Duur 14:27
Gepubliceerd op 15 april 2016

Nieuw: Toeren met Hennie

Nederland is een fietsland. We fietsen ons een slag in de rondte en in 2015 zijn er in Nederland dan ook bijna 1 miljoen nieuwe fietsen verkocht, zo blijkt uit nieuwe cijfers van branceorganisaties BOVAG en RAI Vereniging.

E-bikes

Vooral e-bikes zijn in trek. Bijna 1 op de 3 nieuwe fietsen is voorzien van een elektrisch hulpmotortje. Er zijn ook steeds meer verschillende soorten e-bikes te koop, vouwfietsen, racefietsen en mountainbikes: het kan allemaal. Nederland mag dan een fietsland zijn, maar het weer zit niet altijd mee. Bij een harde wind is het fijn om (letterlijk) een duwtje in de rug te krijgen. De elektrische fiets biedt dan uitkomst.

Bewegen is gezond

Sporten is gezond en het levert u veel op. Het is leuk om te doen en u voelt zich al snel fitter. Behalve plezier levert sporten u automatisch ook ontspanning op. MAX Vandaag vindt het belangrijk dat iedereen, van jong tot oud, geïnspireerd wordt door sport. In samenwerking met NOC*NSF en de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) is er dan ook een speciale fietscursus ontwikkeld: Toeren met Hennie.

Toeren met Hennie

In de cursus Toeren met Hennie geeft oud-wielkampioen en Olympisch Kampioen Hennie Kuiper u handige en bruikbare tips om uw fietsprestaties te helpen verbeteren. In 3 afleveringen bespreekt hij de afstelling van de fiets, speciale fietstechnieken en de veiligheid op de weg.

Fietslegende Hennie Kuiper is op vrijdag 15 april 2016 om 17.10 uur te gast in Tijd voor MAX op NPO 1.

Geef een antwoord

Reactie

  peter61j says:

  in juli op de gewone fiets voor de zesde keer weer een rondje ijselmeer,
  heerlijk , om er alles weer eens echt uit te fietsen.
  zorgen, negatieve gedachten .
  onderweg verlies je de slechte dingen ,
  en hou je nieuwe energie over
  zelf heb ik copd, en ben een heel stuk langzamer geworden.
  maar dat neemt niet weg dat ik nog door heel nl wil op de fiets
  ik ben blij dat ik kan zeggen ,
  voor mij geen electriese fiets
  gewoon zelf trappen.
  en een leuk rondje is 80 km
  fietsen doet mij al vele jaren goed

Bekijk ook

Meer