Duur 02:30
Gepubliceerd op 15 april 2016

Fietstechnieken

Een rustige en natuurlijke omgeving heeft een positief effect op uw gezondheid. Fietsen is een activiteit waarbij u kunt genieten van de veelzijdige natuur die Nederland biedt, de buitenlucht en uw fietsgezelschap.

Een goede voorbereiding maakt fietsen nog leuker. Fietsen geeft energie en het is een toegankelijke activiteit die voor iedereen goed te beoefenen is. Sportief fietsen is genieten en gezelligheid in de buitenlucht. Om goed voorbereid de weg op te gaan is het belangrijk dat u een goede fietstechniek beheerst. In de tweede aflevering van Toeren met Hennie geeft oud-wielerkampioen Hennie Kuiper een aantal tips en tricks, waardoor u optimaal kunt genieten van de fietstocht.

  • Houd uw hand altijd bij de achterrem. Mocht u onverwachts moeten remmen, dan slaat u niet voorover. De voorrem is het krachtigst. Als u remt, verplaats dan het zwaartepunt door meer achterop uw zadel te gaan zitten.
  • Trap niet te zwaar en blijf trappen tijdens het schakelen. Gebruik vooral de achterderailleur om een beetje lichter of zwaarder te trappen. Gebruik de voorderailleur wanneer u de berg opgaat of wind mee heeft.
  • Kijk door de bocht heen om soepel door de bocht te gaan. Net als bij het autorijden. Ga niet als een motorrijder met uw knie naar buiten. Houd uw knieën dus bij het frame voor een betere balans. Voorkom dat de trapper in de binnenbocht de grond raakt.

Meer tips van Hennie Kuiper:

Toeren met Hennie – De afstelling van de fiets

Toeren met Hennie – De veiligheid

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer