtgeaarde burgers met ditzelfde probleem zitten.

   Heer Bommel says:

   Er zijn in een jaar tijd 16.000 Nederlanders gestorven aan of met Corona. (Toegegeven, de meeste in de 60+groepen.)
   Stel dat er zoveel Nederlanders waren omgekomen bij vliegtuigongelukken, zou u dan nog gaan vliegen?

   Dirck says:

   Religie?
   Dat mag en weigeren ook.
   Maar de regering moet wel kiezen.
   Nu prikken voor lege ziekenhuizen en beheersbaar met kans op gevolg schade achteraf…
   Of gaan we in 2022 pas prikken als er vele doden zijn gevallen en alle bijwerkingen bekend zijn en we de beste kunnen kiezen?

   Als je huis in brand staat gaat 99,99% eerst 112 de brandweer bellen en die eerst gaan bidden, die zijn alles kwijt,
   met kans op schadeclaim van buren door eerst bidden dan bellen wegens vuur overslag!

  Rob Hagenbeek says:

  Ik betreur dit, dat de overheid bepaalt welke vaccin ik krijg.. Als ik dus het AstraZeneca weiger, dan kan ik aan het eind van het vaccinatie programma alsnog geprikt worden. Vreemde gang van zaken! Als de overheid wil en streeft dat heel veel burgers zich vrijwillig laten vaccineren, maar ze beperken de keuze, dan schiet dat niet op. Dat er onderzoek naar gedaan wordt, snap ik. Maar dat het RIVM dit zo stellig zegt, heeft volgens mij te maken met de kosten. Ik vraag mij af of AstraZeneca überhaupt de bestelde vaccins kan leveren? Ik ben bang, dat we pas eind van dit jaar veel burgers, vrijwillig of verplicht, gevaccineerd hebben. Ik heb er echt geen woorden voor!

   Vincent1704 says:

   Ik ben 62 en laat me niet vaccineren met AstraZeneca. Het risico op bijwerkingen is wellicht gering, maar de gevolgen van de bijwerking veel te groot. Je zult maar de ongelukkige zijn.
   Hopelijk komt het RIVM en de minister tot inzicht dat ieder zelf mag bepalen welke vaccin met wenst.
   Mochten de 60-64 jarigen in meerderheid AZ weigeren, dan ontstaat dit inzicht zeker. Anders gewoon geduld hebben.

  Loco74 says:

  Ik vind het een heel vreemde gang van zaken, eerst wordt er voor mijn leeftijdsgroep 60-65 bepaalt dat we BioNTech/Pfizer zouden krijgen, en plotseling wordt er zonder overleg bepaalt dat we AstraZeneca krijgen, want nu is het plotseling wel weer een goede bescherming voor onze leeftijdsgroep, krijg het idee geld hier een grote rol in speelt, anders hadden we wel BioNTech/Pfizer gekregen welke een betere bescherming biedt, wat mij betreft mogen ze terug komen op hun schreden na de ellende die nu ontstaat bij AstraZeneca en mij BioNTech/Pfizer geven

   Heer Bommel says:

   Er is vooralsnog geen oorzakelijk verband aangetoond tussen de injectie en het ontstaan van de trombose.
   Op de 1 miljoen mensen zullen er sowieso wel 2 of meer b.v. in het verkeer omkomen, kort nadat ze een injectie hebben gekregen.
   (Er zijn nu in Duitsland op 1,6 miljoen AstraZeneca injecties kort daarna 7 trombosegevallen geconstateerd, waarvan 3 mensen overleden zijn.)

   Door het niet (tijdig) geven van de injecties komen zeker meer mensen om.

   Ynnaf says:

   Helemaal mee eens.

   Ik laat me niet vaccineren met Astra Zeneca. Ik wacht liever en blijf zoveel mogelijk thuis

   Goededag says:

   Beste Vincent en loco, kennen jullie de petitie Pfizer/Moderna voor elke 60-plusser die dat wil al? Op petities.nl. Teken en vertel vooral verder. Merel

   Goededag says:

   Kennen jullie de petitie Pfizer/Moderna voor elke 60-plusser die dat wil al? Op petities.nl. Teken en vertel vooral verder. Merel

  Belastingbetaler says:

  “Een natie van schapen zal een regering van wolven voortbrengen”
  Edward R.
  Dat gebeurt ook nu. Als blinde schappen op dezelfde koppen gaan stemmen. Jammer genoeg zijn er nog velen, gezien de peilingen, van wie hun hoofd in “t zand zitten, steeds in huidige regering geloven en in de ontkenning blijven.

  valerie3 says:

  Ik heb gelukkig nooit de oorlog meegemaakt maar zoals ons/mijn leven nu al één jaar eruit ziet nu ook nog is geen enkele zeggenschap te hebben over wat je in je lichaam laat spuiten want als je het niet doet zit je gevangen en mag je nergens althans alleen de straat op.
  Vrijheid Nederland:-(

   dragon says:

   Ik ben van 1946 dus ook de 2e wereldoorlog niet meegemaakt. Maar ik zie deze onderdrukking van ons volk als oorlog..
   Alleen zijn het nu niet de Duitsers, maar de vijand zit in den Haag.
   Zij willen niet de corona beteugelen, maar ons.
   Nu al word ik steeds staande gehouden door BOA’s, maar omdat ik een gezondheidsverklaring (toen een Jodenster) heb mag ik zonder problemen doorlopen..
   Ik zie veel angst om me heen,
   Mensen schieten schichtig en ver om mij heen, want als je geen mondkapje draagt, ben je in hun ogen een moordenaar
   Deze maatregels zijn buitenproportioneel, en jaagt de mensen het graf in,
   Alleen niet door de Corona, Maar door de Coronamaatregels.
   En dit houdt voorlopig niet op, want nu hoorde ik , dat iedereen een gezondheidspas bij zich moet dragen.
   Waar opstaat dat je : of geprikt ben” of antistoffen in je lijf hebt “of negatief getest bent..
   Dat laatste is echter een lachertje, want als je vandaag negatief getest bent, kan je morgen besmet zijn..
   Dus wat is de houdbaarheidsdatum van deze gezondheidspas??
   valerie3: je schrijft dat je straks alleen maar de straat op mag, dat valt nog te bezien.
   Waarschijnlijk moet ieder die géén gezondheidsverklaring heeft, op straat ook een mondkapje dragen.
   Ik ben geen profeet, maar tot nu toe heb ik deze hele gang van zaken voorzien.

  Dirck says:

  Hoewel ik voor 1x Jansen zou willen gaan, Astra Z vind ik betere dan Pfizer, maar de kosten die ze in media noemen is slechts de inkoop, transport, opslag en prikken zelf is ook niet gratis.
  Als ik uurloon rekende is 1x Jansen beste, maar we moeten snelheid hebben.

  Echter, de gratis prik?
  Ik mag volgens navigatie 39,9 km rijden!
  Voor mijn schoonmoeder van 93, dan de buurvrouw van 71 en ik en mijn vrouw dus 8x 80km = 640 Km rijden op 8 dagen?
  Vele weigeraars die brief kregen kunnen ook wachtende zijn op dicht bij huis prikken.
  Nu blijkt dat Pfizer dat bij erg lage temperatuur ook bij hogere kort bewaard kan worden en zelfs bij huisarts.

  Gratis prik met dure vervoerskosten.
  Ook is de locatie Alkmaar niet met openbaar vervoer te bereiken dus parkeer chaos.
  Nu is gebleken dat alle tot nu toe goedgekeurde overal als griepprik gedaan kunnen worden.
  Sluit die grote ver weg locaties… want ik ga GGD niet bellen als ik straks dichterbij kan.
  Vooral ouderen die ook nog willen Carpoolen als moeilijk lopende 4 personen in 1x…. GGD weigerde dat.

  Mark Rutte riep toch; reis niet meer als nodig en blijf thuis.
  Wij zijn 4 60+ mensen die geen brandstof verspillen en zoeken op moeilijk bereikbaar industrie terrein…
  En de in de kou staan file? Dan krijg je vele die getest moeten worden na afloop wegens griepje!

  pro 10 says:

  Ik laat mij absoluut niet inenten met AstrraZeneca, krijg ik geen andere pech dan

   Ynnaf says:

   Helemaal mee eens….

  woeffie says:

  Ben het helemaal eens met Dragon. Ben zelf van 1941 maar heb nooit kunnen denken dat we dit nog moeten meemaken. Afspraak maken voor een winkelbezoek, mondkapjes, anderhalve meter, mensen schieten als schichten langs elkaar heen. Vreselijk.

   Marlonka says:

   Bespottelijk om dit virus en de maatregelen, vaccineren te vergelijken met de 2e WO!!! Degenen, die dat durven te roepen, hebben werkelijk niks in hun leven meegemaakt. Verwend en niks gewend. Miljoenen mensen zijn in de oorlog vergast. Mensen, die opgepakt werden en met treinen werden afgevoerd, niet wetende welk afgrijselijke hen te wachten stond. Martelingen, geen eten, verkleumen van de kou, verhongeren, wachtend op een gruwelijke dood!!! Degenen, die dat durven zeggen, hebben vast geen Joodse roots of net als ik Joodse voorgangers uit vorige generaties.
   Ga allemaal minimaal 1 maand naar India, waar de doden van het coronavirus op straat liggen, in de gangen drijven. Verschrikkelijk!!! Daarna 1 maand naar Rusland en nog een maand naar Noord-Korea. Dan weet je wat het virus betekent en wat vrijheid inhoudt!!! In Nederland hebben we met Corona nog meer vrijheid dan in dictatoriale landen. Stelletje piepers, aanstellers. Hou je vooral nergens aan, de mutaties zijn het gevaarlijkst. Exact hoe de samenleving er al jaren uitspringt, verpest door een grote groep mensen, ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken! Ach ja, sommige mensen hebben werkelijk geen enkel inlevingsvermogen! Vrijheid, zonder beperkingen, zo is het al 10 jaar, onder Rutte. Eigen verantwoordelijkheid, die grote groepen niet eens kunnen of niet willen nemen! Soft beleid, ze moeten eens wat harder optreden, ipv onze politie, ME, ambulancemedewerkers, hulpverleners in alle vormen te bedreigen, belagen, te verwonden, in elkaar te slaan.
   Respect voor hen is bij een grote groep mensen totaal verdwenen! Waar is fatsoen, normen en waarden! Ben maar blij, dat je geen Navalny in Rusland bent of Protasevitsj in Wit Rusland. Hier zouden ze hun mening mogen uiten en iedereen mag blij zijn, dat zij haar/zijn eigen mening ongestraft, kan en mag uiten.
   Je noemt je Doet die, maar een hond heeft meer verstand. Dat geldt eveneens voor Dragon, probeer jullie eens te verplaatsen in anderen!
   Generaties na de WO 2 hebben niks meegemaakt en nu maken we wel iets heel heftige mee. Geloof me , je zult nog wel meer meemaken in je leven!!! Ben maar blij dat je in Nederland bent geboren of hier woont!

  Vic46 says:

  Ik zag op Ned 1 een programma (Nieuwsuur) over AstraZeneca vaccin met Dr. Levi, een Nederlander wie werkt in London, en als hij zei in Engeland die vaccinatie gaat gewoon verder en nu zo veel oude mensen in Engeland zijn gevaccineerd die IC bedden begint aan leeg te lopen, en stoppen met vaccinaties zorg voor meer problemen.
  Ik ben 74 en staats niks gehoord over een vaccinatie, niet dat ik zorgen maken, maar De Jonge verteld die heel tijd dat alles gaat zo goed.

  Daar is dit gedoe over vaccinatie paspoort als je gaat buiten Europe je moet meestal vaccinaties voor verschillende ziektes en je krijg ook en paspoort en niemand klaagt over dat en nu ineens wel, Onbegrijpelijk

   dragon says:

   i.p.v. een vacciNAZIE paspoort, kunnen ze ook een gele ster geven, waarop staat GEFUCKT

  Rosemarie10 says:

  Absurd dat mensen niet kunnen kiezen voor een bepaald vaccin. De overheid mag blij zijn als mensen besluiten gevaccineerd te willen worden.
  Astrazenica valt voor mij in ieder geval af. Dan maar niks als ik daarna niet in aanmerking kom voor bv Pfizer.

   bianca74 says:

   Dat je niet kunt kiezen voor een vaccin….ok kan ik inkomen. Alhoewel ik denk dat Rutte en de Jonghe geen astrazenica krijgen. Maar dat de astrazenica naar de kwetsbare doelgroep gaat…daar kom ik met mijn verstand niet bij. Het slechts werkende middel maar aan de kwetsbaren geven…. Je zou bijna in complot-theorieen gaan geloven. Laten we eerlijk zijn: we zijn niet de gezondste groep in Nederland, wat de kans op complicaties groter maakt, aangezien een meerderheid van ons al een hele bubs aan medicijnen slikt. Dat al die bijwerkingen met gebruik van andere medicijnen allemaal onderzocht zijn , kun je mij niet wijs maken. ( Toch weer die complot theorieen). Ja ik zou graag weigeren, ik woon alleen, niemand die in de gaten heeft dat het slecht met me gaat. Nee ik wil niet weigeren, want mijn 70+ ouders hebben me nodig. Zou een leuke poll zijn, maar voor mij is de keuze erg moeilijk…

   Goededag says:

   Ken jij de petitie Pfizer/Moderna voor elke 60-plusser die dat wil al? Op petities.nl. Teken en vertel vooral verder. Merel

  Berrykam says:

  Er zijn diverse vaccins inmiddels goedgekeurd. Van geen enkel ander vaccin dan die van Astrazenica is inmiddels zoveel geschreven en gezegd in diverse media. Dat is toch niet voor niets. De experts kunnen wel zeggen dat de kans op ernstige bijwerkingen klein is, maar goed.. er is toch een kans. Ik wil als kwetsbare oudere dolgraag een vaccin maar ben dusdanig bang geworden voor Astrazenica dat ik pas. Wat een overheid die dan aangeeft dat je dan niet wordt gevaccineerd of mogelijk pas aan het eind van de rit, terwijl er inmiddels ook een vaccin Janssen is goedgekeurd en wat geadviseerd is voor mensen in mijn leeftijdsgroep (60-64). Ik begrijp dat het logistiek heel moeilijk is om iedereen zelf te laten kiezen, maar er zullen zeker meer dan voldoende mensen zijn die wel het Astrazeneca vaccin willen. Gun dan de mensen die angst hebben voor dit vaccin de mogelijkheid voor een ander vaccin, ook al moeten zij dan wellicht wat langer wachten

  Pippi says:

  Met alle comotie en hoe Astra Zenica is samengesteld was ik al niet happy met Astra Zenica. Maar waar wordt de grens gesteld tussen de 64 en 65 jaar om te weten welk vaccin je krijgt. Nu blijkt ook al ben je met een paar weken 65 toch wordt er voor de Astra Zenica gekozen. De tweede prik krijg je dan als je al 2 maanden 65 bent. Hoe wordt er gerekend. Gezien de ophef over de trombose en trombopenie en mijn medische verleden heb ik deze dus geweigerd en duidelijk aangegeven wel de Pfizer te willen, maar dit kan niet zomaar, want de spuit ligt al.klaar in de koelkast. Ik heb zelf niets besteld krijg zomaar 2 data aangereikt en overleg hoe maar. Dus enige oplossing is eerst weigeren met een verzoek of ik voor de Pfizer in aanmerking kan komen. Nu wachten tot de laatsten in de rij wachtenden zijn geweest. Ik voel hier als christen rustiger onder dan me iets op te laten dringen. Uiteraard is dit voor mij ook een overweging geweest die biddend tot God de Vader heb genomen.

   land van idioten en dwazen says:

   Bidden in nood helpt gene kloot. (in ieder geval niet in dit land van idioten en dwazen)

   Goededag says:

   Ken jij de petitie Pfizer/Moderna voor elke 60-plusser die dat wil al? Op petities.nl. Teken en vertel vooral verder. Merel

  Harlekijntje says:

  Net binnen, staat in het AD.
  Nederlandse vrouw (32) in ziekenhuis na vaccinatie: zeldzame bijwerking nog onder de loep
  Terwijl de lichten voor het coronavaccin van AstraZeneca weer op groen staan, belandde een 32-jarige vrouw uit Tilburg na haar vaccinatie vorige week in het ziekenhuis. Ze had een tekort aan bloedplaatjes. De Europese Geneesmiddelenautoriteit (EMA) zoekt nog uit of het om een zeldzame bijwerking gaat.

  Noorse onderzoekers geven aan dat de zeldzame gevallen van bloedproppen in combinatie met een tekort aan bloedplaatjes te wijten is aan een zware immuunreactie na vaccinatie met AstraZeneca. De EMA keurt AstraZeneca goed, is immers veilig en efficiënt. Het CBG schaart zich hierachter. Minister de Jonge geeft aan dat er vanaf volgende week weer volop geprikt kan worden. Wel moet er een melding in de bijsluiter komen.

  De Jonge geeft aan laat je vaccineren anders kom je helemaal achteraan in de rij.
  Als je na maanden überhaupt nog gevaccineerd kan worden met een ander vaccin garanties heb je niet. Riekt dit niet een beetje naar chantage?
  Maar er moet nu wel actief gewaarschuwd worden op deze zeldzame mogelijke bijwerking.
  Voor de EMA en de Jonge gaat het om het grote plaatje. De cijfers zeggen dat het risico minimaal is. Het zijn tot dusverre toch maar vrouwen onder de 50. Geef AstraZeneca dan aan mannen of is dat te kortzichtig?

  Ik ben geen cijfertje wel een vrouw dus met een wat groter risico.
  En vanwege de schaarste aan vaccins heb ik totaal geen zeggenschap over welk vaccin ik zou willen. De verantwoordelijkheid om mij in te laten met AstraZeneca ligt dus bij mij. Stel ik ben wel zo’n zeldzaam geval en er gebeurt wat…..kan ik dan nog aankloppen bij de overheid v.w.b. opgelopen schade? Of gaan ze zich verschuilen achter het feit dat je gewaarschuwd bent, staat tenslotte in de bijsluiter.

   land van idioten en dwazen says:

   We passen de bijsluiter aan en de Jonge zag dat het goed was.

  Tonnetje says:

  De heer Bommel gaat niet een beetje voorbij, maar geheel voorbij aan de argumenten die door velen in de reacties gebruikt worden. Vervolgens baseert hij zich (ten onrechte) zonder aan te tonen dat de rest van de wereld soortgelijk als Nederland doet.
  Sommigen gebruiken ook vergelijkingen, komen met cijfers, die niet opgaan of niet tot de kern van de discussie behoren
  De geneeskunst is het gebied van de INDIVIDUELE gezondheidszorg. Artsen hebben ook de eed afgelegd: “Ik stel het belang van de patiënt voorop en eerbiedig zijn opvattingen”. De wens op een ander vaccin is ook geen absoluut onmogelijke wens. Het is te realiseren. Doch de overheid die de monopolie naar zich toegetrokken heeft besluit eenzijdig hoe zij het wenst te organiseren, waarbij de keuzevrijheid (naar blijkt een grote groep mensen die zich op hun grondrechten in een democratie denken te kunnen beroepen) volledig uitgeschakeld worden. Het argument: “dan neem je toch geen vaccin!”, is niet in het belang van de individuele (en ook niet de algemene) gezondheidszorg.

  Anna G says:

  Dan maar geen vaccinatie .. 73 jaar. mij niet bellen voor Astra Zenica

  Peveka says:

  Sorry hoor maar het is van de zotte dat de RIVM uit maakt wat er mijn arm binnen gaat als ik Astra Zenica te eng vind dan moet ik als onwillige maar wachten dat er eventueel toestemming komt een andere vaccin te krijgen maar de overheid wil wel dat IEDEREEN zo snel mogelijk gevaccineerd wordt maar beslist RIVM met welke vaccin. Ik weiger pertinent een Astra Zenica vaccin klaar dan kan ik een besmettingshaard worden/zijn voor derden.

   Goededag says:

   Ken jij de petitie Pfizer/Moderna voor elke 60-plusser die dat wil al? Op petities.nl. Teken en vertel vooral verder. Merel

  jvschk says:

  Goedenavond,

  Wij zijn beide 63 jaar en hebben een brief gehad dat we gevaccineerd kunnen worden bij onze huisarts.
  Maar in de brief staat dat we het Astrazeneca vaccin krijgen.
  Nu zitten we daar beide niet op te wachten gezien de bijwerkingen van dit vaccin 3 tot 5 x zo groot zijn dan van andere, om over de dode die door het Astrazeneca-vaccin in verschillende landen al gevallen zijn nog maar niet te spreken.
  Mijn vrouw belde met de huisarts om te vragen of we ook een ander vaccin kunnen krijgen of zelf kopen, want we willen dolgraag gevaccineerd worden. Het antwoord was nee. Door de huisartspraktijk werd verteld dat er heel veel afzeggingen waren omdat veel meer mensen dit vaccin, net als wij, weigeren.
  Dus als Hugo de Jonge wil dat Nederland zo snel mogelijk uit de crisis is, zal men wel wat aan dit beleid moeten doen, anders blijven er veel mensen, net als wij, ongevaccineerd rond lopen. En dat kan toch niet de bedoeling zijn.
  Ook bij de GGD kreeg ik een negatief antwoord. EEN HELE SLECHTE ZAAK!
  Misschien is dit een onderwerp voor jullie om nader te onderzoeken.

   Roxanne says:

   Ik heb 2 afgebeld bij de huisarts. En vanmorgen heb ik gebeld, en ze gaven me door dat ik deze week een oproep zal krijgen van
   ggd. Ik ben 65 jaar. Ik heb de ggd gebeld en gevraagd welk vaccin ik zou krijgen. Het antwoord was pfizer of Astra. En volgens hem
   astra. Ik heb hem gezegd. dat neem ik niet ik heb daar geen vertrouwen in. Hij zegt de overheid bepaald wat voor vaccin.

   Ik vind het zo vreemd, dat heen en weer met de vaccin, dat gerotzooid met de leeftijd. En dat klopt ook niet. Astra is goedkoper hoorde ik. Maar ik hoorde ook als ik zou weigeren, dan zou ik later alsnog geprikt worden met een “andere vaccin “omdat Astra niet meer voorradig is.
   dus…… ik kijk deze week aan, .wordt het Astra …dan weiger ik en wacht ik rustig af.

   Mary56 says:

   Volhouden. Doe ik ook.

   Goededag says:

   Jullie zijn inderdaad niet de enige die AstraZeneca niet willen er moet echt een alternatief komen. Ken jij de petitie Pfizer/Moderna voor elke 60-plusser die dat wil al? Op petities.nl. Teken en vertel vooral verder. Er zijn al bijna 6500 ondertekeningen.

  ahkleine says:

  Ik ben absoluut een voorstaander van vaccineren om te pogen uit deze ellende te komen. Ik heb altijd geroepen: Als de huisarts mij zou bellen met de vraag of ik binnen 5 minuten bij hem kan zijn om te vaccineren, ben ik binnen 3 minuten daar. Echter nu begin ik te twijfelen. Ik ben 66 jaar en heb 19 jaar geleden een herseninfarct gehad. Sindsdien moet ik bloedverdunners innemen om te proberen te voorkomen dat dit nog eens zal gebeuren. Als ik uitgenodigd wordt voor vaccinatie met het Astrazenica vaccin ga ik dit niet doen, met als reden de kans op een bloedpropje in mijn hersenen met alle gevolgen van dien. Ik heb de afgelopen 19 jaar alles gedaan om nog een infarct te voorkomen. Ik ben dan ook van mening dat de overheid mij en anderen met dezelfde of vergelijkbare gezondheidsproblemen in zo een geval de mogelijkheid moet geven om voor een ander vaccin te kunnen kiezen

   Susanneke58 says:

   ik zit in dezelfde situatie…mijn man is 64 en krijgt komende week de vaccinatie met AstraZenica en heeft ook in het verleden een herseninfarct gehad. het is belachelijk dat je niet eens zelf mag kiezen met welk vaccin je je geënt wordt. kunnen we niet massaal opstaan en weigeren? maar dan horen we vast bij de complotdenkers….terwijl we dat niet zijn. ik ben bang, echt bang.

  Badeendje says:

  Er zijn zoveel groepen waar wij rekening mee moeten houden , denk aan onze ouderen, denk aan de zwakkeren in onze samenleving , denk aan ons zorgpersoneel en stroop daarom uw mouw op. GRAAG maar niet met astrazeneca nou dan krijgt u niets oftewel is er niemand die aan de groep mensen in onze samenleving denkt die GRAAG gevaccineerd willen worden maar niet met astrazeneca!! En ik wil als vrijwilligster van een verzorgingshuis graag aan onze oudere medemens denken want als ik gevaccineerd ben dan betekend dat de bewoners eindelijk weer eens naar buiten kunnen voor een wandeling na een jaar binnen gezeten te hebben. Bijna alle politieke partijen heb ik al aangeschreven zo ook het RIVM de GGD de ombudsman vooraanstaand artsen etc. maar niemand kan/wil iets voor je doen. Valse hoop dat de het spoetnik vaccin spoedig in Nederland komt zal wel weer een politiek steekspel zijn en wij maar wachten en binnen zitten. Weet nu hoe het voelt om niet in een democratisch land te wonen.

   Goededag says:

   Ken jij de petitie Pfizer/Moderna voor elke 60-plusser die dat wil al? Op petities.nl. Teken en vertel vooral verder.

  Dingus says:

  Fijn beleid van het RIVM. Ik zit niet te wachten op AstraZeneca. Niet vanwege het trombose-risico maar omdat ik me gezien de cijfers met dit vaccin niet goed beschermd zou voelen. Daarnaast hangt er rond alles van AstraZeneca een dubieus sfeertje, ik heb er weinig fiducie in.
  Dat je niet kunt kiezen voor een vaccin op het moment dat je de oproep krijgt: prima. Maar dat je je niet voor een ander vaccin op een wachtlijst kunt laten plaatsen vind ik bizar.
  Wij hebben ons niet al 13 maanden strikter beperkt dan het overheidsbeleid voorschrijft om vervolgens met een B-vaccin genoegen te nemen.
  Ze mogen dreigen wat ze willen, als ik tzt alleen AstraZeneca kan krijgen dan word ik maar niet gevaccineerd. Als meer mensen er zo over denken dan wordt de gewenste vaccinatiegraad niet gehaald.

   Justme58 says:

   Ik ben het helemaal met u eens. Ik wil ook geen AztraZeneca en toen ik onlangs door de huisarts werd gebeld dat er vaccins over waren omdat niet iedereen was komen opdagen en ik op de reservelijst stond, heb ik gezegd dat ik voorlopig afzie van welk vaccin dan ook en dat ik die AztraZeneca al zeker niet wil vanwege alle onrust rondom dat vaccin. En inderdaad ook omdat het gewoon niet goed beschermd. Ik neem geen genoegen met een 2e keuze.
   Er werd zeer begripvol gereageerd en er werd gezegd dat, mocht ik besluiten om me te laten vaccineren, ik dan wel zelf een afspraak moet maken met de GGD. Dat is voorlopig dus nog niet aan de orde zolang ik niet mag kiezen welk vaccin ik krijg.
   Als ze echt zo graag willen dat mensen zich laten vaccineren dan geef de mensen de keuze. Dat doen ze dus niet dus gaan ze die vaccinatiegraad niet halen.

   Goededag says:

   Ken jij de petitie Pfizer/Moderna voor elke 60-plusser die dat wil al? Op petities.nl. Teken en vertel vooral verder.

  witchy says:

  ook ik heb al een week pijn in mijn buik of ik me nu wel of niet moet laten vaccineren kreeg ook een brief,het is verbazend dat het vaccin zo goed leeftijden kan inschatten of je nu net 60 bent of al 62 ,maar met een niet zo goede gezondheid door kanker vraag ik me af wat het vaccin in je lichaam doet en of je genoeg hebt aan de lagere bescherming van dit vaccin ,zou het ook een gezondere strategie vinden op de gezondheid en voeding te richten ipv alleen nog maar op het vaccineren .
  biologische en volwaardig voedsel beter bereikbaar maken ook voor mensen met een kleine beurs lijkt me een zinvollere stap en is niet afhankelijk van farmaceuten en je weet wat je in je lichaam krijgt.
  afschuwelijk dat je gedwongen wordt tot 1 middel dat alleen bij 60 tot 65 jarigen geen kwaad kan,maar eind van het verhaal ik weet niet wat ik moet doen kan ook niet echt verhelderende info vinden wat me helpt om een keuze te maken en met de huisarts bellen is het antwoord voorspelbaar

  S van Erk says:

  Ben een vrouw van 61 jr en vind het een schandelijke zaak dat ik a) of als laatste een vaccin krijg of b) voor straf helemaal geen vaccin krijg omdat ik het veelbesproken AstraZeneca vaccin afwijs.

   Goededag says:

   Ken jij de petitie Pfizer/Moderna voor elke 60-plusser die dat wil al? Op petities.nl. Teken en vertel vooral verder. Merel

  Betrokken says:

  Ik begrijp niet dat een vaccin met een potentieel dodelijke bijwerking nog wordt toegelaten. Er zullen vast financiële en logistieke redenen voor zijn. Leuk verhaal dat het weinig voorkomt, maar statistisch gesproken heb ik gewoon kans om deze bijwerking te treffen. Ik heb dan ook besloten absoluut geen astra zeneca te willen. Dat je niet mag kiezen voor een ander vaccin vind ik schandalig, er is een goede reden om te weigeren en ik snap niet dat je als straf dan gewoon niet gevaccineerd wordt. Dat zal de vaccinatiebereidheid niet veel goed doen en ook het bestrijden van covid niet.

   Goededag says:

   Ken jij de petitie Pfizer/Moderna voor elke 60-plusser die dat wil al? Op petities.nl. Teken en vertel vooral verder.

  maria15 says:

  Ik ben het eens met de reactie van ‘Betrokken’.
  Bij het toewijzen van Astrazeneca aan het cohort van de zestigers gaat om een politieke beslissing, die op geen wetenschappelijke grondslag gebaseerd is. Uit de gerapporteerde data bij de EMA bleek immers dat het RISICO op deze fatale bijwerking in alle leeftijdscohorten voorkomt en dat het verschil in aantallen per cohort momenteel zijn grondslag vindt in het tot nu toe gevoerde doelgroepen beleid bij het prikken in de diverse landen.
  Het Nederlandse beleid is er naar mijn waarneming op gericht om zo snel mogelijk zoveel mogelijk prikken te zetten, ongeacht het gegeven dat nu het cohort van de zestigers de meeste risico’s op fatale bijwerkingen loopt bij het toe te dienen vaccin van Astrazeneca..
  Iets waarin ik mij totaal niet kan vinden. Iedereen verdient het om – ongeacht zijn leeftijd – gelijk behandeld te worden. Er zijn en er komen alternatieve vaccins beschikbaar. Om die als alternatief aan te bieden en de burgers een vrije keuze te laten maken is ook een politieke keuze.

   Els62 says:

   Helemaal mee eens.

   Goededag says:

   Ken jij de petitie Pfizer/Moderna voor elke 60-plusser die dat wil al? Op petities.nl. Teken en vertel vooral verder. Merel

  Yoast says:

  Op 26 maart als 63 jarige de eerste prik met AstraZeneca gehad. Was een prikkie van niks op dat moment, maar enkele uren later kreeg ik hoofdpijn wat gelukkig snel overging, maar ook steken in de borst en pijnlijke spieren in mijn bovenbenen en knieën en dat is nog steeds niet over na bijna 2 weken. Meer dan genoeg redenen om niet voor de 2e prik te gaan, dat kan volgens de huisarts maar hoelang het duurt voordat je een ander vaccin kan krijgen is niet bekend. Voor mijn werk (internationaal Touringcar chauffeur/ reisleider) moet ik wel een vaccinatie hebben om weer te mogen werken, dus dat is een probleem. Wanneer mogen de Touringcars weer gaan rijden en wanneer komt een ander vaccin beschikbaar. Maar om weer zo lang last te krijgen van spierpijn is geen prettig vooruitzicht.

   Goededag says:

   Ken jij de petitie Pfizer/Moderna voor elke 60-plusser die dat wil al? Op petities.nl. Teken en vertel vooral verder. Merel

  Els62 says:

  Na twee herseninfarcts/ door bloedproppen weiger ik straks het astra zenica vaccin omdat ik geen extra risico wil lopen.
  Erg jammer dat ik.niet kan kiezen nu ik toch al zo kwetsbaar ben.
  Dus we blijven nog maar een poosje zitten. Jaar na jaar na jaar. Ik.voel me net zo’n oude enkazeem

   Goededag says:

   Ken jij de petitie Pfizer/Moderna voor elke 60-plusser die dat wil al? Op petities.nl. Teken en vertel vooral verder. Merel

  Els62 says:

  Helemaal mee eens.

  Pietje1959 says:

  Ik ben 61 jaar, mijn vrouw ook. Het RIVM zwalkt maar heen en weer met wel of niet Astra Zenica. De overheid doet maar wat, nu weer niet prikken, nu weer wel. Laten we de jongeren niet prikken maar doen we wel even de 61-64 jarigen groep. Of die niet kwetsbaar zijn? We hebben een onbetrouwbare minister president die maar liegt dat het gedrukt staat. De Jong waait met de winden mee en maakt iedereen blij om de terrassen etc. weer te openen, ze zijn niet wijs. De aantallen besmette personen stijgt dagelijks en dan zulke beloften doen. Denken ze echt dat ik een onbetrouwbaar vaccin dat wordt aangeprezen door een onbetrouwbare regering laat inspuiten? Ook dat het alleen wordt gegeven aan mijn leeftijdsgroep is bizar. Nee bedankt meneer Rutte, dan maar geen vaccin. In de gezondheidszorg krijg je keuzes en geen verplichting.

   Goededag says:

   Ken jij de petitie Pfizer/Moderna voor elke 60-plusser die dat wil al? Op petities.nl. Teken en vertel vooral verder.

  Cora1955 says:

  Vanmorgen lag er een uitnodiging in de bus voor vaccinatie met Astra Zeneca. Tja, de overheid bepaalt en zegt dat het niet mogelijk is om te opteren voor een ander vaccin. De overheid bepaalt dat uitsluitend ouderen vanaf 60 jaar dit vaccin moeten krijgen. Nou echt niet. Althans niet bij mij!
  Ik citeer wat er vandaag in een krant staat “Mensen boven de 60 die doorgaans Pfizer en Moderna kregen moeten overstappen naar het Astra Zeneca vaccin, dat anders ongebruikt op de plank blijft liggen”. Het zo is het maar net. Het gaat niet echt over de leeftijd, maar wel over de kosten. Het is niet eerlijk om onze groep ermee op te zadelen en de rest van Nederland de andere vaccins te geven.

   maria15 says:

   Het gaat hier om een politieke keuze, die geenszins wetenschappelijk onderbouwd is.
   We moeten ons niet bang laten maken,
   Als genoeg 60 plussers – naar aanleiding van de nieuwe inzichten m.b.t. de risico’s van AstraZeneca – dit vaccin gaan afwijzen zal de politiek andere keuzes moeten gaan maken, willen ze hun doel – zoveel mogelijk mensen vaccineren en gezond houden – bereiken.
   Wat de verantwoordelijke politici en instanties nu doen is het bewandelen van de weg van de minste weerstand en er op hopen dat deze groep mensen deze ongelijke behandeling accepteert.

   Goededag says:

   Ken jij de petitie Pfizer/Moderna voor elke 60-plusser die dat wil al? Op petities.nl. Teken en vertel vooral verder. Merel

  Katty says:

  Ben 72 jaar en nu wil de regering dat die het astracenica krijgen ben er helemaal gestres van nu kan ik nog niet ingentworden wat dat vaccin wil ik beslist niet .dan maar verder zonder prik .ik wil de rotzooi die hun niet kwijt worden omdat het gevaarlijk is .niet

  Mary2021 says:

  Ik ben een vrouw van bijna 72 volgens de berichten zouden mensen van mijn leeftijd eerst geen Astra Zenica maarBioNTech/Pfizer toegediend krijgen als ik wordt opgeroepen voor de AstraZenica prik, ben ik bang dat ik ga weigeren het zijn misschien maar een paar gevallen maar je zal daar toevallig bijhoren.
  Graag wil ik nog even genieten van mijn kinderen en kleinkinderen. Het lijkt wel of het de overheid niet interesseert ze doen maar wat.

   Roxanne says:

   Ik ben met U eens.

  Kritische Burger says:

  vandaag 10 april 2021 kon ik mij (vrouw van 69) aanmelden voor vaccinatie. Omdat ik geen Astra Zeneca wil heb ik eerst maar eens met het algemene afspraken en informatienummer van de GGD gebeld. Daar kon men mij niet vertellen welk vaccin het zou worden, maar zei de medewerkster, als ik online zou inloggen met mijn DigiD dan zou ik dat wel te zien krijgen, want welk vaccin je krijgt is heel persoonlijk. Dus braaf ingelogd met DigiD en nee geen duidelijkheid over welk vaccin gekregen. Toen op de website een vragenlijst ingevuld met diezelfde vraag: welk vaccin krijg ik straks ingespoten? Het antwoord: u kunt alleen vragen over deze website stellen en geen vragen over het vaccin. Voor informatie hierover kunt u bellen met het landelijk nummer. Status van de afhandeling van de vraag: afgehandeld. Dus terug bij af. Grrr.
  Ik ga dus wachten tot het 3e kwartaal van dit jaar, dan zouden er ca 30 miljoen vaccins binnenkomen en je kunt mij niet wijsmaken dat er dan niet een overschot is. Ik ben absoluut voor vaccinatie, maar dit is me toch echt te gortig! Niet de overheid maar ikzelf bepaal welk vaccin er in mijn lijf gespoten gaat worden!

   Roxanne says:

   mee eens. Ik vraag me af, Leest de Jonge en de overheid deze berichten allemaal, of laat het hun koud!!

  van Wijnbergen says:

  Ik vind het verbazend dat het RIVM bepaalt met welk vaccin je gevaccineerd kunt worden. Het is volstrekt logisch dat er mensen het vaccin Astra Zenica weigeren. Dit na alle berichtgevingen erover. En als je dat vaccin weigert krijg je geen vaccinatie en dus zul je niet gevaccineerd worden. En dat terwijl eigenlijk allemaal gevaccineerd zou moeten. Heel, heel erg dit beleid. Iedereen moet zelf kunnen bepalen welk vaccin hij in zijn lichaam wil hebben!!

  Heer Stam says:

  Ook ik ben het met de meeste schrijvers eens. Weer niets geleerd, toeslagaffaire etc. De heer van Delden van het RIVM meet zich een maat aan die niet past in Nederland.
  U moet luisteren. U bent in dienst van ons en niet andersom
  In de UK (die zeer goed gaan met vaccinatie) mag je kiezen wat je wilt. Het is maar hoe je het organiseert.

  Roxanne says:

  Ik neem astraz. ook niet, geen andere vaccin, na ja jammer dan.
  Ik ben toch geen kroeg mens, en winkelen doe ik toch wel. Ik leef maar 1x , maar wel in vrijheid en NIET
  opgelegd door de keuze van een opkomende dictatuur in Nederland.

  Bah, mijn lichaam ik bepaal wat er in komt.
  wat CHAOTISCH gebeuren hier, door de overheid en de Jong. bah

   BP-1960 says:

   Er is een petitie gestart rechtoppfizermoderna.petities.nl

  Ankiepankie says:

  Mijn man van 69(wordt in juni 70)is afgelopen zondag gevaccineerd met Pfizer, heeft nergens last van.
  Ik ben 1 januari 65 jaar geworden en heb een oproep gekregen om morgen te worden gevaccineerd met het Astra Zeneca vaccin.
  Heb gisteren een gesprek gehad met de huisarts omdat ik een NSAID allergie heb en voor nog meer medicatie allergisch ben; bovendien heeft mijn moeder op 68-jarige leeftijd door bloedpropjes in de hersenen infarcten gehad waardoor zij in het verpleeghuis terecht is gekomen.
  Ik voel er dus niks voor om me te laten vaccineren met Astra Zeneca, maar de huisarts kan niks voor mij doen en als ik weiger dan krijg ik dus geen nieuwe oproep.
  Ik vind dit echt schandalig en heb er geen woorden voor!
  Een deel van de meest kwetsbaarste groep wordt op deze manier afgescheept met een vaccin dat procentueel het minst beschermt, ook niet tegen de Zuid-Afrikaanse variant en het meeste kans geeft op ernstige bijwerkingen, alleen omdat het op de plank ligt en opgemaakt moet worden…….

   SYL63 says:

   Hier het zelfde probleem, 63 jaar en in de naaste familie veel trombose en herseninfarcten mijn moeder eraan overleden, zuster levenslang aan de medicijnen en het dragen van steunkousen.
   Voor in aanmerking om in de aow te komen is de leeftijd 67 en een paar maanden, (ik blijf graag werken hoor) maar om een fatsoenlijke vaccinatie te krijgen zijn we te oud!!!
   Ik heb Astraceneca geweigerd uit angst maar kom toch niet in aanmerking voor een ander vaccin.

   Mary56 says:

   Heeft u uiteindelijk toch AstraZenica genomen?

  Magaly says:

  Er bestaat een petitie voor Moderna of Pfeizer als je vindt dat je recht heb op een ander vaccin.
  rechtoppfizermoderna.petities.nl

  Mary56 says:

  Waarom is het zo vreemd, dat een huisarts zoveel AstraZenica spuiten moet weggooien in Zwolle?
  Waarom komen de mensen niet opdagen?
  Waarom krijgt de 60-65 groep het AstraZenica vaccin opgedrongen?
  Waarom wordt bij de 60-65 groep geen rekening gehouden met de griepprik en medisch risico?
  Meer dan een miljoen zestigminners met astma, diabetes of bijvoorbeeld hartziekten konden al opgelucht adem halen. Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) kondigde aan dat zij toch voorrang krijgen bij het vaccineren. Ze zijn niet tegelijkertijd met, maar vóór de gezonde vijftigers aan de beurt. Zij krijgen het vaccin van Pfizer/BioNTech of Moderna. Vanaf begin mei worden zij via hun huisarts uitgenodigd voor een coronavaccinatie. Om tempo te maken wordt de prik echter niet door de huisarts gezet, zoals het plan was, maar door de GGD’s, die hun prikcapaciteit flink aan het opschalen zijn.
  Vanaf de eerste week van mei worden mensen met een medisch risico, de zogenaamde griepprik-groep onder de 60 jaar, door de huisarts uitgenodigd voor een coronavaccinatie. Met deze uitnodiging kunnen zij een vaccinatieafspraak maken bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst . Mensen uit deze groep worden gevaccineerd met het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Het gaat om ongeveer 1 miljoen mensen.
  Ook mensen in de groep 60-64 krijgen de griepprik.
  Ook de 60-64 groep heeft onderliggende problemen / aandoeningen.
  Diabetes 2, Hoge Bloeddruk, Overgewicht, Artose, WPW Syndroom Hart.

  Valt deze groep tussen wal en schip.

  Hoe kunnen de mensen nog begrijpen, dat bv iemand van 20 jaar met een onderliggend probleem, die niet erg ziek wordt en niet snel in het ziekenhuis komt eerder gevaccineerd wordt en met Pfizer voorgaan op de groep
  60-64 die exact dezelfde problemen hebben, kwetsbaarder zijn, sneller in het ziekenhuis komen met Corona en sneller op de IC, dat deze groep niet gehoord wordt.

  Waarom wordt onze leeftijdsgroep, dan niet doorgestuurd naar de GGD

  Tenminste voor de huisarts die woensdagavond bij het praatprogramma Beau was zou dit niet uit te leggen zijn aan de mensen 60-64 die AstraZenica weigeren en wel Pfizer zouden willen.

  Dit is echt niet uit te leggen.

  Maar Minister de Jonge moet zijn AtraZenica kwijt. Nou niet bij mij.
  Dit gegeven is ook niet te onderbouwen.

  De 60-65 de kwetsbare groep is de enige groep, die wordt afgescheept met het AstraZenica vaccin.
  Dit zijn ook mensen, die de griepprik krijgen met onderliggend medisch risico, maar bij Minister de Jonge telt schijnbaar alleen maar alles onder de 60- mee.
  Ook deze mensen hebben recht op het Pfizer vaccin, omdat ze dit vertrouwen, Pfizer de hoogste bescherming bied aan de ouderen en zeker die met medisch risico en ze zijn nog sneller gevaccineerd. Na 6 wk de tweede prik.

  Helaas moet Minister de Jonge zijn AstraZenica kwijt.

  VEILIGHEID VOOR ALLES MINISTER DE JONGE.
  Gegarandeerd, dat de mensen dan ook komen opdagen.

  Mary56 says:

  Ik heb een mail gestuurd aan minister de Jonge.
  Beste Minister de Jonge

  De feestvierende jongeren krijgen straks een efficiënter vaccin, dan de kwetsbare 60 plussers, die AstraZenica krijgen.
  Hoe kunt u dit nog verklaren.

  U die altijd de mond vol heeft om het eerst onze kwetsbaren te beschermen.
  En vervolgens is dit de groep die u afscheept met het goedkoopste en het minst beschermende vaccin AstraZenica. Gewoon omdat het op de plank blijft liggen en goedkoop is.
  Gewoon omdat we dan in ieder geval beschermd zijn.
  Het gaat niet alleen maar om beschermd te zijn. Het gaat om het hele plaatje.
  U heeft niet alleen mensen uit achterstandswijken voor u, maar ook zoals de internist bij Nieuwsuur zij de “high classes.”
  Hij moet zich absoluut schamen om zulke dingen te zeggen.
  Trouwens chapeau voor Jaap van Delden, die een keer voor de waarheid uitkomt. Krijgt die arme man ze ook nog op zijn donder.
  Tja. De waarheid. Het is iets in een democratie’s land.

  Ik ben bereid om het Pfizer of Moderna vaccin zelf te betalen want :
  1) heb vertrouwen in pfizer/moderna
  2) hogere bescherming. Zeker voor ouderen 95 %
  3) na 6 wk beschermd. Sneller dan met AstraZenica 12 wk
  4) Pfizer kan makkelijk een boost bijmaken voor de mutaties. AstraZenica bijna niet.

  Ik wil niet alleen maar beschermd zijn. Het gaat mij om het hele plaatje.

  Minister de Jonge blijft niet zo halsstarrig en geeft aub de mensen het vertrouwen terug.
  Ze zouden u heel dankbaar zijn.

  Gegarandeerd dat u met Pfizer veel meer opkomst krijgt. maar u houdt zo starrig vast aan dat AstraZenica, dat u zichzelf ongelooflijk maakt tegenover de ouderen.

  Zeg maar wat we zelf moeten betalen voor het Pfizer Vaccin.
  We hebben het met liefde ervoor over.

  Hoor het graag van u

  Mvg.

  Mary56 says:

  Beste lotgenoten

  Weet iemand of je het Pfizer Vaccin op recept van de huisarts of GGD ergens kan kopen om het daarna door de huisarts of GGD te laten vaccineren.
  Hoor het graag als iemand hier informatie over heeft.

   Joseph001 says:

   Dat is het niet ( helaas ! ) …maar mij is het bekend dat in Servië iedereen die langs komt absoluut ( geen grap ! ) kiezen kan waarmee vaccineert zal zijn ..
   Kort geleden toevallig had gelezen over een journalist vanuit Duitsland die daar was en was ook op eigen keuze gevaccineerd ..
   Daar ook kennen ze alle types en soorten ( en nog paar meer dan dat ons nu hier bekend is ) van die vaccin …etc.

   Joseph001 says:

   .. Even Ter INFO ! …. Is het nu ineens Servië beter dan ons ?? nrc.nl/nieuws/2021/04/16/servie-deelt-kwistig-vaccins-uit-serviers-zelf-zijn-niet-happig-a4040127
   En als maar wel zo is, ieder zich vraag dan waarom is het zo ?

  Mary56 says:

  De 60-64 groep is nu aan de beurt met AstraZenica.

  Mensen die dit jaar zestig worden – geboren in 1961 – krijgen na donderdag een uitnodiging om een coronaprik te komen halen. Vanaf dinsdag kunnen zo’n 250.000 mensen online al een afspraak tot vaccinatie inplannen via coronavaccinatie-afspraak.nl. Zij krijgen hun prik op een van de ruim 100 GGD-vaccinatielocaties en ontvangen daar het vaccin van BioNTech/Pfizer. Het gaat om bijna 250.000 mensen.

  Deze mensen zijn 60 of worden 60.
  Waarom krijgen zij wel Pfizer.
  Vallen zij plots niet in de 60-64 groep.

   Mary56 says:

   Weet iemand van jullie misschien of ik Pfizer ergens kan kopen en laten vaccineren.

   Ik hoor het graag.

  Mary56 says:

  Beste Lotgenoten

  Minister de Jonge geeft de 60-64 groep het recht op die vreselijke bijwerking van AstraZenica. Al is ze klein.
  En ontneent ze het recht op een hogere 95 % en snellere bescherming. 6 wk.

   land van idioten en dwazen says:

   ook 65 jarigen krijgen 2e keus vaccin.

  Mary56 says:

  Woensdag 28 April 2012
  NOS TELEKST Bladzijde 108
  Bijwerkingscentrum Lareb
  Er zijn de laatste 2 wk. nog 4 meldingen van trombose bij het AstraZenica vaccin bijgekomen. Zover nu bekend zijn het er 12 nu. De meldingen komen van vrouwen tussen de 23 en 65 jaar.

  Trudy 04 says:

  Het is gewoon apart. Persoonlijk heb ik de ggd ned gebeld en daar vragen over gesteld. Die vertelde mij.. huisarts kan verwijzing geven ggd . Dan wordt je gevaccineerd met pfizer.. maar helaas. Mijn huisarts zegt nee. Doe ik niet.
  Ik heb m.s en astma en ik ben 63. Ik zit al weken de ggd site in de gaten te houden en die springt ineens van 1957 naar 1961.. nou lekker dan

  Badeendje says:

  Wie heb ik eigenlijk nog niet aangeschreven , meerdere politieke partijen , GGD ,RIVM , een aangetekende brief naar minister de Jonge en niemand geeft een antwoord. Waar anderen massaal samenkomen in parken of met 100 personen feest vieren waarvan er 2 worden beboet worden wij als AstraZeneca weigeraars veroordeeld en gestraft. Al ruim een jaar volg ik streng de coronaregels op. Alle parkzitters / feestvierders en iedereen die zich niet aan de regels houd krijgt straks keurig een oproep voor vaccinatie. Volgens mij moet er iets anders gedaan worden dan hier ons ongenoegen uiten want we kunnen nog veel meer reacties plaatsen maar wat word er mee gedaan? Wie geeft er om ons wij zijn toch maar AstraZeneca weigeraars! Heb ook al contact gehad met de nationale ombudsman KANSLOOS. Als er iemand is met een goed idee waar we allemaal iets mee kunnen doen dan lees ik het graag. We zijn met zovelen. Hoe zouden we samen een vuist kunnen maken?

   Mary56 says:

   Bij mij hetzelfde.

   Wat gebeurt eigenlijk met die petitie?

  Badeendje says:

  Heb net een mail gestuurd naar de oudere partij 50+ met een “noodkreet” om hulp.
  Laat jullie weten wat het antwoord is (als er een antwoord komt tenminste).

   Mary56 says:

   Ik heb naar 50 plus gestuurd, Wilders. De Jonge, Tamara van Ark, Lilianne Ploumen en VWS, RIVM, Gezondheidsraad.

   Nog niets terug ontvangen. Alleen van het ministerie van VWS. maar die sturen je gewoon stukken terug van de website van de Corona strategie of van de Vaccinatie website wat we allemaal kunnen lezen.

   Volhouden en wachten.

  KvdBerge says:

  Oproep gekregen voor 8 mei 2021 Astra Azeneca. Ik weiger … ik ga voor Pfizer. Verder neem ik alle coronamaatregelen in acht en heb ik weinig contact met mensen. Hoe groot het risico is om besmet te raken met corona ligt voor een groot deel bij onszelf. Daar hebben wij zelf een beetje controle over. Zelf hebben wij geen controle over de eventuele bijwerkingen van Astra Azeneca en hoe het vaccin zich zal gaan gedragen in ons lichaam. Ik denk dat de kans op besmetting kleiner zal worden ook voor de mensen die het vaccin niet hebben gekregen. Ik ga wel voor het vaccin Pfizer maar als ik die niet mag of kan krijgen dan niet. Mijn mening …. over het al dan niet vaccineren.

   Mary56 says:

   Exact.
   Bij mij hetzelfde.
   Gewoon opletten en aan de regels houden..
   Het kan even duren. maar gewoon afwachten.

  Henkis65 says:

  De overheid roept 65-plussers op om zich alsnog te laten vaccineren. Ik wil graag maar beslist geen astrazeneca. Ik ben van 15 januari 65 jaar en dus al 4 maanden 65+. Omdat de grens wordt gesteld op 1955-1956 ben ik 2 weken te laat geboren voor Pfizer. Ik heb de afsprakenlijn gebeld en de vriendelijke medewerker heeft gewoon een afspraak voor mij ingepland. Vandaag is deze weer gecancelled door een callcenter-miep met totaal gebrek aan empathie. Liever corona krijgen en op de ic belanden dan dat omstreden middel te krijgen dat opgemaakt moet worden via die sukkeltjes van 60+. Ik ga me na 13 maanden ook niet meer aan alle regeltjes houden meneer de Jonge.

   Mary56 says:

   Bij mij is net hetzelfde gebeurt.
   Vrijdag ingeschreven voor 2 afspraken voor de 2 prikken bij de GGD. En zaterdag telefonisch afgebeld. Ik had alles verteld aan de medewerkster van de afsprakenlijn. We hebben het nog over AstraZenica gehad en de huisarts. Ik heb niets verzwegen. Dan moeten ze de mensen beter opleiden. Zij komen telkens dat het jaartal 1956 bij de huisarts moet gaan en AstraZenica moet krijgen. En in alle stukken hebben se het alleen over de 60-64 groep. In de tekst over de zgn veegactie stond vanaf 65 jaar.
   Gewoon wachten en in de tussentijd opletten en aan de regels houden.

  Mary56 says:

  Onderwerp: AstraZenica en Janssen vaccin

  Hebben jullie al eens aandacht besteed, waarom Denemarken het AstraZenica en het Janssen vaccin niet gebruikt.

  Denemarken schrapt Janssen en AstraZenica uit vaccinatie programma.

  Dat meldt de Deense Gezondheidsautoriteit.
  De voordelen met het vaccineren met het Janssen en AstraZenica vaccin zouden daardoor niet opwegen tegen de mogelijke nadelen van bijwerkingen.
  Het besluit is onder meer genomen op basis van geanalyseerde coronagegevens uit de Verenigde Staten, stelt
  NOS-correspondent Dirk Evers.

  Wat zegt hier het EMA weer :

  Volgens het Ema is het aannemelijk dat dit een zeer zeldzame bijwerking is van het vaccin, maar wegen de voordelen van het gebruik op tegen de nadelen. De bijwerking dus.

  Wie is hier nu beter bezig.
  Een land, dat het de mensen niet wenst aan te doen of een land, dat de gok maar neemt.

   Inty says:

   Denemarken is in mijn ogen goed bezig!
   De regering wil daar niemand van de bevolking blootstellen aan de risico s.
   Het blijft in dit land onbegrijpelijk dat je aan een klein deel van je bevolking (60 -64) vraagt of zij dan het risico op een herseninfarct willen lopen, terwijl dit van de rest van de bevolking niet wordt gevraagd.

  Mary56 says:

  Onderwerp: Vaccinatie
  Beste

  Nu er zoveel mensen tussen de 40 en 60 op het Ziekenhuis en IC belanden zou ik zeggen geef deze leeftijdscategorie zo snel mogelijk het AstraZenica vaccin.
  Net als de 60-64 groep.
  Want hoe was het ook al weer volgens de EMA en de Gezondheidsraad :

  De voordelen van het gebruik van AstraZenica wegen op tegen de nadelen. De bijwerking dus.

  Ze zijn dan in ieder geval beschermd tegen opname.

  En Minister de Jonge volgt deze adviezen altijd op.
  Kijk maar naar de 60-64 groep.

   Inty says:

   Je hebt helemaal gelijk Mary56!

  Verontrust17 says:

  De NOS meldt vandaag dat volgens een peiling minder dan de helft van de Nederlanders bereid is zich met AstraZeneca te laten vaccineren. Dit kan leiden tot een nog grotere bezorgdheid en onrust onder de groep 60- tot 64 jarigen die het AstraZeneca vaccin opgedrongen krijgen.

   Mary56 says:

   Vanmiddag was op de radio, dat het Pfizer Vaccin ook een maand in de ijskast bewaard kan worden.
   Door dit gegeven overwegen ze nu om de huisarts ook het Pfizer Vaccin te laten
   vaccineren.

  land van idioten en dwazen says:

  De Gezondheidsraad adviseert en wijzigt haar argumenten onder de meest absurde voorwendsels, eerst Pfizer van 60-65 jaar, daarna alleen Astra-Zenica het 2e keus vaccin voor 60-64 jaar, maar ben je geboren in 1956 en je bent inmiddels 65 jaar heb je A-S maar te accepteren.
  Hoog risico (kanker copd) patient speelt geen enkele rol, het lot van uw gezondheid ligt in handen van een geschiedenisleraar die Minister is, en zonder enige medische kennis zich laat adviseren door een Gezondheidsraad die telkens afwijkt van haar eerdere adviezen.
  Sterker nog, in mijn bekende en vriendenkring zijn er mensen 55- 58 jaar die na een telefoontje met de GGD zijn gevaccineerd met Pfizer zonder uitnodiging te hebben gekregen en zonder ook maar enig medisch probleem. Terwijl ik 65 jarige met bovenliggend medisch probleem genoegen zou moeten nemen met een 2e keus Astra-Zenica waarvan ik evt. bijwerkingen er niet meer bij kan hebben.
  Een geschiedenisleraar ( toevallig minister) zal ik NOOIT laten bepalen wat in mijn lijf word gespoten, als mijn gevoel zegt NIET DOEN.

   Mary56 says:

   Heel goed omschreven. Chapeau

  Verontrust17 says:

  Bericht op Twitter van Hugo de Jonge
  ———————————————————————-
  Hugo de Jonge
  @hugodejonge
  17h
  Gelukkig leiden keuzes rondom AstraZeneca niet tot vertraging, integendeel. Er is daardoor meer AstraZeneca voor 60-64-jarigen. En alle 60-minners die op Astra rekenden zijn door extra leveringen Pfizer en kortere interval tussen 1e en 2e prik sneller gevaccineerd.

   Mary56 says:

   Heeft u nog iets terug getwitterd

  Ansroos says:

  Ik werd vandaag gebeld door huisarts en moest vandaag beslissen of ik de AstraZeneca vaccinatie wilde hebben.
  Aangezien ik een schildklier auto immuun ziekte heb, al 30 jaar, en het feit dat in de officiële bijsluiter van dit vaccin staat dat ze nog niet veel weten over de werking van 55 jarigen en ouder, heb ik geweigerd en gevraagd of ik, omdat ik m.i. terecht angst heb voor evt ernstige bijwerkingen, pfizer kan krijgen. Mijn huisarts vertelde dat ik blij mocht zijn dat ik dit vaccin aangeboden kreeg en dat ik bij weigering misschien september kans maak op een nieuw aanbod, onder aan de lijst sta, na alle 17 en 18 jarigen en dan misschien weer dit vaccin aangeboden krijg.
  In wat voor maatschappij leef ik?
  Dictatuur, maatschappij waarin alleen naar geld gekeken wordt.?
  Een vd restklachten van coronapatienten is een schildklierontsteking, en soms daarna te traag werkende schildklier. Hier heb ik verdorie al 30 jaar last van. Toch niet gek dat ik bang ben om me te laten vaccineren met AstraZeneca?!!!! Waarom kunnen vriendinnen van 3 maanden jonger niet dit vaccin krijgen en ik, die in juli 61 word, word ertoe gedwongen wil ik beschermd worden tegen corona. Kan iemand Hugo de Jonge e.a niet wakker schudden. ?
  Vrije rechtstaat?

   Mary56 says:

   Wisten we maar hoe we die halsstarrige Jonge zouden kunnen wakker schudden.
   Dan durft hij ook nog te schrijven, dat er nog extra AstraZenica voor 60-64 aankomt.
   Schandelijk.
   Als je zegt geef het aan die 40-60 die nu op het ziekenhuis belanden, dan is het ja nee.
   Hoe zeiden ze dat alweer bij de 60 – 64 groep over Astra. Het leverde meer voordeel op. Dan de kwaal. De bijwerking.
   Dat geldt dan toch ook voor. 40-60.
   Het vaccin met zijn bijwerking kent geen grens. De bijwerking is voorgekomen bij een leeftijd van tussen de 18-79.
   Hij heeft de mond vol samen met Rutte over de oudere kwetsbare. Ja, ja. En daarom krijgen we het goedkoopste en minst beschermend vaccin. 60 %. Schandalig.

  Nieuwe doelgroep voor astra zeneca says:

  Benieuwd wat de Jonge doet met het nieuws dat Duitsland AstraZeneca vrijgeeft voor alle leeftijden en dat in Belgie vanaf 41 jaar. Denk dat Nederland wacht tot de politiek aan de beurt is voor vaccinatie. Als je kijkt naar de 2e kamer leeftijden valt het wel op dat alle politici van coalitiepartijen vrijwel allemaal in de leeftijdscategorieen zitten waarbij ze Phizer krijgen en geen Astrazeneca en dat de oppositie geboycot wordt door het cordon sanitair goeddeels zit in de AS doelgroep. Lijkt wel een staaltje eigenbelang

  0

   Mary56 says:

   Duitse RIVM adviseert Janssenvaccin alleen nog voor 60-plussers’ – https://nos.nl/l/2379677#UPDATE-container-52941951

  Joseph001 says:

  Ik ben 61 vandaag oproep voor vaccineren met AstraZeneca heb gekregen, meteen heb ik contact met centrale afspraken bureau opgenomen en
  die heb ik gecanceld !
  Ik ben hartpatiënt en door trombose ben ik dat geworden ( ! ) dus AstraZeneca vertrouw ik helemaal niet en bla-bla praatjes dat die toch veilig is
  omdat die type vaccin dus trombose veroorzaakt ..
  Hele periode vanaf of sinds die zogenaamde Corona begonnen is, ik had ondanks vele gebeurtenissen helemaal geen klachten ziek was ik niet en
  problemen ( i.v.m. Corona ! ) helemaal had ik niet dus ik kan niet toestaan helemaal en absoluut niemand dat me met iets wat ik NIET wil vaccineert..
  Tegen vaccineren ben ik niet en mij hele leven ben ik gevaccineerd tegen alles en nog wat, nooit moeite had ik mee maar deze keer wil ik niet geprikt met betreffende vaccin worden, als ik dus niet kiezen wat ik zelf wil wacht ik bovengenoemde eind-vaccinatieproces en misschien alsnog krijg ik wat toch veiliger voor mij als hartpatiënt is ..
  Mijn mening is het wel dat iedereen die netjes hele leven volgens regels belastingen en medisch verzekering betaalt op gezondheid recht heeft,
  en geen op een dwang van overheid behandeling …etc.

  Joseph001 says:

  Vraag ik me toch af wat is er met kabinet een hun beslissing ineens gebeurt, en het gaat om juist vaccin AstraZeneca??
  *kabinet-Citaat !*
  ”Patiënten zouden na het toedienen van het vaccin last hebben gekregen van bloedproppen. Een klein aantal mensen overleed zelfs aan die complicaties. In navolging van Duitsland besloot Nederland de vaccinatie op 14 maart voor het eerst stil te leggen, toen nog voor iedereen die ermee gevaccineerd zou worden. Na vijf dagen achtte het kabinet het middel veilig genoeg om de vaccinatie te hervatten. Daar komt het kabinet nu (met uitzondering van iedereen die voor 1961 is geboren) op terug.”
  Waarom ineens zoveel druk op eigen volk ? en waarom pogingen om tot betreffende AstraZeneca te verplichten, tegenovergestelde als je dat weigert
  dan minderen ze jou in rechten om evenementen en voor eigen belang instanties te te bezoeken of binnen te gaan …
  Waarom is het volgens Hugo RIVM en Overheid AstraZeneca dus ineens nu veilig ??

  Mary56 says:

  Ik heb alle tv stations aangeschreven en heel veel kranten zoals de telegraaf, het AD, de NOS enz om te vragen om hier aandacht aan te besteden.

  Afwachten maar.

   Carolien65 says:

   Inmiddels heb ik ook de nodige instanties aangeschreven, echter zonder resultaat. Of geen antwoord terug, of een geautomatiseerd mailtje, of ze verschuilen zich achter het RIVM. Om radeloos van te worden

  Mary56 says:

  Dit is de tekst.

  Onderwerp: AstraZenica
  Geachte heer, mevrouw

  Betreft vaccinatie : AstraZenica

  Wij vragen een moment van uw aandacht en tijd.

  We vinden het jammer, dat er zo weinig aandacht wordt besteed voor de 60- 64 groep die het AstraZenica wordt opgedrongen.

  Mijn vraag is het bij jullie mogelijk hier aandacht aan te besteden.

  Via MaX is er ondertussen een petitie gestart door nu ondertussen bijna 6000 mensen, die niet Antivaxx zijn, absoluut niet, maar wel Anti-AstraZenica.

  Een hele groep Nederlanders wordt gediscrimineerd op basis van leeftijd. Het enige dat zij “fout” gedaan hebben is geboren worden in 1956, 1957, 1958, 1959 of 1960. Volstrekte willekeur!

  Dit is het advies van Gezondheidsraad voor Pfizer.
  Om nog even door te lezen. Toen Pfizer goedgekeurd werd voor de Nederlandse markt werd geadviseerd om juist dit vaccin te gebruiken bij de (kwetsbare) groep ouderen van 60 jaar en ouder vanwege de zeer goede werking voor deze leeftijdsgroep.

  Waarom besteden jullie niet meer aandacht aan de groep 60-64 die het AstraZenica krijgen opgedrongen. Hebben jullie bij MaX al eens bij de petitie gekeken. Het zijn al bijna 6000 reacties. Iedereen jong of oud heeft recht op een goed beschermend vaccin, maar het is toch van de gekke als de feestvierende jongeren straks een hogere bescherming krijgen 95 % ten opzichte van de 60 plussers 60 %
  Minister de Jonge zegt ook altijd, gewoon doorprikken, je komt in ieder geval niet meer op het ziekenhuis met AstraZenica, maar de rest verteld hij niet.
  Pfizer geeft 95 % bescherming.
  AstraZenica 60% bescherming
  Bij Pfizer na 6 wk volledig gevaccineerd.
  Bij AstraZenica na 12 wk. inderdaad na 3 mnd pas volledig gevaccineerd.
  Pfizer is klaar voor verwerking mochten er mutaties komen.
  AstraZenica is dit niet mogelijk.
  Dus wat wij bedoelen, dat het ons om het hele plaatje gaat.
  Lijkt me ook logischer bij 60 plussers.
  Ik ken iemand van 65 met kanker en copd en die zou AstraZenica moeten nemen. Nee. Deze mensen behoren toch de hoogste bescherming te krijgen. Zo zou minister de Jonge ook moeten denken. Mijn huisarts doet dit in ieder geval wel.

  Iedereen heeft recht op een goed beschermend vaccin.
  Minister de Jonge ontneemt ons het recht op een goed hoog beschermend vaccin zoals Pfizer en gunt de feestvierende jongeren een vaccin met een goede hoge bescherming.

  Nu worden de 60 minners, die normaal voor de griepprik worden opgeroepen met medisch risico opgeroepen door de huisarts voor vaccinering bij de GGD met Pfizer.
  En wij. De 60 plussers. Wij worden toch ook opgeroepen voor de griepprik en hebben ook vaak medisch risico. Daar hoor je niemand over.

  Het wordt de 60-minners ook niet opgedrongen.

  Het vaccin met zijn bijwerking kent geen grens.
  Stop met de 60 plussers dit op te dringen.

  Meer dan 40 % wil niet het AstraZenica. Ook de 60-64 groep grotendeels niet. Er zitten veel mensen met medisch risico bij zoals copd, longaandoeningen. trombose, hart-en herseninfact, kanker enz. En dan ga je juist deze groep het slechtst beschermend vaccin geven 60% inplaats het hoog beschermend vaccin 95 % Dit slaat toch alles en is niet te bevatten.

  Volgens minister de Jonge zijn het mensen uit achterstandswijken, die AstraZenica niet laten vaccineren. Internist Peeters bij Nieuwsuur bevestigde dit. Volgens hem kwam het bij de “upper” of ” high” classes niet voor dat ze AstraZenica weigerden. Nu minister de Jonge en internist Peeters, de mensen uit de achterstandswijken begrijpen het misschien inderdaad niet helemaal, maar zijn ook niet allemaal achterlijk, maar de “upper” classes zoals u dit zegt, gewoon beschamend dat u zo iets zegt, de “upper classes” zijn Wat intelligenter en denken beter en verder na. Heeft u daar al eens aangedacht. Zij denken verder dan alleen niet meer opgenomen te worden door corona met het vaccineren van AstraZenica.

  Ook zij hebben recht op een hoog beschermend vaccin zoals Pfizer 95%. AstraZenica 60%

  Pfizer na 6 wk volledig gevaccineerd. AstraZenica 12 wk

  Pfizer is altijd de bedoeling geweest voor de ouderen en het best werkend.

  Pfizer is klaar voor bewerking voor eventuele mutaties.

  Bij AstraZenica is dit niet mogelijk.

  Minister de Jonge ontneemt ons dit recht. De mond vol hebben over kwetsbare ouderen. Het blijkt hoe serieus hij dit neemt.

  Hij ontneemt de 60-64 groep gewoon niet de hoge bescherming en gunt de feestvierende jongeren de hoge bescherming. Uiteraard verdiende ook zij een goed vaccin, maar het is toch niet te bevatten als je de 60-64 met veel medisch risico het minst mogelijk vaccin geeft met de minste bescherming.

  En gaan de mensen het dus niet nemen minister de Jonge.

  Ik hoop, dat de mogelijkheid bestaat, dat jullie hier een keer aandacht aan zouden besteden.

  De nu bijna 6000 mensen zouden jullie heel dankbaar zijn.

  Een ziekenhuis zoals Kuipers en Gommers kunnen pressie gebruiken. Wij kunnen alleen maar proberen en vragen of tv of bladen / publicaties hier aandacht aan willen besteden, willen we gehoord worden.

  Alvast dank in naam van nu bijna 6000 antiAstraZenica’s in de groep 60-64 jaar van de petitie van MAX.

  Veiligheid voor alles zegt minister de Jonge. maar wij vinden ook

  DE JUISTE PRIK IN DE JUISTE ARM

  Met vriendelijke groet.

   Groep 60 - 64 says:

   Perfect, in Trouw is al aandacht besteed aan onze groep en ook in het NRC heeft al iets gestaan.

   Joseph001 says:

   100 keer …… Dank je wel Mary voor deze petitie !

  Verbaast says:

  Op 5 mei vieren we de dag van de Vrijheid een groot goed!
  We leven in een democratie en ben verbaast en teleurgesteld dat er geen keuze vrijheid is voor een bepaalde samengestelde leeftijdsgroep zodat deze wordt buitengesloten voor andere vaccins. Eenduidig is het ook niet op de Nederlandse Antillen wordt deze bepalende leeftijdsgroep met deze stelling niet gehandhaafd.

   Mary56 says:

   rechtoppfizermoderna.petities.nl/

  Verontrust17 says:

  In de uitzending van Beau van 6 mei jl. was Patricia Bruijning een van de gasten. Zij is kinderarts-epidemioloog bij het UMC Utrecht.
  Er werd haar gevraagd welk vaccin zij zou nemen als zij keuzevrijheid had. Haar antwoord was Pfizer en niet AstraZeneca. Zij was alleen bereid zich met AstraZeneca te laten vaccineren als zij een paar maanden moest wachten voor vaccinatie met Pfizer.
  Deze uitspraak van notabene een epidemioloog is een klap in het gezicht van de groep 60- tot 64-jarigen.

  Groep 60 - 64 says:

  Ik zou als blij zijn als ze ons enig perspectief bieden door bijvoorbeeld aan te geven dat wij AstraZeneca-weigeraars alsnog in juli gevaccineerd worden met Phizer of Moderna. Nu zitten we op het strafbankje en niemand weet hoe lang.

   Anitas says:

   Ik heb borstkanker gehad in 2016. Minder weerstand en veel lichamelijke klachten. Ben geboren in 1959.
   Nu heb ik de oproep gekregen als zijnde geen risico groep en krijg Astra Zeneca!!

   ASTRA ZENECA is maar voor 60 % beschermend maar ik moet van de overheid dit vaccin nemen, het vaccin met het hoge trombose risico ( met verminderde witte bloedlichaampjes) 40 op de 100 mensen hebben grote kans om toch corona te krijgen !!!! dus ik loop risico !! Trombose risico, of dat ik toch nog Corona krijg .

   Pfizer heeft 95 % bescherming en daar horen we geen “enge” dingen over.

   Ik wil heel graag meewerken aan het algemeen belang om de bevolking te helpen beschermen en ook mezelf dus ik wil heel graag een vaccinatie maar geen ASTRA ZENECA, alleen PFIZER of anders Moderna. Het verhaal dat het risico maar 1 op de 100.000 duizend mensen is om trombose te krijgen en dat in je in acht uur vliegen een veel hoger risico loopt om trombose te krijgen mag dan waar zijn , maar als ik ga vliegen is dat een bewuste keuze van mijzelf om dat risico te willen nemen . Het prikken met ASTRA ZENECA word mij door de overheid opgelegd en betekend dat ik er niet zelf voor kies. Heb hier ook een heel slecht gevoel bij.

   Dat de mensen onder de zestig graag met dit spul geënt willen worden is ook hun vrije keuze maar ook hier bepaald de overheid : Ze krijgen ASTRA ZENECA niet !!! Ik voel me een proefkonijn en omdat ik kennelijk( met mijn 61 jaar en eveneens in een risico groep val ) niets meer waard ben voor de maatschappij mag ik al die onnodige risico’s dus wel lopen.
   Cijfers uit Engeland laten zien dat de trombose ook plaatst vind boven de 60 het is daar zelfs geconstateerd tot en met 79 jaar.

   Verder krijg ik jaarlijks de griepprik , dusdanige lichamelijk klachten waardoor ik denk ik nog meer risico loop . Krijg de griepprik ook niet voor niks.
   Ik heb te kampen met veel ichamelijke klachten door hormoonbehandeling.

   Al met al ben ik bang ( zeer bang) en hang ik teveel aan het leven om er mee te spelen .
   Als ik ASTRA weiger , sta ik teboek als vaccin weigeraar en dat ben ik niet ! ik wil graag geënt worden !!! maar wel met iets waar ik wel vertrouwen in heb. Liever nog vandaag dan morgen.
   Ik ben bereid te wachten maar zelfs dan is het maar de vraag of ik nog een kans krijg om geënt te worden en of ik dan wel Pfizer of Moderna krijg.

   Ik wil dat ik serieus genomen word.
   Ik heb de petitie getekend en als ik al die gelijk luidende verhalen hoor waarom bereiken we dan niets??

   Huisarts zegt niets te kunnen betekenen, want op het moment dat zij mij aanmeld bij de GGD en het geboortejaar is 1959 wordt ik uit het systeem gegooid. Er is keuze tussen Astrazeneca of weigeren en hopen dat je achteraan in de rij later een ander vaccin krijgt aangeboden.
   Triest bedoening.

  Mary56 says:

  De EU stopt volgende maand met AstraZenica.
  Er komt 70 Miljoen Pfizer aan voor dit en volgend jaar.

   Mary56 says:

   Nu het Janssen vaccin nog weg.

   Joseph001 says:

   Ja klopt net op nieuws was dat ….

   En de bedoeling is het dus dat die vaccin type naar Europa komt maar vraag is het waar naar toe ?
   Tenslotte voorraad van Pfizer die NL wel heeft niemand weet wat is het echt er mee, en weinig horen we over, waarschijnlijk die is ook voor kopstukken van tevoren al bestemd ..

  Groep 60 - 64 says:

  Jammer dat ze niet 2 maanden eerder zijn gestopt. Hadden wij nu misschien geen probleem gehad.

  Mary56 says:

  Kunnen we geen pamfletten maken met weg Astra en Janssen en WELKOM PFIZER

   Mary56 says:

   Dat mag waarschijnlijk ook niet zomaar.

  Carolien65 says:

  Lees zojuist in het AD
  Hogere kans op bijwerkingen AstraZeneca: zorginstelling plant uit voorzorg vrije dagen in
  Vanwege de hogere kans op bijwerkingen met het AstraZeneca-vaccin, houdt de Gelderse zorginstelling Driestroom er in de roosters rekening mee als medewerkers geprikt worden. Waar te veel ziekmeldingen dreigen, worden vrije dagen ingepland. Ook andere zorginstellingen treffen maatregelen. 

  Nederland, doe net als Denenmarken en STOP met AstraZeneca

  Joseph001 says:

  Hoop ik alleen maar nog dat wij allemaal niet voor niets petitie ondertekend hadden ..
  Omdat ze kunnen makkelijk met ons nu manipuleren doordat AstraZeneca-troep andere naam zal zo te zien zal krijgen …

  pettal says:

  Ik krijg al 25 jaar de griepprik omdat ik in de long risico groep val . Bronchitis /benauwdheid en heb begrepen dat je dan een oproep krijgt voor het vaccin Pfizer.
  Nu heb ik de oproep gekregen als zijnde geen risico groep en krijg Astra Zeneca!!

  ASTRA ZENECA is maar voor 60 % beschermend maar ik moet van de overheid dit vaccin nemen, het vaccin met het hoge trombose risico ( met verminderde witte bloedlichaampjes) 40 op de 100 mensen hebben grote kans om toch corona te krijgen !!!! dus ik loop dubbel risico !! Trombose risico, of dat ik toch nog Corona krijg .

  Pfizer heeft 95 % bescherming en daar horen we geen “enge” dingen over.

  Ik wil heel graag meewerken aan het algemeen belang om de bevolking te helpen beschermen en ook mezelf dus ik wil heel graag een vaccinatie maar geen ASTRA ZENECA, alleen PFIZER . Het verhaal dat het risico maar 1 op de 100.000 duizend mensen is om trombose te krijgen en dat in je in acht uur vliegen een veel hoger risico loopt om trombose te krijgen mag dan waar zijn , maar als ik ga vliegen is dat een bewuste keuze van mijzelf om dat risico te willen nemen . Het prikken met ASTRA ZENECA word mij door de overheid opgelegd en betekend dat ik er niet zelf voor kies.

  Dat de mensen onder de zestig graag met dit spul geënt willen worden is ook hun vrije keuze maar ook hier bepaald de overheid : Ze krijgen ASTRA ZENECA niet !!! Ik voel me een proefkonijn en omdat ik kennelijk( met mijn 62 jaar en eveneens in een risico groep val ) niets meer waard ben voor de maatschappij mag ik al die onnodige risico’s dus wel lopen.
  Cijfers uit Engeland laten zien dat de trombose ook plaatst vind boven de 60 het is daar zelfs geconstateerd tot en met 79 jaar.

  Verder heb ik los van de longen en het daardoor jaarlijks krijgen van de griepprik , dusdanige lichamelijk klachten waardoor ik denk nog meer risico loop .
  Ik heb te kampen met Obesitas (20 kilo te zwaar ) ik ben migraine patiënt( en slik maxalt tabletten ) , ben bekend met hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol en krijg daar medicatie voor. , ik gebruik tevens plas medicatie , ik gebruik een beta blokker eveneens vanwege de migraine)

  Mijn ouders waren beide trombose patiënten , slikte bloedverdunners . Mijn Vader had een hart problemen en is aan zijn hart geopereerd .
  Ik ben zelf voor onderzoek gekatheteriseerd ( hart) dat mislukte omdat mijn lichaam ( mijn aderen) de katheter niet toeliet. In pols ,zowel als in de lies. Het lukte niet om !!.
  Ik heb de ene ontsteking na de ander in mijn lijf. Slijmbeurs ontsteking rechterarm ( 1 jaar last van gehad ) nu slijmbeurs aan de linker schouder ( al 5 maanden ) Ik slik tramadol voor de pijn.
  Ik heb ontsteking/artrose in linker knie( en aan beide handen )

  Diverse operaties ondergaan. Ik kon toen niet tegen morfine ( d.m.v. ruggenprik verdoving ) Ik werd gek en ziek van de hoofdpijn .
  (klachten die door ASTRA ZENECA kunnen ontstaan zijn o.a.: spierpijn , hoge koorts en heftige hoofdpijn ) erg prettig voor iemand die zeer migraine gevoelig is.

  Zelf moet je snel ingrijpen bij trombose klachten o.a. : heftige hoofdpijn/buikklachten en blauwe plekken e.d. Niemand gaat me geloven , want half Nederland heeft deze klachten en bellen de dokters en ziekenhuizen plat.
  Wie garandeert mij dat ik direct met de ambulance word op gehaald ? dat ze me geloven ?
  Ik denk dat ze zeggen aan de noodlijn zeggen: neem maar 2 pcm en ga lekker naar bed.

  Al met al ben ik bang ( zeer bang) en hang ik teveel aan het leven om er meer te spelen .
  Als ik ASTRA weiger , sta ik teboek als vaccin weigeraar ,dat ben ik niet ! ik wil graag geënt worden !!! maar wel met iets waar ik wel vertrouwen in heb.
  Ik ben bereid te wachten maar zelfs dan is het maar de vraag of ik nog een kans krijg om geënt te worden en of ik dan wel Pfizer krijg.

  Ik wil dat ik serieus genomen word.
  Ik heb de petitie getekend en als ik al die gelijk luidende verhalen hoor waarom bereiken we dan niets??

   Joseph001 says:

   Omdat we onderdrukt zijn en absoluut omdat we nooit durven wat te zeggen, omdat we altijd braaf zijn en dergelijks ..

   I.v.m. AstraZeneca is het wel zo dat ieder moet weten waarmee bezig is als die weigert, ieder die lezen kan gegevens rond ook over lezen en informatie over dit vaccin op te zoeken kan ..
   Nu en op dit moment degenen die ze ons met overtuigingen over AstraZeneca dat die veilig is bezig zijn, hebben ze alleen maar meer stof om dat meer en verder te doen als ze maar lezen hoe iemand hier en daar en af en toe op zo onschuldige manier schrijft en vraagt wat te doen als die ev. geweigerd heeft .
   Maar wij zelf ook hebben recht op alles te weigeren wat weigeren valt en natuurlijk altijd reden voor iets te weigeren moet voor aanwezig altijd te zijn ( ! ! ), in dit geval het gaat om deze vaccin welk degenen die vaccinatie plan voor volk maken en zelf ook mee ingeënt willen ze niet worden hebben ze te grote macht in eigen handen en wij zijn zeer vaak dupe van dat ..
   Voor mijzelf dus ….ik weet waarom ik zoiets geweigerd heb en waarom ik petitie ondertekend heb ..

  Mary56 says:

  Net van mijn huisarts :

  wat betreft de 60+ groep is gister overleg geweest tussen de betrokken instanties waaronder de GGD.

  men verwacht in juni een plan te kunnen presenteren tbv de 60+ groep die Pfizer of Moderna wenst.

  dat moeten we nu afwachten.

   Groep 60 - 64 says:

   Wat een goed nieuws. Laten we hopen dat dit ook echt gaat gebeuren.

   Carolien65 says:

   Dat is absoluut een geweldige ontwikkeling.

   Joseph001 says:

   Ja die discussie in mijn regio hier ook al bekend is ..

   Maar het is wel ook zo dat voor Astra-troep zoals ik al eerder genoemd heb naam druk bezig te veranderen is of zijn ..
   Daarom laten we ook hopen dat ALS we wel kans om Pfizer zullen krijgen ( of wie weet Moderna ….hmm) dat die inderdaad echte Pfizer in flesje zal
   als vaccin aanwezig zijn ..

  Groep 60 - 64 says:

  Minister de Jonge overstag? Onder druk van petitie?
  “Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zegde in het debat toe te willen bekijken of 60- tot 64-jarigen – die AstraZeneca weigeren – binnenkort tóch in aanmerking komen voor een ander vaccin, bijvoorbeeld het Pfizer-vaccin. De ouderen kunnen daar dan zelf voor kiezen.

  Daarover wil De Jonge binnen twee weken een besluit nemen.”

  Bron: AD

  Dit is toch een andere minister dan de minister die het gisteren nog had over “prikken wat de pot schaft” en achteraan aansluiten. Wij zijn er in ieder geval blij mee! Dat is te danken aan de massale steun voor deze petitie!

  We gaan er nog even mee door! Want dat besluit om 1956-1960 (zo snel mogelijk) een ander vaccin te geven moet er wel komen!

   Carolien65 says:

   Laten we inderdaad hopen dat dit echt gaat gebeuren!

   Joseph001 says:

   Iedereen is het natuurlijk blij met zo geruststellende discussie ..
   Zij zijn natuurlijk druk bezig mee ook om alle flesjes naam te veranderen, en die zijn ze zeer veel dus even geduld en vaccinatie zal dus binnenkort beginnen ..

   Mary56 says:

   Wat betreft de 60+ groep is maandag 10 mei overleg geweest tussen de betrokken instanties waaronder de GGD.

   men verwacht in juni een plan te kunnen presenteren tbv de 60+ groep die Pfizer of Moderna wenst.

   dat moeten we nu afwachten.

  Mary56 says:

  Wat betreft de 60+ groep is maandag 10 mei overleg geweest tussen de betrokken instanties waaronder de GGD.

  men verwacht in juni een plan te kunnen presenteren tbv de 60+ groep die Pfizer of Moderna wenst.

  dat moeten we nu afwachten.

   Groep 60 - 64 says:

   Minister De Jonge heeft woensdag 12 mei gezegd binnen 2 weken een besluit te nemen over het al dan niet binnenkort aanbieden van een alternatief aan de 60 – 64 jarigen die AstraZeneca weigeren. Dit zou betekenen dat er al voor eind mei duidelijkheid is. Hopelijk houdt het plan in dat ze ons in juni dan alsnog een mRNA vaccin aanbieden.

   Is de beslissing om ons een alternatief aan te bieden misschien al tijdens het overleg van 10 mei al genomen zijn?
   Hoop doet leven!

  Groep 60 - 64 says:

  Samen sterk.

   Carolien65 says:

   Goed artikel! Hopelijk lezen ze het in Den Haag ook en worden ook daadwerkelijk gezien.

   Joseph001 says:

   O jee wat een uitstekende goede en vlekkeloos die van Paul artikel 👍 ..
   Dat ik maar macht en mogelijkheid heb die zal ik per-direct ingelijst ophangen willen boven het bed bij alle beruchte onze politicus zodat ze ongv. een beeetje kunnen beseffen over hoe deze volk echt over alles denkt ….etc.

  GGreen says:

  Ben net met net BioNtech/Pfizer vaccin geprikt, mijn vrouw met AZ. Ik heb wat spier en gewrichtspijn, maar het mag eigenlijk geen naam hebben. Mijn vrouw was 2 dagen ziek van AZ, rillingen, koorts, malaise gevoel. Daarna weer kiplekker. We zijn gezonde ouderen en sporten veel, en hebben door het internationale reizen al vele vaccinaties gehad. Zowel AZ als Pfizer beschermd tegen ernstige Covid 19 symptomen en ziekenhuisopname, dus ik had ook die AZ prik gehaald want die is ook best goed. Ja, al die berichten over sceptici en angstig mensen, dat is niet aan mij besteed. Mijn voordeel is dat ik de wetenschappelijke literatuur kan lezen en vertrouwen in wetenschappelijk methoden van onderzoek heb. Dankzij onderzoek naar en aanpak van het eerste SARS virus, jaaaaren geleden, was het niet al te complex om de geheimen van het huidige SARS-COV-2 virus (en varianten) bloot te leggen en een vaccin te ontwikkelen. Dankzij de ernst van de pandemie heeft men gas op de plank kunnen houden en worden we nu, ruim een jaar later al gevaccineerd. Het is allemaal niet zo dramatisch als sommige schrijvers hier presenteren. Ga gewoon je prik halen en verder met je leven. Al die ophef en protesten dragen beslist niet bij aan het oplossen van de pandemie. Gewoon pragmatisch handelen, net als wanneer je je kinderen laat vaccineren om polio, kinkhoest en mazelen te voorkomen of wanneer je naar landen met gele koorts gaat reizen, etc. Ik verwonder me echt over al die ophef rondom de vaccins.

   Groep 60 - 64 says:

   Heb zojuist met gemengde gevoelens mijn eerste AstaZeneca-prik gehaald. Het zal wel loslopen.

   Joseph001 says:

   Mooi is dat dat je dat kon doen en je moet natuurlijk zelf weten wat je kiest en wat je doet of waarmee je zelf gevaccineerd word ..

   Je bent tevreden mee en dat is ook goed, laat mij geen AZ zoals je die noemt toedienen ik wil dat niet en ik weet ook zoals jijzelf wat ik wil, heb ook eigen ogen lezen kan ik en rond gegevens over elk soort van vaccin info opzoeken kan ik ( zoals ik al ook als ieder dat gedaan heb ) ..
   Mensen die ze weinig over gelezen en weinig informatie over gevolgen op lange termijn bij bepaalde vaccin gelezen hadden die ze lieten en laten zich met wat overheid op basis van leeftijd bepaald heeft vaccineren ..
   Ik probeer op die manier niemand overtuigen dat iets wat ik wil beter is, maar ik weet wel net zoals ieder gevolgen die ze waren door vaccineren ( wereld wijd ook ) met bepaalde vaccin, daardoor wil ik dus vaccine type van welke ik nog tot nu toe geen nare gevolgen na vaccineren gehoord heb ..
   Zelf ben hart patiënt en dat door trombose ben geworden , ook als maar micro kans is dat ik die opnieuw krijgen zal, wil ik dus dan onder geen enkele voorwaarden AZ niet ..

  Gerrit1957 says:

  De Astra zenica heb ik geweigerd ik bepaal zelf wat ik in mijn lichaam wil en niet die liegers en bedriegers in Den Haag !!!!!!!

  Klaas60 says:

  Leeftijdsdiscriminatie

  Voor mij is het probleem niet de AstraZenica an sich, maar dat ik een vaccin krijg dat tot 35% minder bescherming (recent Brits onderzoek, en uitbraak op de Seychellen onder gevaccineerden) dan mensen die 6 maanden later zijn geborenDit is voor mij pure leeftijdsdiscriminatie. Volgens mij moet iedereen gelijk behandeld worden, en dat wordt je op deze manier absoluut niet.
  Daarbovenop komt dat ik in een medische risicogroep zit.
  Ik wil gewoon hetzelfde als anderen, dat lijkt mij niet onredelijk. Astra Zenica is vanaf het begin problematisch geweest en doet niet wat het beloofde.
  Dat ik geen ander vaccin krijg, waarbij ik vermoedelijk even snel klaar ben, ( de wachttijd tussen de 2 prikken is 10 weken, midden augustus, net na de vakantie “beschermd)is uitsluitend voor de de Jonge zodat hij zijn belofte van iedereen een prik waar kan maken. Dat een grote groep mensen van toevallig een bepaalde leeftijd dan veel slechter beschermd is doet dan kennelijk niet ter zake.
  Ik vind het schandalig.

  Verbaast says:

  Blijf het onbegrijpelijk vinden dat een bepaalde leeftijdsgroep zo wordt buitengesloten en bedreigt dat ze anders maar niets krijgen welk land leven we ? Ze hebben de leeftijdsgroep van 60- 64 maar uitgekozen omdat deze groep anders te lang aow moeten betalen dus deze maar een verhoogd risico laten lopen stappen ze er eerder uit dan is dat mooi meegenomen en dat scheelt weer aow . De leeftijdsgroepen daarboven is het uitbetalen van aow ook al verminderd omdat ze een kortere levensduur hebben dan maar de 60- 64 jarigen dat komt beter uit. Tja….en de vijftigers daaronder dat is wel wat te ver gaan voor deze stelling dus dan maar de keuze op de 60-64 jarigen. Klinkt gek dit zo gesteld maar ik vraag me toch af hoe komen ze erbij om deze leeftijdsgroep zo buiten te sluiten, wie weet is daar toch stiekem over nagedacht?
  Nederland een land van vrije keuzes in vrijheid????

  Verbaast says:

  Hoera voor Diederik Gommers hij is de enige met emphatie, compassie en verstand. Is duidelijk in zijn antwoord op 25 mei dat ook Astra zenica weigeraars de keuze moeten hebben op een ander en tijdig vaccin. Wat ben ik blij en dankbaar voor zijn uitspraak van recht en fatsoen.
  Zo kan het dus ook overheid om met je discriminerende en uitgestoten gedrag van je ook medemensen in hetzelfde land en maatschappij zo te onderscheiden.
  Snap nog steeds nu hoe dit kan en dat er geen grote opstand hierover is dit had bij andere bevolkingsgroepen er meteen op gewezen dat dit pure discriminatie is dus ……waarom hier geen ophef over……hoe kan dat nou????

  ine van der velde says:

  “Max” , ik snap niet dat jullie site totaal niet up to date is m.b.t. AstraZeneca ellende (er staat bijv dat er tot 23 maart niet mee geprikt wordt), en ook snap ik niet dat jullie naast de info totaal geen advies hebben, alleen een constatering doen. Tot slot snap ik ook niet dat jullie niets doen met de reacties van jullie leden. Ik begrijp dat de overheid een probleem had met de weigering van AstraZeneca, maar het getuigt van maar heel weinig respect voor de burger (maar daar hebben we steeds mee te maken, dus dat is geen nieuws) dat er geen oplossing geboden wordt. De niet gewilde AZ werd een bepaalde groep door de strot geduwd en als ook zij niet willen, dan moeten ze maar met gevaar voor eigen leven verder. Deze zgn. kwetsbaren worden totaal aan hun lot overgelaten en schandalig gediscrimineerd. MAX, doe iets!!!!!

   MAX Vandaag says:

   Beste Ine van der Velde, bedankt voor uw reactie. Op de pagina https://www.maxvandaag.nl/coronavirus/ vindt u onze meest recente berichten over het coronavirus. In het artikel https://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/gezondheid-sport/toch-een-vaccin-dit-moet-u-weten/ gaan we bijvoorbeeld in op de huidige vaccinatiebereidheid. MAX Vandaag heeft helaas geen invloed op de vaccinatiestrategie, maar we proberen u wel te blijven informeren.

  ine van der velde says:

  zie in een eerdere reactie dat er een overleg over deze groep komt in Juni. Ook die info zou duidelijk op jullie site moeten staan! Ik zou zeggen: start een actie onder jullie leden of doe voer samen met de door Gommers ondersteunde petitie actie en breng de onrust onder deze groep over aan de deelnemers van het geplande overleg.

  Batman says:

  Vergis ik me of hebben Astra Zeneca en Johnson&Johnson/Janssen precies dezelfde bijwerkingen? Als dat klopt, waarom worden zo veel kritieken geleverd op Astra Zeneca (ook in het nieuws) i.v.m. trombose terwijl Johnson&Johnson/Janssen nooit (ook in het nieuws) in negatieve zin wordt genoemd?